Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Остави тоа него кажи ни ти за твоето најдалечно патување до Врање на шопинг у Лидл, како си помина? Остави сеа за германскиот локум, се гледа дека имаш доста слушано од комшии, познаници, интернет итн....а бе благе везе немате! ние ваму какви такви сме почовечни, кај вас да не влезе обичен смртник во болница, ти реков ова е директно мое искуство, локумот додека не го пробав во Крушево не верував дека е најубав!
...куј знае што перцепција имаш за мене што не е тема, во Врање не сум била никогаш, за разлика од тебе,Остави тоа него кажи ни ти за твоето најдалечно патување до Врање на шопинг у Лидл, како си помина? Остави сеа за германскиот локум, се гледа дека имаш доста слушано од комшии, познаници, интернет итн.
Грипот мислиш е лесна болест за ризичните групи постари, хронични или мали деца? Болница Козле порано беше пуна со деца, сега само од ковид примаат.Треба да си мрднат ова со грип да го споредуваш
Многу фрустрации изливаш на форум чедо. а тука ми збориш за човечност ова она....куј знае што перцепција имаш за мене што не е тема, во Врање не сум била никогаш, за разлика од тебе,
...не сум знаела дека километражата е репер за IQ,
не ме читаш, пишував за крушевскиот локум со ореви и трендафил![]()
Prasanje: Se vakcinirav Maj mesec so Sinopharm vo Srbija. Kraj na Avgust prelezav Covid (nemam nikakov sertifikat bidejki ne se testirav). Napraviv test za antitela kraj na Septemvri (mesec dena posle prelezuvanje) i imav visoko nivo 11800 spored testot na ZMC (>50 referentna vrednost). Od Januari se selam vo Germanija, kade shto Sinopharm ne e priznaen (kolku sho znam), a vo isto vreme nemam ni sertifikat deka sum prelezal vo Avgust. Sovet?
Ako sakam pred da odam da primam boost tuka, lesno odi sega? Ili da cekam i tamu da primam vakcina (@Igorcemk )?
...денес се слушнав со дојчландот, замисли ниеден единствен антиботик не бил даден на ковид пациентот со оправдување дека било САМО вирусна инфекција, ти пишуваш дека се применува (понекогаш) комбинација на антибиотици ampicillin sulbactam и аzithromycin, првото едно евро второто две евра доза, а ние тука применуваме три антибиотици ciprofloxacin, tazobactam, ceftriaxon избор од овие три со комбинација со meropenem, vancomycin во максимални дози од 2 г два па дури и три пати на ден, со што една доза на меропенем е 10 евра, vancomycin пет евра, замисли вие во ЕУ а ние на Балкан колку сме „побогати“ од вас!![]()
Многу фрустрации изливаш на форум чедо. а тука ми збориш за човечност ова она.
Тоа за човечноста можат сите да го видат по ходниците на болниците. Ама нели не си била ниту до Врање. Не знам што да ти кажам.
Чок јаз"к шо би рекле турците.
Да мои,билатерална пневмонија
Типично за Ковид, атипична пневмонија.Да мои,билатерална пневмонија
Оти бе се прајш фраер, еве ја таа германска способност во два графици. Во првиот бран на просек 20.000 дневно, на германциве му умираа 800 просек дневно што е 4% смртност, повеќе од Македонија која што има 3.5%.
Прегледај го приврзокот 316276
Прегледај го приврзокот 316277
Ве отепаа со карантини, но сепак еве гледаме сега, ниту со вакцини не успеваат да запрат смртност.
Затоа сега следат Фајзери на секој три месеци. Очајот кај тоа германските власти кои пред избори ветуваа дека нема да има задолжителна вакцинација, е огромен.
Се гледа дека немаат решение, затоа што се фрлија на картата на вакцинација. Дури и бројот на кревети го намалија во болниците за време на Пандемија.
...и уште ќе се чудат, додека не се направи целосна хемостаза каде се и ддимерите и одреди дијагноза за тромбоични промени, па да се даде таква интензивна антикоагулантна терапија, покачени ддимери има и кога не се формира буквално тромб, покачено е при вирусна и бактериска инфекција , при повреда на ткиво, при долго лежење или статичо седење при долго патување, не е добро само едно тестирање на покачени ддимери да се воспостави дијагноза без целосна хемостаза на крвта и да се даде антикоагулантен лек,после цела недела 2 пати днево бодење со клексани,рацете ми помодреа д димерите од 5000 скокнаа на 9000.Се чудеа сите.
Во Германија средно живеат луѓето 85 години.Оти бе се прајш фраер, еве ја таа германска способност во два графици. Во првиот бран на просек 20.000 дневно, на германциве му умираа 800 просек дневно што е 4% смртност, повеќе од Македонија која што има 3.5%.
Прегледај го приврзокот 316276
Прегледај го приврзокот 316277
Ве отепаа со карантини, но сепак еве гледаме сега, ниту со вакцини не успеваат да запрат смртност.
Затоа сега следат Фајзери на секој три месеци. Очајот кај тоа германските власти кои пред избори ветуваа дека нема да има задолжителна вакцинација, е огромен.
Се гледа дека немаат решение, затоа што се фрлија на картата на вакцинација. Дури и бројот на кревети го намалија во болниците за време на Пандемија.
Во Германија средно живеат луѓето 85 години.
Во Македонија средно 73 години.
Ко да споредуваш фиќо со Мерцедес АМГ ти е муабетов.
Тие ковид почибати се повеќе од половина над 85 годишна возраст.
Ај кажи ми кој дочекал 85 години во северна освен Киро Глигоров.
Муабетов ти е два денара тенеке.
Според долготрајноста на сертификатите, ќе биде сезонска, 1-2 пати годишно, а не на 3 месеци. Во секој случај, тешка ретардација.Затоа сега следат Фајзери на секој три месеци.