Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Јас две Синофарм и трета Фајзер. Од ниедна немав никакви температури а од Фајзер само раката првата вечер на спиење на страната на раката болка онакво чувство како некој бокс да ти мавнал во раката и ти оставил модрица. Вториот ден многу мала беше болката на рака.

Третата вакцина воопшто и не осетив дека ме боцнаа.
Срциња убави...ко да читам две првачиња кои си разговараат на кој и што му дала учителката за домашно,ме вративте во минатото...на моменти "се фаќам" како ја барам дамката на теписонот кога ми падна пола факинг чоко моко на подот купен со последните пари кои ги добив за велигден а само што почнуваше сезоната на лижење сладолед...

Патетики. Во услови на пандемија да ја завршиш годината со помалце пациенти од нормално. :pos:

Патетики. Во услови на пандемија да ја завршиш годината со помалце пациенти од нормално. :pos:

Не знам што не ти е јасно?

...ете, толку за германското здравство, гола вода, се потврди моето дека немаат никаква организација нит знаат кај водат, важно сите пациенти на интензивна на респиратори им испоумреле, самите пишуваат, самите се жалат,

Не баш. Одложуваат операции и чуваат кревети за ковид пациенти.
Автоматски споено мислење:

...ете, толку за германското здравство, гола вода, се потврди моето дека немаат никаква организација нит знаат кај водат, важно сите пациенти на интензивна на респиратори им испоумреле, самите пишуваат, самите се жалат,

Што се потврди твоето? Вака носиш дијагнози и со пациенти?

Добро, дигиталниов вакцинален треба да се отпечати и се покажува на влез ливчето? Или има друга финта, од тоа што сум гледал со мобилните. Ако е само на мобилни (оти ливчето ќе се искине со време), дали треба у пдф да го имам или има некоја апликација?

Последно уредено:
Срциња убави...ко да читам две првачиња кои си разговараат на кој и што му дала учителката за домашно,ме вративте во минатото...на моменти "се фаќам" како ја барам дамката на теписонот кога ми падна пола факинг чоко моко на подот купен со последните пари кои ги добив за велигден а само што почнуваше сезоната на лижење сладолед...
Да си пишеме како сме поминале за некој што има страв од боцкање и потоа од реакции да му ублажиме страв дека ништо не е до толку страшно како што си мисли.

basni-ezop-web-page-01-500x500.jpg

Таа му вика на старецот, а и самата ја носи маската под брадата.

„Седни, Карен“, ѝ одговара тој (Карен е жаргонски израз кој се користи за привилегирани жени кои сметаат дека заслужуваат поголеми повластици од другите и ги користат привилегиите за да постигнат цел, на штета на другите).

Мажот вели дека не мора да носи маска, затоа што јаде, но таа го плука.

@Ron Burgundy ваква најмногу ќе ти одговара за партнерка :brlav:

Ова е всушност со надоврзува на ретардираниот муабетот за болниците. Оти гледам на некој не му е јасно.

Како што веќе сите од научници до политичари го сметаат за наголем ерес, спомнувањето за затворање на училиштата, како што е права анатема спомнувањето на локдоун во моментов, така за брзо ќе биде и начинот на управување со болниците.

Ќе се дискутира на долго и на широко за ретардираниве мерки, од кој што најверојатно ќе умрат МНОГУ повеќе луѓе од колку што умираат од корона.

Научници како Дростен ќе се правдаат дека тие само кажале тоа што биле прашани, а не предлагале мерки.

Кога некој проблем носи преголем товар, тогаш 'добар' политичар ја префрла одговорноста на друг. И како што ќе станува се поочајна ситуацијата, затоа што вакцините нема да донесат решение, ова ќе станува се почесто.

Последно уредено:
И покрај сите карантини и голем процент на вакцинација, а сега и насилни мерки за вакцинирање, ви кажав дека резултатите меѓу земјите кои ја исправаа кривата со затворање училишта/карантини/мерки и Шведска ќе бидат слични или полоши.

И да се навратиме на болниците:

ICU capacity is significantly higher in Austria than in Sweden (5.3 vs. 1.9 beds per 1000 people).

1640703315120.png

Ви кажав, последиците и бројот на жртви, ќе ги сумираме на крај.

Последно уредено:
Не сме некаде на кафе да филозофираме и после да си одиме дома. Пандемија е, јебига.
Стварта е кој е тој што пресудува и на чија страна се аргументите. Дополнително, ако вакцинираните исто шират болест како и невакцинираните тогаш за кој кур ти се пасоши и привилигии на едните во однос на другите.
Пандемија е, и јас секој ден сум на кафе, без маска нормално и секој ден во контакт со по најмалку 50 луѓе на дистанца од метро.
Верувам дека поголема шанса имам да загинам негде на автопат и сл., дали треба да земам да седам дома за да преживеам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom