Да ти кажам повеќе не морам со никого да се расправам за ова, едноставно вирусов е инстант карма. И да ти кажам сега после толку време доскусии, жал ми е затоа што некој луѓе што си го однесоа беа супер луѓе, вредни, работливи и прекрасни луѓе. Само не веруваа во вирусов, шеруваа се и сешто по интернет. На времето си велев, батали го нека си тера со умот, што сака нека прави, ама сега не ми е сеедно.
Сега пријателиве што ми пуштаа секакви глупости гледам, превзеле мерки, многу повеќе од јас што му велев. Носат маски N95, пијат витамини, Д3, цинк, Ц. Се помалце луѓе се заебаваат, откако видоа дека се оди на респиратор од вирусов и се умира.
Прочитај што пишуваше, на кој пост ти одговорив, па после види си го овој пост и најди нзс

Ти беше еден од првите на форумов кој имаше симптоми на Бетмен, ниту отиде да се тестираш, ниту превзема некои посебни мерки на другите да не пренесеш (нели многу лесно пренеслив бил). На почетокот се расрфлавте со црни сценарија, кои НЕ се случија, а К ве боли, ниту се интересирате зашто не се случија, а да не збориме за последиците од мерките кои слепо ги следевте. После откако виде бројките дека се мали, почна на другата страна да влечеш.
Прво маските штителе, па после пишуваш не штителе, ама да се носеле. Голема преносливост, па не било баш така. Голема смртност, па не било така. Банкарите криви, па не они, туку политичарите. Медицинските работници биле катастрофа, па после не биле, туку биле солидни. Итн итн.
Ти сам со себе се расправаш, не ти треба друг, ни трет, не знаеш кај тераш, ни што мислиш.
Голем број од заболени (значи со симптоми) и починати се БАШ луѓе кои максимално од почеткот ги почитуваат мерките.