Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
За помладите кај нас мислам попаметно би било со кинеските да се вакцинираат, па да се видат од мРНА што се ќе излезе. И така на куп ги имаме тие, и така не се во некој голем ризик младите, и така очигледно е дека кинеските слабо делуваат воглавно кај возрасните.

@wot читај овие од Израелското воено разузнавање што изјавиле:

Oh pa ti mislese deka ova ke bide ongoing stvar megu nas? Ovaa tvoja notifikacija mi e kako dobivanje junk mail. Od noga da ti objasnam: mozebi mislis deka e smelo vaka sto se osudi no e samo drsko i neblagodarno. Gledas vo sekoj zbor spomnuvas celofani, veke e potsvesno, samo prasanje na vreme e koga konecno ke zamotas eden okolu glava. E duri togas bi mi bil dovolno zanimliv za pak da ti dozvolam da mi se obratis. Doslednost barem moze da pocituvam. Te molam preskokni me so dnevnite spamovi i sarcasm so koj mislis deka gi zaebavas ron i ostali koi se enablers. Ne me teraj da go svedocam tvojot regres, sepak stanuva zbor za covecko bitie koe progresivno deteriorira vo bilka. Eve sungerot bob veke ne e vo sostojba da se logira, ne me teraj da minam pak niz isto.

Oh pa ti mislese deka ova ke bide ongoing stvar megu nas? Ovaa tvoja notifikacija mi e kako dobivanje junk mail. Od noga da ti objasnam: mozebi mislis deka e smelo vaka sto se osudi no e samo drsko i neblagodarno. Gledas vo sekoj zbor spomnuvas celofani, veke e potsvesno, samo prasanje na vreme e koga konecno ke zamotas eden okolu glava. E duri togas bi mi bil dovolno zanimliv za pak da ti dozvolam da mi se obratis. Doslednost barem moze da pocituvam. Te molam preskokni me so dnevnite spamovi i sarcasm so koj mislis deka gi zaebavas ron i ostali koi se enablers. Ne me teraj da go svedocam tvojot regres, sepak stanuva zbor za covecko bitie koe progresivno deteriorira vo bilka. Eve sungerot bob veke ne e vo sostojba da se logira, ne me teraj da minam pak niz isto.

Искрено ништо не мислам за тебе. Немам ни желба ни потреба да мислам за тебе, небитен си ми. Ти прв почна нешто да млатиш празна слама врска мене во темава која е за корона. Значи во тема корона, ти се дрзна да набедуваш дека сум со дијагноза (ем вреѓаш ем се чаталиш) и како насекаде гледам заговори, иако во повеќето постови споделувам линкови од каде се информациите. Имаш посебна тема за психоанализа на членовите.

Ова со сунгерот боб ако е закана, не знам ни што се случило со тој сунгер боб, но слободно минувај пак, што ли и да ти значи тоа :toe:. Гледајќи како системот не е*ава, јасно ми е дека нервозата расте кај народот, па некаде мора да се празнете, само глеј системот да не те казни кога ќе се празниш.

Врска информациите од военото разузнавање на Израел, секако немаш што да кажеш :misticen:

Корона вирусов без разлика дали е заговор или не,тешка смејурија стана.
Јас лично никаде околу мене не го сетив во толкава мера колку што се шлапаше по медиумите.
Од толку луѓе што ги познавам лично дали 1% заболеа од вирусот.
Смртен случај немаше.

Се мешав постојано со луѓе,многу често и без маска,познавав и луѓе кои едвај маска ставаа,ниту јас,ниту било кои од нив заболе.
Анализата секогаш се стартува од оние кои ги познаваш.
Не може човек да лета таму некаде,некогаш,а да си го пропушта тоа што му е пред носот.

Што и да е,дали заговор,полу-заговор или не,вирусот многу вешто се искористи за пропаганда.

Светот во моментов има многу поголеми проблеми.

@Dopamine Изгледа ти си од Мариово најверојатно ако немаш никаков допир со болеста.
Старо момче
Правам муабет за голема цифра на луѓе кои ги познавам лично и уште поголема индиректно.

Нема веза,не ми се пишуваат тука реферати за ваква работа.
Едноставно не се замарај со вирусов и ќе видиш како стравот магично ќе исчезне од главата.
А стравот во случајов е нерационален.

Старо момче
Правам муабет за голема цифра на луѓе кои ги познавам лично и уште поголема индиректно.

Нема веза,не ми се пишуваат тука реферати за ваква работа.
Едноставно не се замарај со вирусов и ќе видиш како стравот магично ќе исчезне од главата.
А стравот во случајов е нерационален.
Blaze si ti, bravo. Ti zaviduvam na bezgriznosta!
Cel svet se zamara, samo ti si :свиркам:

Навистина не гледам потреба за грижа до оној степен да се потресувам.
Повеќе ми беа грижа полицискиот час и маските.

A што се случува ако неќеш да ја примиш понудената вакцина? Не пример, им речеш неќам оваа ќе чекам друга.
Те исклучуваат засекогаш? Не те пуштаат да си идеш?

A што се случува ако неќеш да ја примиш понудената вакцина? Не пример, им речеш неќам оваа ќе чекам друга.

Исто и јас размислував на ова тема со оглед дека гарант од понеделник ке не викнат нас помладите со Синовак што сме пријавени.Реално ако дојдат овие пола милион кинески утре и 100 000 што дојдоа од Фајзер тоа се 600 000 вакцини за 300 000 луѓе а останати пријавени на сајтот се 150 000 така да ке останат доста вакцини кинески резерва.После оваа пратка не верувам дека ке нарачаат други за да може да се бира. Тоа е тоа ке ти кажат земи или остави.

100k fajzer da se dovakcinira chlenstvoto, sinovak za dopolnotelnite prijaveni stari i ostanatite mladi pod 30 godini shto voopsto ne im e ponudeno do sea..

Едноставно е, со Фајзер до сега вакцинираа во Борус. Помалите пунктови немаа услови до сега. Со терминот можеш да идеш една недела после поканата, и таква каша попара е што можеш да идеш кај што сакаш. Не можат ништо да ти направат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom