Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Што чекаат овој е за взандана.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Кој ли сака да му ја лапне болницата?

Според досегашната пракса на оваа власт, типувам на шиптap од Косово.
Тоа се знае,али пошто он им го пушеше на Косовари за пари,цел ден по ходници се грлеа за рака се држеа,им се смешкаше додека наши луѓе умираа како кучиња,сеа истите тие шипптари нека му ја лапнат а он у затвор.Така завршуваат кучињата како него.Се надевам и Систина истото да ги снајде

Тоа не го менува фактот дека овој доктор,лихвар и рекетар истовремено треба да го заколат.
site uspesi treba da se devalviraat radi toa so nekoj Lulzim ja bendisal bolnicava a?

ama ste lesni..
Автоматски споено мислење:

Човекот бил со лесни симптоми на Ковид а таму го заразиле со 4 бактерии и умрел,фактички го убиле за џабе,уствари за пари да испумпаат го убиле

Идеш у Жан Митрев болница,плаќаш да те убијат
samo tie sto lezea tamu i nivni familii znaat za sto se raboti.

vo nitu eden slucaj kaj so nemase potreba ne se napravi hemofiltracija samo za da se naplati za istata.

vo nitu eden slucaj kaj so nemase potreba ne se napravi hemofiltracija samo za da se naplati za istata.
Јас ко што сфатив од емисијата, во тој ковид пакет биле вклучени и две хемофилтрации, независно дали има индикација за истите да бидат искористени или не.

site uspesi treba da se devalviraat radi toa so nekoj Lulzim ja bendisal bolnicava a?
Да.

Ти у Абхазија живееш?

Само затоа што на Љуљзим му се бендисала болницата, у оваа држава, може све да се деси.

(иако тука, сепак, не станува збор за тоа, никому не би му било ни најмалку чудно да е вистина)

ako ne se iskoristese heomifltracijata gi vrakaa parite.

u mojot slucaj 6k evra bea uplateni unapred, 6 dena lezese pacisntot po 600€ od den, 3600 evra. drugite bea vrateni. (mislam deka sistina bea poskapi svoevremeno. a i uste se, ama niv nikoj ne gi dira. Plakjas duri i proces na vadenje na krv i potrosen materjal kako stavka ej.)

hemofiltracija ne se napravi zatoa shto d dimerite bea visoki no ne dovolno visoki. isto taka sledea i drugi vrednosti koi isklucija jaka citokinska, za sreka.

I zoshto ti gi devalvirash site uspesi na drzavnoto zdravstvo, samo zaradi nekolku negativni iskustva?

Da ne se minimizira odgovornosta za nikoj! Nezavisno dali stanuva zbor za privatno ili drzavno, greshkite treba da se sankcioniraat, odgovornite da ponesat odgovornost. Posebno pak, koga stanuva zbor za profiterstvo od ogromni razmeri, vo uslovi na pandemija.

terapijata se znaese deka e eksperimentalna i bese zadnja sansa koja shto i sami doktori od drzavni kliniki gi prakaa pacientite, dokolku procenat deka imaat sredstva.

polumrtvi luge ima vrateno taa eksperimentalna hemofiltracija kako i nacinot na lekuvanje tamu ali udri mavaj sega, servirano - izedeno.

Лелееее колку блиску се размислува, од прстот никако подалеку.

Жан Митрев. Воен профитер во време на пандемија ДА!
Орце Камчев. Воен профитер во време на пандемија ДА!
И еден тон приватни лабаратории, еден тон изникнаа како печурки преку ноќ!

НО тоа ИРЛ што не прокопа малку на Инфективна и во Козле, во дувлото де. Што не прокопа таму? Или таму било се подмачкано и совршено.
МАКЕДОНИЈА беше ПРВА по смртност во регионот и пошироко од Ковид!
СИТЕ САМО КАЈ ЖАН УМИРАА!?!?!??!?! Ги убиваа пациентите во неговата клиника а?

Сето ова конкретно со Жан е една проста хајка против него за да гледа прост народ. ЗОШТО????
Па не платил бре на власта, не дал процент од заработката.
Жан е човек што отсекогаш играл и игра со сите кои се на власт.

Хемофилтрацијата е нешто што можеби помага кај Ковид пациенти, секако кај одредени случаи, но во никој случај не одмага. Факт дека не е лек против Ковид. Лек против Ковид НЕ ПОСТОИ!

Скапо кај Жан? ДА, премногу. Затоа сите овие како него ги нарекуваме воени профитери.
Дали некој се прашал на колку пациенти во клиниката на Жан им го спасиле животот? На оние пациенти кои им биле донесени на смртна постела кај него во клиника. Самиот персонал во државно здравство им велеше на фамилиите на тие пациенти носете го во било која приватна клиника, тука сигурно ќе умре!
Или повеќе тоа не е битно, не се битни спасените животи во клиниката на Жан Митрев.

Само да се оцрни, па дури ќе го направат и со средно козметичко. Колку животи спасил Жан во неговата кариера? Или и тоа не е повеќе битно.

Ајде следна емисија на ИРЛ нека бидне за Инфективна, Козле, па низ болниците во внатрешноста на Македонија, да се види таму како се живо цветало и блескало. Па после нека одат да го истражат продолжниот кабел во Тетово каде живи луѓе гореа! Или повеќе и тоа не е битно?

Не бранам никого.
Сите воени профитери би ги судел, за предавство/убиство на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД во време на пандемија, сите од прв до последен.
Во следна фаза каде што највиновни се во државното здравство, северњаците со нивниот ВЕНКО ФИЛИПЧЕ и неговата медицинска фела тоест компанија, е нив се по список би им е*ал.

Ај чао сега!

ama ste lesni..

samo tie sto lezea tamu i nivni familii znaat za sto se raboti.

Јас во муабети од секогаш сум го бранел овој суртук, како и секој друг приватњак, но излезе дека човеков нема никакви успеси и ептен забегал.

Од дете е форсиран и помаган од фамилијата Кљусев т.е. цицање на државни ресурси на сметка на други повредни, поквалитетни и поморални доктори.

Клиниката дал некој намерил да му ја земе или не, не треба да значи дека, следниве работи треба да се опростат:
1. Од ФДА инструкциите биле кристално јасни, врска користењето на тие филтри милтри, а овој не ги испочитувал.
2. Не ги испочитувал правилата и законите за информирање на пациентите за овој третман. Некои сигурно ќе прифателе, но должен е да ги информира за се. Ниту некоја официјална институција била информирана како тече процесот и ефикасноста, а тој искористил да си напише трудови, плус самите "заморчиња" да платат за тоа.
3. Нема пријавено никакви инфекции, а во своите научни трудови сам прецизно ги напишал. Сам со свој камен по глава ќе излезе.

Пред 1година, пишував за млада девојка (родилка мислам беше) која го изгуби животот баш во оваа клиника. Неколку вакви третмани и биле направени.
Наш хирург кој работи надвор, фамилијата го контактирала да помогне уште на почетокот. Уште на почетокот, хирургот во консултација со своите колеги одговорни за ковид, им кажал на фамилијата дека терапијата што и е препишана на девојката е од ракав дадена (без да се испитаат многу параметри) и поголема штета ќе има него ли корист.

Сопственоста на клиниката нека си ја префрли на кого сака, ама овој мора апсана да го крка, а со него и соработниците од државните институции.

Кој има мадиња сега да ги отвара гробовите и да види дали им се извадени органите на починатите.

• Хаха
Reactions: A__
Кој има мадиња сега да ги отвара гробовите и да види дали им се извадени органите на починатите.

Јас мислам артан груби и мирољубивите борци за човекови права од жолтата куќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom