Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
На темава за жал веќе одамна нема релевантни и издржани мислења и ова би требало да биде последното место кое треба да го посетите ако имате било какви прашања поврзани со вакцинација. Јас би ве советувала да си поразговарате со вашиот матичен лекар.
...за кои имаше одлука да на секој нов антиковид вакциниран од своите пациенти матичните бидат парично наградени, за жал веќе е изгубена довербата околу советување за антиковид вакцинирањето со матичниот, после (пре)дозирање на сумамед во почеток на инфекција со коронавируси довербата е доста ниска за ова втора утка,
...на темава има одлични дебати зависи на кој начин се перцепира, но ќе оставиме на идното твое споделување од трета вакцина доколку ќе имаш желба да вооошто споделиш, дали тоа твое решение ќе биде храброст, лудост или наивност ќе покаже времето, ако ме игнорираш сепак пак ќе повторам ,, не се брзај,, размисли повторно за одлуката!

@santelli ти си модератор овде. Те молам разгледај ја темава и насоките во кои се движат разговорите тука. Искрено, не знам колку е паметно на веќе вакцинирани членови или членови кои имаат намера да се вакцинираат во иднина, да им се алудира на потенцијалната штета што може да им ја направи вакцината.
Се прашувам, како може тоа да им влијае на поединци од психолошки аспект?

Едно е да се дебатира за и против, а скроз друго е директно да се закачаат членови за веќе донесени одлуки. Мислам дека тоа може да има негативни реперкусии. Убаво е да се постават граници, што е дебата, искажување мислење, а што е мешање во личните одлуки на членот.

...темата е во општи муабети, па и така се пишува, се цитира и коментира, самото пишување за лична одлука за антиковид вакцинирање со трета доза ничим названа нормално ќе има и разни коментари, што треба другите да се чувствуваат безвредни ако не се антиковид вакцинирани?
Ја наредна недела идам на трета вакцина.
... и да идеш! (y)
... сите мислат дека си Акесо, па дури и најдобриот другар, а ти си била Ацесо,
Значи по Акесо :love:
За мене не е Акесо, туку е Кремче. :pipi:
:toe:

Последно уредено:
Бустер дозата различна е по состав од првата и втората доза?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Негде даваат барем Модерна пола доза. Другите колку што знам е исто. Кај Спутник ја даваат таа доза од првата оти нели прва и втора се со различен аденовирус.
Автоматски споено мислење:

Во тој случај зашто на претходните дози подолг е периодот на заштита одколку на бустерот?

Не е чудно што после втора имаш повеќе антитела и имунитет него после прва, така и со трета.
Автоматски споено мислење:

@santelli ти си модератор овде. Те молам разгледај ја темава и насоките во кои се движат разговорите тука. Искрено, не знам колку е паметно на веќе вакцинирани членови или членови кои имаат намера да се вакцинираат во иднина, да им се алудира на потенцијалната штета што може да им ја направи вакцината.
Се прашувам, како може тоа да им влијае на поединци од психолошки аспект?

Едно е да се дебатира за и против, а скроз друго е директно да се закачаат членови за веќе донесени одлуки. Мислам дека тоа може да има негативни реперкусии. Убаво е да се постават граници, што е дебата, искажување мислење, а што е мешање во личните одлуки на членот.

Тоа е тој паралелен свет. Една страна моментално има најголем дел од постовите, меѓусебе си даваат пет напред и дел мислат дека тоа е реалноста. А реалноста надвор во глобала е друга, освен нели некои држави кои не успеваат да напреднат со вакцинирањето. Се надевам дека нема како бумеранг да им се врати. Животите повеќе вредат него овде дали некој е во право или не.

... и ова го доживеавме,
новиот тренд во Холандија за продолжување на зелениот антиковид сертификат, младината намерно се инфицирала со коронавирусот за да ја прележат болеста, а да не се антиковид вакцинираат, сето тоа ги чини 33.50 Е за еден комплет во кое имало вијала со што ќе се заразеле и брз тест со што ќе се докажело позитивниот наод, властите донеле одлука за казнување на вакви појави и со затворска казна и до 3 год :toe:

Последно уредено:
Со муабети (што се вели муабет пред кооперација) највише од немедицински лица и лаици осим Бијонс и Кадаиф, тема која не е ни во медицина, не прашуете доктори и специјалисти, не слушате професори ами темава ќе ви одлучи дал да се вакцинирате. Бог да чува :pos:

Тачно, ја имав дилема дали да се бодам, али после читањето на Бијонс отидов и им реков брцајте, ваздух да не прими.

Тоа е тој паралелен свет. Една страна моментално има најголем дел од постовите, меѓусебе си даваат пет напред и дел мислат дека тоа е реалноста. А реалноста надвор во глобала е друга, освен нели некои држави кои не успеваат да напреднат со вакцинирањето. Се надевам дека нема како бумеранг да им се врати. Животите повеќе вредат него овде дали некој е во право или не.
Па уште и се смеат глеај. Не се свесни дека постојат луѓе со разни психолошки профили и скроз погрешно може да си ги интерпретираат нивните зборови. Битно им е да се поддржат, независно какви работи се пишуваат. Нема везе Иги, се читкаме во некоја друга прилика. Свесен си сега зошто ја избегавам темава. Поубав е животот во музика, те поканувам да дојдеш :D.

Како 2 пати вакциниран, мене ми пречи тоа што одредени ликови кои се вакцинирале, бараат од модераторот да интервенира бидејќи не им се допаѓа тоа што објавуваат тие кои се против присилна вакцинација.

Ова е тема во општи муабети на форум, каде што сами доаѓаме да размениме мислења или едноставно да прочитаме нешто без да мораме воопшто да учествуваме во било која дискусија.

Одамна сум на форумов, сум бил заникаде во одредени моменти во животот и фактот дека сум разменил искусва и мислења со луѓе кои биле во иста или слична ситуација имало огромно позитивно влијание врз мене.

Да, има многу со кои воопшто не се сложувам, но никогаш, ама баш никогаш не сум побарал од модератор или админ да интервенира бидејќи не ми се допаѓа што пише другиот.

Ако имате волја и аргументи пишувајте и докажувајте се. Ако не можете тоа да го правите, воопшто не учествувајте во дискусии.

Не може сите да имаат исто мислење како вас, ни овде ни никаде.

Што се однесува до вести околу ковидот, во Англија и Франција се разговара да се сменат критериумите за изолација, односно ако си позитивен но без симптоми нема да мораш да се изолираш.

Ова се прави бидејќи има стотици илјади луѓе кои се во изолација што е премногу за економијата, едноставно фалат работници насекаде, притисок што државата не може да го издржи веќе. Само во Франција, денес има над 700 000 луѓе во изолација, што е некаде 0.01% од вкупната популација.

Вакцинирање го намалува морталитетот за 3 пати. Тоа е ако не се вакцинираш имаш ист ризик од смрт како да пушиш 2 кутии цигари дневно. Ризикот е хоспитализација е 8 пати помал кај вакцинираните. Ризикот кај невакцинираните да завршат во болница е ист како да имаат дијабетес.

Како 2 пати вакциниран, мене ми пречи тоа што одредени ликови кои се вакцинирале, бараат од модераторот да интервенира бидејќи не им се допаѓа тоа што објавуваат тие кои се против присилна вакцинација.
Не е точно. Воопшто не ми смета што пишуваат Тенеке, Бафра, Бијонс, Дамблдор, Луртз на темава вакцинација.
Ми смета коа некој ме гони онака ко џокер низ темава и ми вика да не се вакцинирам со трета доза вакцина. И тоа не еднаш, не два пати, туку три пати. Или коа на веќе вакциниран со трета доза, кој дошол да си сподели искуство во темава ќе му се каже со овие зборови 'се надевам ништо нема да ти биде'. Ја имав таков еден и дома, едвај успеав да го смирам и тоа после добиен таков коментар неполни 24 часа по добиена вакцина. Епа џабе е целото искуство кое го имаш и титулата што ја носиш ако немаш емпатија.

Дечки не ми е поентата да се карам и расправам со вас. И покрај тоа што поединци ме дочекуваат на нож, се трудам ете да игнорирам. Не за мене, мене воопшто не би ми влијаело тоа што го зборат на темава. Јас најдобро си знам како треба да постапам на темава вакцинација. А и во дебатите, секогаш се трудам да не интерферирам со одлуките на соговорникот.

Не е точно. Воопшто не ми смета што пишуваат Тенеке, Бафра, Бијонс, Дамблдор, Луртз на темава вакцинација.
Ми смета коа некој ме гони онака ко џокер низ темава и ми вика да не се вакцинирам со трета доза вакцина. И тоа не еднаш, не два пати, туку три пати. Или коа на веќе вакциниран со трета доза, кој дошол да си сподели искуство во темава ќе му се каже со овие зборови 'се надевам ништо нема да ти биде'. Ја имав таков еден и дома, едвај успеав да го смирам и тоа после добиен таков коментар неполни 24 часа по добиена вакцина. Епа џабе е целото искуство кое го имаш и титулата што ја носиш ако немаш емпатија.

Дечки не ми е поентата да се карам и расправам со вас. И покрај тоа што поединци ме дочекуваат на нож, се трудам ете да игнорирам. Не за мене, мене воопшто не би ми влијаело тоа што го зборат на темава. Јас најдобро си знам како треба да постапам на темава вакцинација. А и во дебатите, секогаш се трудам да не интерферирам со одлуките на соговорникот.
Според образованието јас сум убедливо најстручен тука да зборувам за вакцинација. Но многу не коментирам. Сега се занимавам во главно со друга работа ми се смачи од ковид и дадов отказ пред година и пол од ЦЈЗ. Не ми се збореше со идиоти веќе а имав пари и можност за друг бизнис. Така да не ни кажувам на луѓе што сум по образование. Да сакаа да ги воспитувам луѓето од јавно здравство ќе ми дадеа подобри услови а за без пари да се расправам во катастрофа околности не се замарам . Така да тоа што знам е за мене и лична употреба. Кој ги шиша не мислам да изигравам дон кихот и да се докажувам со идиоти.

Според образованието јас сум убедливо најстручен тука да зборувам за вакцинација. Но многу не коментирам. Сега се занимавам во главно со друга работа ми се смачи од ковид и дадов отказ пред година и пол од ЦЈЗ. Не ми се збореше со идиоти веќе а имав пари и можност за друг бизнис. Така да не ни кажувам на луѓе што сум по образование. Да сакаа да ги воспитувам луѓето од јавно здравство ќе ми дадеа подобри услови а за без пари да се расправам во катастрофа околности не се замарам . Така да тоа што знам е за мене и лична употреба. Кој ги шиша не мислам да изигравам дон кихот и да се докажувам со идиоти.

Буквално има луѓе што на гинеколози им веруваат и ти викаат а бе доктор ми рече дека не е добро да се вакцинираш а пустиот никад немал допирна точка со вакцините ама битно некој си го зима за релевантно мислењето зашто е само доктор

Темава НЕ е вакцинација, туку општа тема за ковид.
Имаат "професионалците" друга тема посериозна тема, ама па таму нешто ги нема.:toe:

Не може да барате банирање или да тропате глупости како влијаело тоа на психата кај другите, кога од март 2020 па до сега истите што сега обвинуваат, сеат страв од смрт. Кој ќе бил позитивен наебал. Вашето беше и е поопасно по психата, така да погледнете се сами во огледало и размислете за нареден пат, дали ќе дозволите да бидете насамарени. :гик:

Јас да напишев месец декември балканот ќе го тресат земјотреси, ќе се сметаше за ширење на страв меѓу народот, ама вашето што го пишувавте дека луѓе по улици ќе умираат, при тврдење од научници за смртност од 0.2%, никому ништо. Некои од топките дури и напишаа дека вакцните имале штетни последици, ама поголема била користа, а некои дека може да биле тригер, што исто така за некој помлад од 50г, може да го исплаши и да му сјебе психата.

Може да плачете дека на нож некој ве начекува, но вие тоа го правите од март 2020 и сеуште го правите. Нормално е сега да ви биде возратено, па издржите до на лето 2022 и нема веќе да е интересно да се збори за ковид. :D

Сега се занимавам во главно со друга работа ми се смачи од ковид и дадов отказ пред година и пол од ЦЈЗ. Не ми се збореше со идиоти веќе а имав пари и можност за друг бизнис.

Стефус повторно во форма :aplauz:
Мислеше ќе направиш уште пари па се вработи во ЦЈЗ. Виде нема за тебе и си замина. На форумов пари не добиваш, ама совети делиш... сигурно од што сме ти многу драги :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom