Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

Ај ова заокруженово објаснете ми го
Прегледај го приврзокот 302167

Оти мене ме прашуваш?
Не знам јас не го постирав ова, нека ти објаснат овие што го постираа.

Лично мислам дека оваа студија е уште еден ПР за Фајзер, затоа што кај Евереиве не се тие бројки.

Jas sum na ustekinumab ili stelara za tie koi ne koristime genericki iminja. Proizvod na J & J e.
Можеш да се вакцинираш. Ковид вакцините не се живи атенуирани вакцини, така што нема репликација на вирусот. Веројатно синофарм би ти била најидеална опција. Разговарај си пак со докторот или побарај си друго мислење.
Лековите може да ја намалат ефикасноста на вакцината, но сепак би имал поголема заштита отколку без вакцина.

Пациенти кои се на имуносупресивна терапија во случај на инфекција со ковид 19, не знам како се заштитени. Кој ти го кажал тоа? Напротив, имунитетот е ослабнат и може да имаат ризик за сериозна инфекција и потешка клиничка слика.

Ај ова заокруженово објаснете ми го
Прегледај го приврзокот 302167
Effectiveness of mRNA Vaccines against SARS-CoV-2 Infection

During the 17-week study period, a total of 3964 participants contributed a median of 19 unvaccinated days per participant (interquartile range, 8 to 41; total days, 127,971), during which 156 RT-PCR–confirmed SARS-CoV-2 infections were identified. A total of 3001 participants contributed a median of 22 partially vaccinated days (interquartile range, 21 to 28; total days, 81,168), during which 11 RT-PCR–confirmed infections were identified. A total of 2510 participants contributed a median of 69 fully vaccinated days (interquartile range, 53 to 81; total days, 161,613), during which 5 RT-PCR–confirmed infections were identified.

Estimated adjusted vaccine effectiveness against RT-PCR–confirmed SARS-CoV-2 infection was 91% (95% confidence interval [CI], 76 to 97) with full vaccination and 81% (95% CI, 64 to 90) with partial vaccination . Estimates of vaccine effectiveness according to mRNA vaccine product and age group are shown in Table 2. Point estimates of vaccine effectiveness were unchanged in a sensitivity analysis that excluded periods of low local viral circulation

По некоја логика сите вакцинирани ти се и „инфицирани“, дали природно или вештачки - се сретнале со вирусот или некој негов дел :D
...не може да се употребува терминологија „инфицирани“ ако се прима вакцина сосема мал незначаен инативиран дел од вирусот, смислата на вакцина е да создаде „имунолошка меморија“ во телото, а не да го зарази (инфицира) телото,
Главната ефикасност на вакцината не е да не се заразиш туку да немаш тешка клиничка слика,
... не е точно! дефиниција на вакцина е заштита, а не да се нема тешка клиничка слика, тогаш тоа не е вакцина!

Оти мене ме прашуваш?
А бе тенеке едно.
Ем имаше празен ред, ем во множина пишав. Да не мислиш ти персирав? LAWL.
Како успеа да не сфатиш дека не е за тебе прашањето? Изгледа треба да си ја прочитам првата реченица од постов.

During the 17-week study period, a total of 3964 participants contributed a median of 19 unvaccinated days per participant (interquartile range, 8 to 41; total days, 127,971), during which 156 RT-PCR–confirmed SARS-CoV-2 infections were identified. A total of 3001 participants contributed a median of 22 partially vaccinated days (interquartile range, 21 to 28; total days, 81,168), during which 11 RT-PCR–confirmed infections were identified. A total of 2510 participants contributed a median of 69 fully vaccinated days (interquartile range, 53 to 81; total days, 161,613), during which 5 RT-PCR–confirmed infections were identified.

Estimated adjusted vaccine effectiveness against RT-PCR–confirmed SARS-CoV-2 infection was 91% (95% confidence interval [CI], 76 to 97) with full vaccination and 81% (95% CI, 64 to 90) with partial vaccination . Estimates of vaccine effectiveness according to mRNA vaccine product and age group are shown in Table 2. Point estimates of vaccine effectiveness were unchanged in a sensitivity analysis that excluded periods of low local viral circulation
Ти Ригил изгледа не си ми многу паметен.
Како ова ми дава одговор на моето прашање?
Ај уште еднаш да појаснам.
Според табелата и заокруженото, ефикасноста е за 4 односно 1 процент поголема кај вакцинираните со една доза од Модерна vs вакцинираните со 2 дози.
Како!?
Цело време трубат еминентни лица и про-ваксери у стилот „џабе ти е една доза“.

А бе тенеке едно.
Ем имаше празен ред, ем во множина пишав. Да не мислиш ти персирав? LAWL.
Како успеа да не сфатиш дека не е за тебе прашањето? Изгледа треба да си ја прочитам првата реченица од постов.

Ти Ригил изгледа не си ми многу паметен.
Како ова ми дава одговор на моето прашање?
Ај уште еднаш да појаснам.
Според табелата и заокруженото, ефикасноста е за 4 односно 1 процент поголема кај вакцинираните со една доза од Модерна vs вакцинираните со 2 дози.
Како!?
Цело време трубат еминентни лица и про-ваксери у стилот „џабе ти е една доза“.

вакцинирај се со една тогаш, што ќе арчиш две дози?

Пародија се вакви “стручни објави“, баш за вакви што бараат доказ дека се у право.
Анализи правени демек април, мај 2021,:vozbud: откако милиони и милиони дози се аплицирани, што сакаш да каже, хе,хе, ве заебавме. Нема да видиш у блиска иднина никаква негативна стручна анализа, еве да те утешам и јас. Се подобра ќе станува статистиката.
Ако евентуално некаде има промаја со лоши статистики за заболени, нема сигурно да биде крива вакцината, случајно некој грип, туку невакцинираните и следната мутација, можда слаба хигиена која веќе се заборави, научи у меѓувреме народ како раце да мие и нормално околу септември наголемо ќе се промовира дека мора трета доза за 100% заштита.

Студиите се објавени јавно и ќе има и критики и забелешки што е сосема нормално. И не секоја студија на крај испаѓа најреална. Сепак овие се најнови што ги имаме моментално. Науката е течен процес. Резултатот е тој поред истражувањето. Дали методологијата беше најдобра или не, дали имаше случајности или не, статистички грешки, па и временски ефекти една направена кога делта не беше доминантна а другата делта веќе ко беше доминантна, све може да има ефект. Од тоа што се гледа е дека вакцините штитат сеуште добро и покрај делта. Намалена е ефикасноста кај делта и мРНА вакцините даваат поголема заштита од АЗ. Тоа се заклучоците ако треба да извлечам пораки од последно објавените студии.

Иначе УК допрва ќе биде интересна. Бројките почнаа да стагнираат и малце да паѓаат. Пред некој ден ги укинаа скоро сите мерки ама и предтоа имаа само малку активни мерки. Ако ова е максимумот тоа на крај е добра вест. Ич или скоро ич мерки, далеку помалку хоспитализирани и жртви. Можеме да вртиме како сакаме ама бројките од брановите си даваат добра слика кој ефект имаат вакцините. Дали 50, 60 или 70% ефикасност на крај.

1626963501_740594_1626963863_noticia_normal_recorte1.jpg

Sanitarias del Hospital Reina Sofía de Córdoba atienden a un paciente con COVID. / HOSPITAL REINA SOFÍA (EUROPA PRESS)
... каде се заштитните одела скафандери, заштитни наочари, визири, хирушки капи кога се манипулира низ болницата со пациент инфициран со коронавирус или одиме на фора вакцинирана сум немам гајле?

Прегледај го приврзокот 302170

Sanitarias del Hospital Reina Sofía de Córdoba atienden a un paciente con COVID. / HOSPITAL REINA SOFÍA (EUROPA PRESS)
... каде се заштитните одела скафандери, заштитни наочари, визири, хирушки капи кога се манипулира низ болницата со пациент инфициран со коронавирус или одиме на фора вакцинирана сум немам гајле?
Да ти кажам тајна. Од ко се извакцинира медицинскиот персонал во Германија, сите вака се облечени. Додуша носат ФФП2 маски. И знајш што? Не се заразуваат. Интересно, нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom