Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Абе можите да лажите со глупостиве колку сакате ама бројките не лажат.

Еве официјални бројки од Германија за смртноста. Во ноември 2021 расти за 25% над нормала, од кој што само мал процент е од Ковид.

Прегледај го приврзокот 316280

И баш како што велиш Германија е Мерцедес, море Ферари во медицински капацитети, па сепак има лоши резултати, слични на Македонија во борба со короната. Германија на почеток на пандемијава имаше најголем број на болнички кревети на 1000 жители во светот.

Да не бидам малициозен, ама заеднички содржател на македонското и германското здравство се балкански доктори.
кисело ти е грозјето, затоа и ми го игнорираш постот. Како што кажав, два различни света се тоа за споредба.

Според долготрајноста на сертификатите, ќе биде сезонска, 1-2 пати годишно, а не на 3 месеци. Во секој случај, тешка ретардација.

Сдссм тргнаа повторно во поход да уништат сѐ што вирее, како што уништија во времето на приватизацијата. Затворени локали, казнети граѓани, дали вакви акции смеат да прават во општините каде официјален е јазикот, поразличен од македонскиот, кој го зборуваат 20% од припадниците во таа општина!? Тешко.

Абе дискриминацијата е голема во моментов и билдаат огромен револт кај народот, ама тоа во СДСМ си знаат или допрва ќе го научат.

Ај кажи ми кој дочекал 85 години во северна освен Киро Глигоров.
Муабетов ти е два денара тенеке.
... како прво, КГ умрел во Македонија, а не во С.Мак., како второ треба да нагласиш од кои познати јавни личности во МКД доживеале 85 год оти тој не е репер за старосна граница, а трето прошетај малку низ МКД (а не само до Врање) да се увериш колку стара популација има и то стогодишњаци држечи, здрави прави!

...денес се слушнав со дојчландот, замисли ниеден единствен антиботик не бил даден на ковид пациентот со оправдување дека било САМО вирусна инфекција, ти пишуваш дека се применува (понекогаш) комбинација на антибиотици ampicillin sulbactam и аzithromycin, првото едно евро второто две евра доза, а ние тука применуваме три антибиотици ciprofloxacin, tazobactam, ceftriaxon избор од овие три со комбинација со meropenem, vancomycin во максимални дози од 2 г два па дури и три пати на ден, со што една доза на меропенем е 10 евра, vancomycin пет евра, замисли вие во ЕУ а ние на Балкан колку сме „побогати“ од вас! :facepalm:

Ti ocigledno nemas gram klinicko iskustvo i sekoja ponatamosna medicinska debata so tebe e besmislena.

кисело ти е грозјето, затоа и ми го игнорираш постот. Како што кажав, два различни света се тоа за споредба.

Види значи правиме споредба за небо и земја, во медицински можности и капацитети, меѓу Германија и Македонија.

Слаба утеха е просечната возраст на умрените. Посебно кога ќе видам вакви бројки на севкупна смртност во Германија, многу поголема од просекот за 5 години. И во Македонија тоа се случува.

Не знам дали се разбираме, ама не е во ред оваа ароганција од Германија, која што се наметнува кај нас како успешно се справуваат со Короната, иако се 70% вакцинирани.

Да не доаѓа Омикрон, кој ќе направи огромна разлика, сигурен сум дека Делта парче ќе направеше во Германија зимава.

Се гледа дека Омикрон е масовно распространет од последните три дена со 100.000 случаи дневно.

Абе дискриминацијата е голема во моментов и билдаат огромен револт кај народот, ама тоа во СДСМ си знаат или допрва ќе го научат.
Македонецот од 2001 е дискриминиран во својата држава, а по Преспанскиот договор стана и граѓанин на Република Северна Македонија! Ова што сега се случува е гола вода.

Искрено не ми е грижа за Ковид протоколите. Замисли, самоволно имплементираа лимени сандаци за погребите! Колкава е трансмисијата од починато лице кое починало од/со Ковид во обичен затворен сандак!? Пановски рече дека таа мерка немала логичка заднина и целта била да се максимизира профит од јадниот народ кој нема избор во тој момент! Другиот аргумент е религискиот каде во Исламот не се користи сандак! Каде се тука религиските права? Ова го потенцирам затоа што Јеховин сведок може да одбие трансфузија на крв за време на операција! За инфузија не сум сигурен. Тука религиските права се земаат во обзир, иако самиот чин е нехуман! Овие преседани се досега невидени во модерната демократија, се косат со сите Резолуции на СЗО, меѓународни договори, закони, па и самите Устави. :)

Во Германија средно живеат луѓето 85 години.
Во Македонија средно 73 години.

Ко да споредуваш фиќо со Мерцедес АМГ ти е муабетов.

Тие ковид починати се повеќе и од половина над 85 годишна возраст.
Ај кажи ми кој дочекал 85 години во северна освен Киро Глигоров.
Муабетов ти е два денара тенеке.
Дедо ми. 90. :)

Позитивен сум на ковид, немам мирис ни вкус, покачена температура. Пијам витамини витамин Ц, Д, цинк, и вода 3Л дневно ( супа, овошје).
Некои совети на што да внимавам?

Намали скроз шеќер, зголеми протеин. И мрсно батали периодов. Ако почнеш да кашлаш напрај тоа чајот со јаболко и кромид што го зборат сите, ептен помага. Али чим ти е мирис вкус мислам дека си у завршна фаза. Уште и ако си вакциниран, уживај.

А еве ви го и новиот сој без никакви тешки симптоми, што е и логично. Толку беше. Нормално ќе си има уште кој знае колку соеви кои ќе си бидат на ниво на нешто помало грипче и настинка од 2 дена. Доколку не ви го матат повторно умот по медиуми и манипулираат со идиотската раја со интелегенција во минус.

Намали скроз шеќер, зголеми протеин. И мрсно батали периодов. Ако почнеш да кашлаш напрај тоа чајот со јаболко и кромид што го зборат сите, ептен помага. Али чим ти е мирис вкус мислам дека си у завршна фаза. Уште и ако си вакциниран, уживај.
Да, вакциниран сум со 2 дози. Не верувам да сум у завршна фаза, вчера изгубив и почнав со температура малку

Да, вакциниран сум со 2 дози. Не верувам да сум у завршна фаза, вчера изгубив и почнав со температура малку

Не се стресувај ич, немаш никаква потреба ем си вакциниран ем имаш лесни симптоми. Со матичен контактирај секој ден да даваш апдејт, налевај се со течности, витаминска терапија и терај.

Тенеке, Германија лани зимата имаше по 25.000 новозаразени на ден со околу 1000 жртви на ден. Сега тродупли има заразени но три пати помалце жртви. Муабетите ти се малце нејасни во најмала рака.

Почетна фаза е мирис и вкус,така почнува.Од тоа ја што сум го приметил од луѓе и од лично искуство,скоро сите што го поминавме со лесни симптоми,отпосле удара јако.После 2-3 месеци и више

Тенеке, Германија лани зимата имаше по 25.000 новозаразени на ден со околу 1000 жртви на ден. Сега тродупли има заразени но три пати помалце жртви. Муабетите ти се малце нејасни во најмала рака.
А можеби и затоа што со тек на времето и новите мутации опаѓа интензитетот на симптомите, што е нормално...

А можеби и затоа што со тек на времето и новите мутации опаѓа интензитетот на симптомите, што е нормално...

Нема докази за тоа. Повеќе се должи на вакцините а и секако дека болниците имаат повеќе искуство. Омикрон допрва ќе видиме не е многу присутен тука засега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom