Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Да ти кажам повеќе не морам со никого да се расправам за ова, едноставно вирусов е инстант карма. И да ти кажам сега после толку време доскусии, жал ми е затоа што некој луѓе што си го однесоа беа супер луѓе, вредни, работливи и прекрасни луѓе. Само не веруваа во вирусов, шеруваа се и сешто по интернет. На времето си велев, батали го нека си тера со умот, што сака нека прави, ама сега не ми е сеедно.

Сега пријателиве што ми пуштаа секакви глупости гледам, превзеле мерки, многу повеќе од јас што му велев. Носат маски N95, пијат витамини, Д3, цинк, Ц. Се помалце луѓе се заебаваат, откако видоа дека се оди на респиратор од вирусов и се умира.

Прочитај што пишуваше, на кој пост ти одговорив, па после види си го овој пост и најди нзс :facepalm:

Ти беше еден од првите на форумов кој имаше симптоми на Бетмен, ниту отиде да се тестираш, ниту превзема некои посебни мерки на другите да не пренесеш (нели многу лесно пренеслив бил). На почетокот се расрфлавте со црни сценарија, кои НЕ се случија, а К ве боли, ниту се интересирате зашто не се случија, а да не збориме за последиците од мерките кои слепо ги следевте. После откако виде бројките дека се мали, почна на другата страна да влечеш.
Прво маските штителе, па после пишуваш не штителе, ама да се носеле. Голема преносливост, па не било баш така. Голема смртност, па не било така. Банкарите криви, па не они, туку политичарите. Медицинските работници биле катастрофа, па после не биле, туку биле солидни. Итн итн.

Ти сам со себе се расправаш, не ти треба друг, ни трет, не знаеш кај тераш, ни што мислиш.

Голем број од заболени (значи со симптоми) и починати се БАШ луѓе кои максимално од почеткот ги почитуваат мерките. :cautious:

fjnf.jpeg

https://press24.mk/antivirusniot-lek-favira-od-denes-i-vo-makedonija

Имаше на Телма Емисија за голготата на луѓето кој мораа во Косово да одат и грдни пари да даваат, а поради нашата тешка бирократија...
Баш се погоди во исто време дебилот запна за легализација на Канабис,
Па некој му текна дека попрво треба да се легализираат лекови...

Што се сторија пување ова Британциве со Окфордскава вакцина, на крај 70% успешност.

Русите, Кинезите, Германциве, Американците сите направија побрзо и подобри вакцини.

Овие па :lolzz:

Последно уредено:
Голем број од заболени (значи со симптоми) и починати се БАШ луѓе кои максимално од почеткот ги почитуваат мерките. :cautious:
Ме занима да ми одговориш од каде ти е овој заклучок, информација, статитстика некој водел, од каде е мислењево:confused:

Ме занима да ми одговориш од каде ти е овој заклучок, информација, статитстика некој водел, од каде е мислењево:confused:
од гз го извадил, како и другите негови заклучоци по темава

ЦДЦ имаше еден документ, мислам 70% почитувале мерките.
Кај нас самите така кажуваа нели. Спасовски и сите останати, строго ги почитувале мерките.
Најголем дел од хроничните, сигурно почитувале. Голем дел тука на форумов кажуваа дека внимавале, ама пак закачиле итн итн.

П.С. во право е членот кој спомнува гз, само попрецизен да бидам, од женски гз, кој вежба јога и вози точак, е изваден податокот. :свиркам:

Кај нас самите така кажуваа нели. Спасовски и сите останати, строго ги почитувале мерките.
Најголем дел од хроничните, сигурно почитувале. Голем дел тука на форумов кажуваа дека внимавале, ама пак закачиле итн итн.

П.С. во право е членот кој спомнува гз, само попрецизен да бидам, од женски гз, кој вежба јога и вози точак, е изваден податокот. :свиркам:

Е па убо ти кажаа, од г'з ги вадиш заклучоците. 70% почитувале мерки, ама 49% биле во ресторан или во бар, кај што не се носат маски.

Еве и кај нас ќе ти речат носам маска, ама на 30% му е под уста и на уште 50% под нос, и тоа во затворен простор.

Сега последниве десетина дена, приметува тренд на N95 маски, а тие не ни можеш да ги носиш под нос или под уста, така да сега луѓево малце се прибраа.

Што се сторија пување ова Британциве со Окфордскава вакцина, на крај 70% успешност.

Русите, Кинезите, Германциве, Американците сите направија побрзо и подобри вакцини.

Valjda se dolzi na toa deka poinaku deluvaat. Germanskata i Amerikanskata se dvete od nov tip ne postoi takov vid vakcina i zatoa vo dejstvoto se slicni i mnogu precizni. Ovaa sto izleze sega 70% ne e za podcenuvanje i toa e odlicen rezultat ali e od tip ista kako dosegasnite vakcini. Site tri ke bidat koristeni zatoa sto se potrebno. A ova 70%-vakcina e za tie koi se skepticni prema drugive vakcini ima argument deka bile novi i ne se znaelo dolgotrajno dali pravat steta.

Tuku od ruskata i Kineskata vakcina slabo nesto se slusa. Ne vikam deka ne deluvaat ama vo vakov cuvstvitelen proces so povekje informacii i transparentnost dobivas i povekje doverba. Ne gledam deka Ruskata i Kineskata vakcina nadvor od nivnite drzavi bi imala nekoe znacenje.

Tuku od ruskata i Kineskata vakcina slabo nesto se slusa. Ne vikam deka ne deluvaat ama vo vakov cuvstvitelen proces so povekje informacii i transparentnost dobivas i povekje doverba. Ne gledam deka Ruskata i Kineskata vakcina nadvor od nivnite drzavi bi imala nekoe znacenje.
Грешка си. И руската и кинеската ќе се користат во многу земји.

Посебно што многу земји си прават свои испитувања за ефикасност на вакцините. Искрено не се ни сомневам дека се добри, не и треба ниту на Русија, ниту на Кина, таква бламажа, што би се створила со лоши вакцини.

Руската би требало да е солидна, затоа што тие и американците сеуште ги имаат најсофистицираните лаборатории од ниво 5 за биолошко оружје и научници кои работат таму.

Грешка си. И руската и кинеската ќе се користи во многу земји.

Посебно што многу земји си прават свои испитувања за ефикасност на вакцините.

Na primer? Cisto informativno prasuvam.

Спасовски строго почитувал мерки??? Добар виц.

Спасовски строго почитувал мерки??? Добар виц.
Неколку дена пред да објават дека Спасовски е позитивен тука на форумов некој имаше постирано негова седенка со уште 5-6 мажи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom