Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Вакцинацијата е најбитна алатка кон решавање на состојбата.
...ако антиковид вакцината е изработена според искуствата од првиот алфа сој да речеме со код протеински спајк 111 да создаде заштитнички антитела во организмот, за да кога би навлегол вистинскиот вирус од алфа сој од коронавирус со код од протеински спајк 111 биде препознат од антителата и двата 111 меѓу себе антиген/ антитело се ,,неутрализира,,

...е сега, мутациите на протеинскиот спајк на бета, гама, делта, ми, омикрон, се 121 132 113 142 213 како истиве мутации би биле ,,неутрализирани,, од антиковид вакцини со ставени три дози но со иста создаден код 111 протеински спајк антитела кога не се поклопува со мутациите 121 132...итн, нема неутрализација на патоген (антиген) и создадената антитела... тоа е исто како да се сака да се отвори сеф со комбинација од други бројки од самата комбинација што го има сефот! :toe:

И ајде сега фактчек на една ОГРОМНА дезинформација, дека вирусот повеќе предизвикува миокардитис и општо срцеви проблеми кај млади под 40 години.

Под 40 години мажи и жени спрема оригиналната студија од натуре.
1640550323099.png

Само мажи под 40 години, корегирано од истите автори на вториот линк.

1640550366292.png

ВО НИТУ ЕДЕН СЛУЧАЈ, ВИРУСОТ НЕ ПРЕДИЗВИКУВА ПОВЕЌЕ МИОКАРДИТ ОД ВАКЦИНИТЕ КАЈ МАЖИ ПОД 40 ГОДИНИ.

Бонус.
Уште нема доктор да ми објасни што ќе се случи кај луѓето под 40 години кои ќе имаат срцеви проблеми од вакцината и потоа се инфицираат со ковид.

Моја грешка закочи малце.

Хистеријата сеуште трае и во Британија почнаа да му испраќаат тимови за вакцинација дома на 4 милиони кои не се вакцинирани.

Но, податоците го велат ова.

Two-thirds of new Covid hospital patients in England only tested positive AFTER being admitted for a different illness, official data shows amid mounting evidence Omicron is milder

Хистеријата сеуште трае и во Британија почнаа да му испраќаат тимови за вакцинација дома на 4 милиони кои не се вакцинирани.

Но, податоците го велат ова.

Two-thirds of new Covid hospital patients in England only tested positive AFTER being admitted for a different illness, official data shows amid mounting evidence Omicron is milder

И кога на пример ќе ги вакцинираат и тие 4 милиони што не се вакцинирани за на крај да нема невакциниран човек во Британија а хистеријата сеуште трае или се зголеми по таа логика треба да им испраќаат тимови за вакцинација на првите соседни држави.

Во тој случај зашто на претходните дози подолг е периодот на заштита одколку на бустерот?

Sent from my iPhone using Tapatalk
те глеам прашуваш, треба да си будала врз база на темава да носиш одлука ама еве задњо што сум читал студии.

Задњи студии за бустерот викаат дека опаѓа после 10 недели ефикасноста од зараза. Заштита од смрт и хоспитализација си е таа, истата ко со две дози. Дополнително и таа ефикасност од заразување што ја добиваш, е намалена за новиот сој. Нуспојавите се тие стандардните, ништо страшно. Долгороччно дали ќе има некое влијание ова бустање, ќе видиме со време.

Моите примија 3та доза, имаа синофарм примено првите 2. Ја не примам 3та доза, зашто за 10 недели заштита не ми вреди ризикот. И онака 2 години не сум фатил без некое посебно замарање.. Сме примале како мали вакцини во повеќе дози ама ниедна од нив не траела 10 недели. Не планирам да се заглавам на хронична терапија на 26 години.

Инаку ако мислиш дека докторите нешто посебно разбираат за ова, појма немаат,и гинеколозите и тие другите. Не дека се глупи, туку едноставно нема податоци. Треба време и ние сме case study.

Не пишува дали бил ковид пациент.

Пулмологија воопшто досега беше ковид одделение? Се сеќавам во една дискусија на Докиќ му забележаа за тоа.
...ни прв ни последен, сигурно некој ВИП пациент за кои не важат правилата, па кој знае колку до сега им пречел со пушењето за да се случи тоа што се случи, инаку нашиве слаби новинари, пишуваат само тоа што ќе им кажат ништо самоиницијативно да новинарски истражат,

Бонус студија. Оти има многу луѓе што пријавуваат автоимуни проблеми после вакцинација и се најчесто игнорирани од докторите.

Acute autoimmune transverse myelitis following COVID-19 vaccination

Кога ќе заврши ова лудило ќе се изначитаме вакви студии, сега во моментов е многу тешко да се добијат средства за истражување кое може да му наштети на процесот на вакцинација.

те глеам прашуваш, треба да си будала врз база на темава да носиш одлука ама еве задњо што сум читал студии.

Задњи студии за бустерот викаат дека опаѓа после 10 недели ефикасноста од зараза. Заштита од смрт и хоспитализација си е таа, истата ко со две дози. Дополнително и таа ефикасност од заразување што ја добиваш, е намалена за новиот сој. Нуспојавите се тие стандардните, ништо страшно. Долгороччно дали ќе има некое влијание ова бустање, ќе видиме со време.

Моите примија 3та доза, имаа синофарм примено првите 2. Ја не примам 3та доза, зашто за 10 недели заштита не ми вреди ризикот. И онака 2 години не сум фатил без некое посебно замарање.. Сме примале како мали вакцини во повеќе дози ама ниедна од нив не траела 10 недели. Не планирам да се заглавам на хронична терапија на 26 години.

Инаку ако мислиш дека докторите нешто посебно разбираат за ова, појма немаат,и гинеколозите и тие другите. Не дека се глупи, туку едноставно нема податоци. Треба време и ние сме case study.
Заштитата не е само од зараза туку и тешко заболување.

Натуре повторно ја објави студијата за тоа како Ивермектин делува против Ковид. Иначе ова е реобјавување, затоа што истата студија беше објавена во јуни, но, заради притисоци врз уредниците, оваа студија беше повлечена.

Сега е повторно објавена.

Иначе со оглед дека ја реобјавија студијата, сега ќе пишувам за Ивермектин.
Ивермектин има ПЕТ начини на кои делува против вирусот и чини 5 евра тука кај нас.

Лекот на Фајзер Paxlovid, кој што е одобрен деновиве има само ЕДЕН и ќе чини $700.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom