Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
****ЗА СИТЕ ВАКЦИНИРАНИ ВО СРБИЈА****

Од 5 декември во функција е мобилната апликација (Moj EU DZS) за чување и прикажување на ЕУ Дигиталниот Зелен Сертификат.

Наместо како досега што ги имавме во печатена форма ЕУ Дигиталните Зелени Сертификати, отсега можеме да ги чуваме во електронска форма, употребувајќи ја апликацијата изработена од Канцеларија за ИТ и еУправа на Република Србија.

Инсталирајте ја апликацијата, изберете додади сертификат, скенирајте го QR кодот од ЕУ сертификатот (што претходно ги имате добиено на меил во ПДФ формат, за секоја примена доза поединечно).

Лично јас во мобилната апликација ги додадов сите ЕУ сертификати што ги имам, дури и тој од прва доза.
Бидејќи јавно така препорача Јованович (директор на еУправа), поради причина што не се знае во која држава кој сертификат би можело да ни го побараат да го приложиме.

На граница ЕУ сертификатот го приложувам сепак во испечатена форма, од едноставна причина што не сакам било кој да ми го допира телефонот (поради пандемијата).

Како што имам напоменато, сите дози ги имам примено во Србија (за што сум преблагодарен) и не сум регистриран како вакциниран во датабазата на Македонија.
Поради едноставна причина што оваа држава ништо не направи за моја навремена заштита, истовремено и поради општа недоверба во македонскиот здравствен систем.

Nemoj, aman. Posle ke te pisat vakciniran i teneke ke prakja statistika 102% od zabolenite se vakcinirani.
Имам прележано, два дена температура имав до душа и то. Не сум се глупирал да правам ковид тестови и да глумам изолации и сл. срања.

Моментални сцени во Канада, Британија и Саудиска Арабија откако дознаа дека нема да можат да патуваат во Нигерија

ywDaP1.gif

Хахаа, како ќе живеат без црнците :pos:

Туку сега за НГ по кафани ќе бираат само двојно или тројно вакцинисани и со маска на уста? За комшија прашувам.

А сцени од црнциве што се на гурбет по земјиве кога дознале за ова? Незнаевте дека има и такви и дека ова на нив се однесува највише?

Иначе редовен ритуал на сектава ковидиоти е и ова.

Прегледај го приврзокот 316573

Епа ако не заглавиле со тешки симптоми или починале, оправдано е да се радуваат. Интересното е како знаат што ќе било ако не се вакцинирале, секоја чест.:гик:

Туку еве еден доказ дека топчестите се во право кога велат дека науката е менлива работа:

1639490355520.png

Затоа топчестите си веруваат во статистика, таму нема трте мрте.

Помага спорт ама не ги елиминира негативните последици од холестеролот практично.
Ах тоа наше глупо тело. Ем негативни последици има од холестеролот, ем самото си го произведува. Да не е некој баг, па телото сака да се самоуништи :D . внимавај на триглицериди

Изгледа заканата од Нигерија одма даде резултати, Британија ја повлекува одлуката за забрана за летови :D

Кај можат бе овие без Нигеријци.

Ах тоа наше глупо тело. Ем негативни последици има од холестеролот, ем самото си го произведува. Да не е некој баг, па телото сака да се самоуништи :D . внимавај на триглицериди
Багови има колку сакаш, преку 6000 синдроми има кај луѓето. Нема да се водам од тоа што го знам околу оваа работа, ќе размишљам чисто емпириски....не јадеш прженици, месо и т.н. и ќе немаш проблем со запушувања, ако јадеш се ставаш во ризик.

Колку само беа во право, да не ти се верува. 2001 година се повторува, само овај пат ќе биде 1000 пати позаебано.

И тоа што е пострашно во 2001, владата им ги намали прават на граѓаните за повисока цел т.е. безбедност, сега тоа го прават корпорации.

1639495074931.png

- истражувањата укажале дека антиковид вакцините Pfizer-BioNTech, Moderna и Janssen/Johnson & Johnson COVID-19 биле помалку ефикасни против Делта варијантата на SARS-CoV-2,

- антиковид вакцините Pfizer-BioNTech, Moderna и Janssen/Johnson & Johnson COVID-19 сè уште обезбедувале заштита од тешката болест COVID-19, иако се покажале послабо ефективни на Делта варијантата,

- според објавените резултати од првичната лабораториска студија која покажала дека серумските антитела создадени од Pfizer-BioNTech COVID-19 антиковид вакцина ја неутрализирала варијантата Omicron SARS-CoV-2 САМО по ТРИ дози,

c97468ff6bfacade4bf2844723f31665.gif

...по тој редослед на нештата ЌЕ очекуваме нова варијанта, можеби некој Нов Крисмас SARS-CoV-2 сој, кој ЌЕ биде можеби полесен но мнооогу трансмиторен, па по тогашните набрзински лабораториски студии ЌЕ се утврди повторно дека серумските антитела создадени од Pfizer-BioNTech COVID-19 антиковид вакцина ЌЕ ја неутрализира новата Кристмас варијантата на SARS-CoV-2 САМО по ЧЕТИРИ дози :D (во опклада)

Иначе Фаучи за вакцините, оти не ми верувате мене :D
Не зборува за моменталните вакцини, туку за претходни 'успешни' вакцини.

Ова беше и мој впечаток, мислам дека го имам спомнато веќе еднаш тука.
Сметам дека позитивно влијае за полесни симптоми и помала смртност, но за заразување, не дека не штити доволно, туку и дека влијае за полесно да се заразиш.
(не, не е ова само од мое лично искуство)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom