- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.562
- Поени од реакции
- 18.967
Нема асални податоци кој се разликите меѓу 2 и 3 дози за тешко заболување.Заштитата не е само од зараза туку и тешко заболување.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема асални податоци кој се разликите меѓу 2 и 3 дози за тешко заболување.Заштитата не е само од зараза туку и тешко заболување.
Има, тешко е да не видиш освен ако не сакаш.Нема асални податоци кој се разликите меѓу 2 и 3 дози за тешко заболување.
Натуре повторно ја објави студијата за тоа како Ивермектин делува против Ковид. Иначе ова е реобјавување, затоа што истата студија беше објавена во јуни, но, заради притисоци врз уредниците, оваа студија беше повлечена.
Сега е повторно објавена.
![]()
The mechanisms of action of ivermectin against SARS-CoV-2—an extensive review - The Journal of Antibiotics
Considering the urgency of the ongoing COVID-19 pandemic, detection of new mutant strains and potential re-emergence of novel coronaviruses, repurposing of drugs such as ivermectin could be worthy of attention. This review article aims to discuss the probable mechanisms of action of ivermectin...www.nature.com
Иначе со оглед дека ја реобјавија студијата, сега ќе пишувам за Ивермектин.
Ивермектин има ПЕТ начини на кои делува против вирусот и чини 5 евра тука кај нас.
Лекот на Фајзер Paxlovid, кој што е одобрен деновиве има само ЕДЕН и ќе чини $700.
Прати нешто или објасни, како ја погоре. Колку е поголема заштитата, колку време трае и тн.Има, тешко е да не видиш освен ако не сакаш.
Автоматски споено мислење:
Епа то е пукај лек за сосема друго место фино лепо вакцина. Туку има податоци колку луѓе се затровале од Ивермектин? Имаше поединечни специјалисти објавени по медиуми кои пукале доза за коњ па се прецицале.
Прати нешто или објасни, како ја погоре. Колку е поголема заштитата, колку време трае и тн.
Заштитата од зараза опаѓа по само 10 недели, заштита од тешко заболување имаш и со 2. Тоа уште повеќе со 3та, на хартија да видиме.Ти ако добро те разбрав пиша заштита од зараза? Ако е за тоа, и со две дози имаш солидна заштита од тешко заболување а со трета уште повеќе, нормално.
Како знаат кога ќе заврши?
![]()
Д-Р ДАНИЛОВСКИ: Пандемијата ќе заврши во Април ⋆ Улица
Епидемилогот Драган Даниловски во вестите на Сител рече дека сојот Омикрон на Ковид-19 се шири четири пати повеќе но не е толку опасен како другите варијанти – Кога се појави…ulica.mk
Наздравје нека ти е...Само два дена ли?Вакцинирана со трета доза фајзер.
Два дена не треба да ме нервирате![]()
Благодарам. Ако може понежно со мене до крајот на годинава, супер!Наздравје нека ти е...Само два дена ли?![]()
На здравје нека ти е!Вакцинирана со трета доза фајзер.
Два дена не треба да ме нервирате![]()
Сигурно не планираат да направат вакцина што ќе го реши проблемов со вирусов....ги боли таквото.Фајзер купил фармацевтска компанија која произведувала лекови за срце и запаление на белите дробови и за истата компанија дал двојно поголема сума отколку што била регуларната цена на берза:https://www.jpost.com/business-and-...ena-pharmaceuticals-in-67-billion-deal-688793[/URL