Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
а ние тука применуваме три антибиотици ciprofloxacin, tazobactam, ceftriaxon избор од овие три со комбинација со meropenem, vancomycin во максимални дози од 2 г два па дури и три пати на ден
Срцка а да дигнеш рачната малку и да престанеш да се брукаш :cenzura:

Срцка а да дигнеш рачната малку и да престанеш да се брукаш :cenzura:
...јас се брукам, а не ти, што такво тебе те стега... барем доискажи ја бруката да видиме што те погоди толку!

Ова ќумбево по се изгледа далеку постручно е во областа на економијата отколку во медицината чим тврди дека ќе има глад и сиромаштија a не кажува дека Бил Гејтс на големо купува плодна земја низ целиот свет.Уште една теорија на заговор која станува сурова реалност:https://fokus.mk/szo-posle-pandemij...bP5umsuNy-7yKN0eqr2imfXrt6uDcf82Pc0Tod0--WaqE

Ова ќумбево по се изгледа далеку постручно е во областа на економијата отколку во медицината чим тврди дека ќе има глад и сиромаштија a не кажува дека Бил Гејтс на големо купува плодна земја низ целиот свет.Уште една теорија на заговор која станува сурова реалност:https://fokus.mk/szo-posle-pandemij...bP5umsuNy-7yKN0eqr2imfXrt6uDcf82Pc0Tod0--WaqE

И не само земја туку инвестира во енергија т.е. нови типови нуклеарни реактори. Веќе гради нуклеарна централа во САД.

Немаше да ми биди гајле, да не сме сведоци на тоа како својата волја ја наметнува врз цел свет дур си се свестил.

A ova uste postrasno

Последно уредено:
Ако некој сака да си се зарази дома или да организира корона парти :D

In the Netherlands, Dutch police arrested a man who offered kits online to self-infect with the coronavirus at home. On the site, buyers were promised the disease sample was not older than three months and allegedly "the latest mutations and variants are included" were included in the kit.

Не сваќам каков ризик постои при аутопсија на умрен од ковид?

Хирургот постојано ми вика дека кога оперира на пациенти нема закана од зараза бидејќи дишат во цевка за воздух или како и да се вика тоа кое ти дава воздух кога си заспан на масата кога те оперираат.

Засега во Данска (најмеродавна за секвенцирање на вируси) бројот на хоспитализации од Омикрон е ист како со претходните вируси.

Така да со право се плашат овие од Европа, а гледам и Канада, веќе убаво објаснуваат дека Јужна Африка има 60% природен имунитет од прележување, додека тие имаат 70% вакцинален имунитет.

Затоа бостери на 3 месеци сега. Си знаат реално колку му вредат вакцините.

Ако се точни проценките на Даниловски ние би требало да имаме околу 75% прележани, значи и повеќе Јужна Африка. Добар дел од овие прележаниве се и вакцинирани.

Африканските земји имаат млада популација, просечна старост е минимум 15 години помала од Европа(генерално) и секако ќе речат овие во Јужна Африка дека не е опасна кога сигурно 80+% од населението е испод 40 години.

Имал астма како дете...мање више небитно. Она што е битно е како се движи гаусовата крива за спортисти во корелација со ковидов. Спортисти обично не страдаат и од срцеви заболувања ама од време на време ќе чуеме на ТВ да умре некој.....ништо не значи тоа.

Имал астма како дете...мање више небитно. Она што е битно е како се движи гаусовата крива за спортисти во корелација со ковидов. Спортисти обично не страдаат и од срцеви заболувања ама од време на време ќе чуеме на ТВ да умре некој.....ништо не значи тоа.
зависи кои. Не е можда пречесто ама знам за два случаи. Едниот прилично добар у тренинзи и облик почина од удар доста помлад, другиот батали ради тоа и сега од натпреварувач, комотно може да се зачлени во "чкембари". И јас откако бидна со мене, баталив :) . Можда нема врска ама има и во таа популација.
Тука веројатно се потребни редовни контроли, контрола што се продава од суплементи и регуларни обучени тренери (тестирани лиценцирани) како што пишуваа од ББ федерацијата ако добро се сеќавам оти тоа беше пред икс години што го читав на нивни форум. Нека ме корегира некој ако е сега поупатен.
офтопик ама има и таму свашта :)

зависи кои. Не е можда пречесто ама знам за два случаи. Едниот прилично добар у тренинзи и облик почина од удар доста помлад, другиот батали ради тоа и сега од натпреварувач, комотно може да се зачлени во "чкембари". И јас откако бидна со мене, баталив :) . Можда нема врска ама има и во таа популација.
Тука веројатно се потребни редовни контроли, контрола што се продава од суплементи и регуларни обучени тренери (тестирани лиценцирани) како што пишуваа од ББ федерацијата ако добро се сеќавам оти тоа беше пред икс години што го читав на нивни форум. Нека ме корегира некој ако е сега поупатен.
офтопик ама има и таму свашта :)
Обично болести поврзани со крвни садови почнуваат у рана возраст и се поврзани со јадењето што го користиме. Помага спорт ама не ги елиминира негативните последици од холестеролот практично. Иначе се користи хемија(стероиди), а таа знаеме што прави со волуменско зголемување на црвени крвни клетки и кој е ризикот од тоа. Овој наводен фитнес зависник се бавел и со теретани и најверојатно користење на некои супстанци...кој да знае. Голем удел тука има ниво на Д3, недостатоци на есенцијални микроелементи како и што храна користел. Бодибилдерите се генерално не толку здрави луѓе.

TheGardian со 12милиони евра од Бил Гејтс, нормално дека ќе пишува за некој што умрел од Корона, наместо за некој од вакцина.

Ја мразам оваа некрофилија и радување на секоја смрт.

Ако ништо друго барем на Гардиан и СНН му се враќа од глава, куртон медиуми се станати и никој не ги следи. А баш ова е клучен временски период за развој на нови платформи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom