Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Да ти кажам тајна. Од ко се извакцинира медицинскиот персонал во Германија, сите вака се облечени. Додуша носат ФФП2 маски. И знајш што? Не се заразуваат. Интересно, нели?
...интересно, ДА!
може пациентите не се инфицирани со коронавирусот, едноставно имаат респираторни проблеми! :toe:

...интересно, ДА!
може пациентите не се инфицирани со коронавирусот, едноставно имаат респираторни проблеми! :toe:

Сигурно тоа е. Случајно респираторините проблеми се зачестија со доаѓање на корона.

А бе тенеке едно.
Ем имаше празен ред, ем во множина пишав. Да не мислиш ти персирав? LAWL.
Како успеа да не сфатиш дека не е за тебе прашањето? Изгледа треба да си ја прочитам првата реченица од постов.

Ти Ригил изгледа не си ми многу паметен.
Како ова ми дава одговор на моето прашање?
Ај уште еднаш да појаснам.
Според табелата и заокруженото, ефикасноста е за 4 односно 1 процент поголема кај вакцинираните со една доза од Модерна vs вакцинираните со 2 дози.
Како!?
Цело време трубат еминентни лица и про-ваксери у стилот „џабе ти е една доза“.
Труба една, има врска примерокот, ако не знаеш да читаш податоци, а јас не планирам да ти објаснувам.

Сигурно тоа е. Случајно респираторините проблеми се зачестија со доаѓање на корона.
А ти нешто пробуваш као обратно од гиговит (ништо не е од короната) во „сè е од короната“?
Труба една, има врска примерокот, ако не знаеш да читаш податоци, а јас не планирам да ти објаснувам.
Во право си, има врска примерокот, ти си жив доказ.

Можеш да се вакцинираш. Ковид вакцините не се живи атенуирани вакцини, така што нема репликација на вирусот. Веројатно синофарм би ти била најидеална опција. Разговарај си пак со докторот или побарај си друго мислење.
Лековите може да ја намалат ефикасноста на вакцината, но сепак би имал поголема заштита отколку без вакцина.

Пациенти кои се на имуносупресивна терапија во случај на инфекција со ковид 19, не знам како се заштитени. Кој ти го кажал тоа? Напротив, имунитетот е ослабнат и може да имаат ризик за сериозна инфекција и потешка клиничка слика.

Во Франција живеам, овде ќе ми дадат или Фајзер или Модерна, кои се надевам ќе бидат добри за мене.

Заштитен сум од компликации бидејќи ми го нормализира имуниот систем, од кога сум на терапијава фаќам и многу ретко настинки.

Од кога ја примам терапијата многу помалку се разболувам од настинки и грипови иако сум постојано со луѓе, работам во хотел кој е нон стоп полн.

Од друга страна самиот доктор ми нагласи дека терапијата ме штити од компликации од короната.

Проблемот е што ако не примам, од септември нема да можам да работам без вакцина.

Инаку четам по сајтови дека вакцината кај мене нема да е баш до толку ефективна ко кај здрави луѓе бидејќи терапијата ќе и го намали дејството.

И зошто да се вакцинираат младите ако и вакцинирани можат да заразат 60 луѓе за еден викенд?

А ти нешто пробуваш као обратно од гиговит (ништо не е од короната) во „сè е од короната“?

Во право си, има врска примерокот, ти си жив доказ.
Although our estimate of 81% vaccine effectiveness with partial vaccination is similar to results provided in other reports,1,2,7,21,22 this estimate is based on a relatively brief follow-up period (with a median of 22 partially vaccinated days, as compared with 69 fully vaccinated days, per participant). Second, we could have overestimated vaccine effectiveness if we disproportionately failed to detect infections among vaccinated participants because of attenuation of viral RNA load after vaccination or because of reductions in the sensitivity of RT-PCR assays associated with specimen collection by participants and shipping of specimens.23 Third, we have not completed genetic sequencing for all viruses. Fourth, because there was a relatively small number of breakthrough infections, we could not differentiate attenuation effects associated with partial vaccination from effects associated with full vaccination. Similarly, sparse data reduced the precision of estimates, although the consistency of trends across measures affirms the direction of the overall effect. Fifth, because of the sparse data and limited racial and ethnic diversity among participants, we were unable to fully examine or adjust for potential confounders of vaccine attenuation effects.

Последно уредено:

И зошто да се вакцинираат младите ако и вакцинирани можат да заразат 60 луѓе за еден викенд?

се што пишува дејли меил треба да се земе у обзир со grain of salt. Шабански медиум, демек они знаат колкумина заразил, ги провериле сигурно.

Толку од држењето на лекции за право, правда, безбедност на планетата...и држ'т лопова....

Although our estimate of 81% vaccine effectiveness with partial vaccination is similar to results provided in other reports,1,2,7,21,22 this estimate is based on a relatively brief follow-up period (with a median of 22 partially vaccinated days, as compared with 69 fully vaccinated days, per participant). Second, we could have overestimated vaccine effectiveness if we disproportionately failed to detect infections among vaccinated participants because of attenuation of viral RNA load after vaccination or because of reductions in the sensitivity of RT-PCR assays associated with specimen collection by participants and shipping of specimens.23 Third, we have not completed genetic sequencing for all viruses. Fourth, because there was a relatively small number of breakthrough infections, we could not differentiate attenuation effects associated with partial vaccination from effects associated with full vaccination. Similarly, sparse data reduced the precision of estimates, although the consistency of trends across measures affirms the direction of the overall effect. Fifth, because of the sparse data and limited racial and ethnic diversity among participants, we were unable to fully examine or adjust for potential confounders of vaccine attenuation effects.
Еве @Rigil да учиш што треба да се цитира.

Последно уредено:
Кај се сега тие шо ја поддржуваа "стратегијата" на УК? Зар стварно мислевте дека Борис Џонсон ќе ја заебе короната? Боље Бафра да го ставам премиер да биде и да кова национални стратегии него плавиот.

Cisto se somnevam deka ako nema nekoj proizvod toa e samo radi Korona. Taka bese i po Bexitot posto neli, ne e isto da imas zaednicki pazar so EU ili da nemas. Carini, itn itn.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom