Убаво објаснето, благодарам за одговорот.па ни сопствен метаболизам за да биде живо, па ниту самостојно да се размножуваат
Само што такво нешто, нема шанси, да функционира вака:
затоа ја напаѓаат живата клетка и ги добива сите особини
Мртва материја не може ни да напаѓа, ниту па од мртва материја да добие својства на жива, па да почне да се размножува.
Затоа не ни имаат информации колку единки вирус се потребни за да се разболи некој, немаат ни други информации, па затоа секогаш се користат, можеби, би требало, веруваме, можно е, итн итн
Бафра, дали ти вирусот го дефинираш како жив организам или како синџир од протеини или што ти ја знам, не е многу важно.
Не го дефинирам јас, си има научници кои тоа го направиле. Ете Бјонси, повторно, несебично сподели информации за кои трошела време и енергија да дојде до нив.
Но штом тебе тоа не ти е важно, нема потреба да бидеш просветлен, а ниту пак спремен. Тоа исто му доаѓа како низ тенка жица пуштиш јака струја, ќе изгори жицата, па подобро да не се просветлуваш по скратен пат.

веројатно си ме помешал со некого бидејќи навистина збор немам кажано, буквално.
Не, не сум те помешал и стварно збор немаш кажано против одговорните од системот, иако многубројни катастрофални грешки имаат. Почни од ОДГОВОРНИТЕ да бараш одговорност, па после слободно и по обични луѓе.
Одговорните кажуваа дека ќе има 2000, одговорност .... Иако беа сигурни дека ќе има втор бран, ништо не превземаа, дури и на @Saber Rider тоа му е јасно (ама комедијант му е полесно да биде), одговорност ....
Во Англија тој дупачот (го фатија со швалерката за време на карантин) кажуваше дека ќе има милиони починати, одговорност ....
За свински или птичји ли беше, кажуваа милиони, имаше се на се помалку од 50 во цел свет, одговорност ....
му укажав само дека исказот му е грешен, заради природата на мојата професија сум запознат со процедурата,
Супер и на тоа требаше да остане, а не со глупости и заплашувања од кривични. Баш "ние таквите" со нашите критики кон системот, сакаме да се среди системот, за и твоите колеги да имаат под дифолт здравствено осигурување, а не Пановски милиони да лапаат.
оволно е некоја будала од порталите да го прочита тоа и партал утре да направи и да предизвика конфузија во јавност.
Одоворност тогаш барај од порталот, а ниту од него, бидејќи од институциите може да реагираат со соопштение дали е така или не.
Во однос на микробиолошките и генетски дилеми, ме восхитува твојот интерес. Само кажи со колку зборови сакаш да биде есејот, укоричен или со спирала?
Благодарам, се трудам да ја заштитам околината, па не трошам на хартија, доволно е во дигитална форма.