Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Во Англија демек 49% од вакцинираните биле заразени, се шират вакви муабети... а не најдов никаде да пишува.

Вистина или овие анти ваксајнерите си тераат кампањи уште?

33% од американците не се вакцинираат оти не и веруваат на владата.

Толку глупости се изнатресе Фаучи што делумно придонесе за таа недоверба.

а Заев си го слушал, а Фаучи ...

не се вакцинираат републиканците, пошто се затуцани реднеци повеќето од нив.

Едно време Фаучи проповедаше носење 2 маски, а знаеш што штити подобро од 2 маски? 3 маски. Слободно може да си ги носите, никој не ви брани.

Ронче, носам заклучоци врз база на статистиките. Чекаме статистики сега и од САД, Шпанија, Грција и Португалија за Делта сојот па ќе направиме и компарации. Од оние од Израел, страдаат и вакцинираните (а соодносот е 65-35 (не 90-10 или 80-20)). :)

Статистики... ти до вчера ми збореше дека не веруваш во мутации. И кога те прашав вчера зошто мислиш дека целокупното вакцинирање на народот нема да има бенефит те снема. Мора да те одтргнеме од Такер Карлстон некако, да те спасиме. Не сакам да те упропастат.

Статистики... ти до вчера ми збореше дека не веруваш во мутации. И кога те прашав вчера зошто мислиш дека целокупното вакцинирање на народот нема да има бенефит те снема. Мора да те одтргнеме од Такер Карлстон некако, да те спасиме. Не сакам да те упропастат.
Ронче, никогаш не сум рекол дека не верувам во мутации. И 10 пати одговорив, вирусот ќе си мутира во природата, вакцинирал ти 100% од населението или не. И да сакаш, во наредниве 2 години нема да постигнеш 80% имунизација на глобално ниво. Прво нема вакцини и второ голема е веројатноста да се оди и на 3та доза во одредени држави.

Те чекам на собиранка, знаеш што ти следува:
tenor (2).gif
:coffee:

Wednesday's study found that two doses of Pfizer's shot was 88% effective at preventing symptomatic disease from the Delta variant, compared to 93.7% against the Alpha variant, broadly the same as previously reported.

Two shots of AstraZeneca vaccine were 67% effective against the Delta variant
, up from 60% originally reported, and 74.5% effective against the Alpha variant, compared to an original estimate of 66% effectiveness.

Најново истражување на ефективноста на мрна вакцините. BNT e Фајзер, а MRNA-1273 е Модерна.

Прегледај го приврзокот 302156
Ima i uste edna studija od vcera za efektivnosta na Biontech/Pfizer i Astra Zeneca protiv Delta. Efikasni se:

1626965166462.png
Автоматски споено мислење:

Wednesday's study found that two doses of Pfizer's shot was 88% effective at preventing symptomatic disease from the Delta variant, compared to 93.7% against the Alpha variant, broadly the same as previously reported.

Two shots of AstraZeneca vaccine were 67% effective against the Delta variant, up from 60% originally reported, and 74.5% effective against the Alpha variant, compared to an original estimate of 66% effectiveness.

Pobrz bese :)

Ќе ти скршам филм, ама терапијата шо ја примаш те става во ризична категорија(најверојатно, не знам шо примаш). Претпоставувам иммат ти кажано да се пазиш од настинки/грипови, во принцип заразни болести.

Направи убаво муабет со докторот за ризиците шо ги носи короната наспроти ризиците од вакцината, во секој случај подобро ќе знае од било кој на форумов.

Од кога ја примам терапијата многу помалку се разболувам од настинки и грипови иако сум постојано со луѓе, работам во хотел кој е нон стоп полн.

Од друга страна самиот доктор ми нагласи дека терапијата ме штити од компликации од короната.

Проблемот е што ако не примам, од септември нема да можам да работам без вакцина.

Инаку четам по сајтови дека вакцината кај мене нема да е баш до толку ефективна ко кај здрави луѓе бидејќи терапијата ќе и го намали дејството.

Од кога ја примам терапијата многу помалку се разболувам од настинки и грипови иако сум постојано со луѓе, работам во хотел кој е нон стоп полн.

Од друга страна самиот доктор ми нагласи дека терапијата ме штити од компликации од короната.

Проблемот е што ако не примам, од септември нема да можам да работам без вакцина.

Инаку четам по сајтови дека вакцината кај мене нема да е баш до толку ефективна ко кај здрави луѓе бидејќи терапијата ќе и го намали дејството.
Ne znam na sto terapija si, no majka mi e na azitromicin i se vakcinirase so sinofarm. I so prva u so vtora doza nemase nikakov problem.

Во Англија демек 49% од вакцинираните биле заразени, се шират вакви муабети... а не најдов никаде да пишува.

Вистина или овие анти ваксајнерите си тераат кампањи уште?

Вистина е. Викаат дека од оваа недела ќе бида повеќе вакцинирани од невакцинирани.

Исто прогнозите се дека ќе дупнат плафон со 100.000 случаи дневно.

Па, ќе видиме што ќе се случи, јас мислам дека тераат во прав правец.

па и оние невакционираните кои ќе се заразат ќе добијат подобар третман
Ама може приватно ќе им се наплати :/
Така на испит на медицина да одговараш ќе паднеш одма и тешко дека некогаш ќе те пушти некој понатаму. Ќе треба факултет да мењаш.
Вакцината се дава за имунитет. Точка.
Имун човек не треба да се зарази, ниту да шири зараза, затоа што вирусот не може да се размножува во неговото тело. Се друго е само мачкање очи, вакцината не ја постигнала целта и не дала имунитет.
Очигледно коронава односно избрзаниве вакцини за короната ќе ја променат дефиницијата за вакцина.

Во медицината 2 + 2 не се 4.

Ај ова заокруженово објаснете ми го
1626972778728.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom