- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 3.761
- Поени од реакции
- 12.222
Каква дебата е ацесо е антиваксерка?!Не е натпревар, туку е дебата. А науката не е доволен аргумент, ако ми ја сфати поентата за "антивакс литературата". Зошто не е доволен аргумент? Затоа што се лобира и политизира. Аргументите се менуваат преку ноќ. Се релативизира за сѐ. Се крева јавна паника и хистерија, најчесто без некоја сериозна причина. Ова е многу далеку од наука.
Но, истата таа науката вели дека стапката на смрност, глобално, на лицата меѓу 20-30 е 0,02%. Мене тоа ми е доволен индикатор, ама кој како сака.
Притоа и самата ефикасност на бустер дозата започнува да опаѓа после пар недели, за варијанта која сега за сега, за среќа, укажува на тоа дека крајот на пандемијата е пред нас, која ќе заврши со мутација. Дали оваа рана прогноза ќе се оствари, останува да видиме.
Сакам лесно да поминеш со бустер дозата.![]()
Ацесо не е антивакцерка!
Ацесо е вакцинирана со две дози до сега, редовно си носи маска, си почитува правила и протоколи, верува во постоењето на вирусот, и ќе се вакцинира со трета доза вакцина.
Ти како најдругар на Ацесо треба да го знаеш сето тоа и да не и' збориш зад грб!

Ја напуштам темава, доста ми е за денес.