Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ти имаш џокер "повикај пријател", зошто не го користиш? :sakasuste:
Ова што го дебатирате сега, го дебатиравме за состојбата во САД кога гувернерот Квомо се реши сите да ги убие и ги смести во старите домови (а притоа воведе локдаун и продавање скептицизам за самата вакцина). Тогаш, на ниво на САД, сите што ќе починеа во старските домови, па и по болниците, со или без симптоми, беа впишувани како жртви од Ковид. Зошто? Затоа што болниците добиваа федерална помош. Таа политика ја прекина Колорадо.

Другиот проблем го научна Тенеке каде стапката на смртност во другите параметри е драстично опадната, па и тука може да се вадат одредени просеци врз база на претходните години (пр. сезонски грип, а слободно може да се земе скоро секој параметар). Дали и кој колку ќе живеел, не е дебата за мене. Дали Ковид го крена морталитетот? Да. Тука би ја правел разликата, па кој има време, волја и желба (пр. Тенеке) нека си прави пресметки. Зборувам за САД. :noze:

пи.ес. И ти имаш џокер "повикај пријател". :backa:

За 27% имаме зголемена смртност овде се разговара дека сите ги пишуваат од корона и се става сомнеж дека бројката на починати од корона треба да е помала. Не само што не е помала туку од бројките што се пријавени за починати и бројката колку имаме повеќе починати можеме да претпоставиме и дека доста се и непријавени како починати од коронавирус.

За 27% имаме зголемена смртност овде се разговара дека сите ги пишуваат од корона и се става сомнеж дека бројката на починати од корона треба да е помала. Не само што не е помала туку од бројките што се пријавени за починати и бројката колку имаме повеќе починати можеме да претпоставиме и дека доста се и непријавени како починати од коронавирус.
Голем дел од овие починати е резултат на медицинска негрижа, затоа што доста хронично болни што се разболеа од ковид ги третираа само од ковид, тоа е една работа. Може да се додаде тука и сеење паника и страв како и медицинска негрижа кон самите ковид пациенти и се добива некоја бројка која никој не ја знае.
Дека е заебан вирусов тоа е точно, дека вакцина ќе им помогне на оние со една нога у гроб и тоа е точно. Дека здрави прави и релативно млади луѓе гајле немаат и тоа е точно, статистички земено.
Она што не се знае исто така е кои се последиците од вакциниве.

Interesno. Dvajca ramnozemjasi od Baern Kimmich (26 god) i Choupo-Moting(32 god) se zarazile so Korona pred dve nedeli. Ne se povekje pozitivni ama dvajcata najmalce do krajot na godinata ne moze da igraat poradi post-kovid problemi.

Замисли, нема да можат да играат до краjот на годината...сега ќе мораат да одат на одмор на некоj остров за нивниот Божиќ и Нова година, а баш планираа само топка да шутираат до краjот на годината.

Замисли, нема да можат да играат до краjот на годината...сега ќе мораат да одат на одмор на некоj остров за нивниот Божиќ и Нова година, а баш планираа само топка да шутираат до краjот на годината.

Е ова е више контрааргумент. Ова се поштуе. Данк данк, го спастри у два реда.

Иначе од одличните мерки, би сакал да ја нотирам извонредната мерка на прскање на микрофонот после секој говорник на Собранието на Град Скопје. I shit you not, ќе го поебат микрофонот ни крив ни дужен. А тој дипломираниот прскач, гарант е на 500 еура.

Последно уредено:
Interesno. Dvajca ramnozemjasi od Baern Kimmich (26 god) i Choupo-Moting(32 god) se zarazile so Korona pred dve nedeli. Ne se povekje pozitivni ama dvajcata najmalce do krajot na godinata ne moze da igraat poradi post-kovid problemi. Taka da zarazava ne e samo zivot ili smrt tuku mnogu povekje.
Кимих си е ок само неможе одма со фул тренинг и секако нема потреба да го форсират. Не драматизирај дека којзнае што страшно и дека му пост ковид проблеми. Пред 2 недели беше позитивен, да не треба одма да трча ко луд што трчаше.
"I'm doing fine but due to slight infiltrations in the lung, I'm not able to be back in full training currently," Kimmich said.
"I'll undergo rehab training and can hardly wait to be back completely in January."
Да е бил вакциниран немал е да се зарази зашто Фајзер штити 95% од зараза и уште повеќе проценти од тоа сигурно да има мал наод на плуќа?

Бафра ти ко да си бил на обука кај ЗЗ како партиски војник, можда си бил и "шарен" we don't know.

Ама ова извртувањето на реченици и заклучоци личи ко да си излегол од Муртинска кујна.

Машала. Наместо да ги дискутираш интересните информации од видеото, дека врз основа на тие информации, сите досегашни мерки, заклучоци и прогнози од системот се штетни, неточни и погрешни, ти се фати за мене и види во кој правец забега. :facepalm:
Не сум ја виновен што нема никаква логика оваа злоупотреба на здравството, но ако ти е полесно со дијареи, муртинска кујна, овде те молам не го заборавај влијанието од Протуѓер (а тој си е Германска школа), продолжи си.

За време на шпанскиот грип, имало соопштение, со препораки и народ да биде смирен, впрочем како и за се друго што владата смирува.
“Fight the disease rationally and do not become unduly alarmed.”

1639061299127.png

Но за ковидов, се обратно, страв, паника, заплашувања, користење на тестови за погрешни цели, менување на дефиниции, менување на претходно општо прифатени заклучоци итн итн.

Ај уште ова за денеска и да одморам.

FDA сега бара од судот 75 години за да ги објави сите податоци за тестирањето на Фајзер. Претходно бараше 55. :D

Значи во 2096 ќе дознаеме колку била ефикасна и колку била безбедна вакцината.

Ај уште ова за денеска и да одморам.

FDA сега бара од судот 75 години за да ги објави сите податоци за тестирањето на Фајзер. Претходно бараше 55. :D

Значи во 2096 ќе дознаеме колку била ефикасна и колку била безбедна вакцината.

внук му на бафра ќе ги отскрие теориите на заговор тука на форумов

Ти имаш џокер "повикај пријател", зошто не го користиш? :sakasuste:

Ова што го дебатирате сега, го дебатиравме за состојбата во САД кога гувернерот Квомо се реши сите да ги убие и ги смести во старите домови (а притоа воведе локдаун и продавање скептицизам за самата вакцина). Тогаш, на ниво на САД, сите што ќе починеа во старските домови, па и по болниците, со или без симптоми, беа впишувани како жртви од Ковид. Зошто? Затоа што болниците добиваа федерална помош. Таа политика ја прекина Колорадо.

Другиот проблем го научна Тенеке каде стапката на смртност во другите параметри е драстично опадната, па и тука може да се вадат одредени просеци врз база на претходните години (пр. сезонски грип, а слободно може да се земе скоро секој параметар). Дали и кој колку ќе живеел, не е дебата за мене. Дали Ковид го крена морталитетот? Да. Тука би ја правел разликата, па кој има време, волја и желба (пр. Тенеке) нека си прави пресметки. Зборувам за САД. :noze:

пи.ес. И ти имаш џокер "повикај пријател". :backa:
Не знам што сте дискутирале и немам што да коментирам.

Благодарам пријателе, но мислам дека можам сама да си се носам во ситуации кои бараат мобилизирање на интелектуалните сили. А ако некој сака да се приклучи во дискусијата, слободно. :D

Dobro me zamislivte deneska so ova stari cicinja, jas na 50 godini sum staro cice?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom