- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.909
- Поени од реакции
- 14.538
@мкд владе
Стварно немам што уште да ти кажам после целиов твој муабет.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Биди и ти реален на почетокоти сите имавме по неколку маски па ги перевме потоа со пегла ги пеглавме за да дезинфекцираш па ако ја изавадиш ја менуваш со нова чиста,а сега истата цел ден ја носиш ја тураш во џеб или под брада нос и сл.Не знам, за ова, јас баш пред некој ден го слушав дека маските се штетни, затоа што можат да предизвикаат хипоксија и бактериска инфекција.
Pa i nema sto da se kazi. Ili si human ili ne si. Nema tuka ama....@мкд владе
Добро ај да не те мачам повеќе, значи единствено нешто за што Вело излезе во право беше за асимптоматските случаеви. Тој прв тврдеше дека има носители на вирусот кој што не се болни.Биди и ти реален на почетокоти сите имавме по неколку маски па ги перевме потоа со пегла ги пеглавме за да дезинфекцираш па ако ја изавадиш ја менуваш со нова чиста,а сега истата цел ден ја носиш ја тураш во џеб или под брада нос и сл.
Добро ај да не те мачам повеќе, значи единствено нешто за што Вело излезе во право беше за асимптоматските случаеви. Тој прв тврдеше дека има носители на вирусот кој што не се болни.
Иначе и вирулентноста ја утна, тврдеше дека е слична на грип.
Зошто армијата би обезбедувала здравствени објекти и магацини со лекови? Ова ми личи на воена состојба, како пред неколку години што обезбедуваа Велигден со автомати. Дали е потребно вакво присуство на улица на војска, по поликлиниките се колат? има дојава за кражби на лекови..?
Jas smetam. Mi e gajle mene sto imas zavrseno ako ne se ja vadis platata. Nekoj so sredno ili vecerno ako mi zarabotuva povekje od tebe normalno deka ke zema povekje od tebe, ne fakultet, pet imaj ako sakas. I ne samo sto ke zema povekje od tebe tuku i ako ne te otpustam ke ti bidi nadreden. Toa tvoeto vazi samo vo drzavno i ako firmata e na tatka, na drugo mesto ne.
Од каде се сигурни, добро бе друже ја гледаш ли контагиозноста каква е? Есен е, заладува, се затвораат отворени простори, се оди по гости, на народот му се смачи веќе, навистина не треба медицина да имаш завршено за да знаеш дека ќе има есенски бран.од каде се сигурни дека ке има втор бран и продолжува можеби и ќе нема
Не знам, за ова, јас баш пред некој ден го слушав дека маските се штетни, затоа што можат да предизвикаат хипоксија и бактериска инфекција.
Иначе ги обожавам неговите конструкции на реченици, како на пример...
Овој вирус не е нов, познат е уште од 1970 година, но дадено му е името Ковид-19 оти е откриен во 2019 година.
Се што Вело кажувал, истото и Фаучи го има напишано.
Арно ама, за тебе и остала тајфа, ни Вело, ни Пановски, ни Фаучи не се доволно стручни.
Ти си Стојанче посебен случај, сам имаш напишано дека маските не помагаат, сам напишано дека смртноста е мала и слично.
Каква само имагинација си имате, секоја чест. Се што ќе ви прдне на газот му го препишувате на "подмолниот" Бетмен.
Подмолен бе, кој знае со каква интелигенција располага вирусов.
Караџо без око да му трепне си кажа дека секој што е позитивен, без разлика како умрел (куршум, сообраќајка, рак, срцев/мозочен удар итн) е заведен дека е поради Бетмен. Поретардирано, здравје, ама ете има што му веруваат и го воспеваат.
Иако физички е невозможно вирус да се однесува се како што си замислувате, иако патолози кажуваат дека нема докази за такво нешто, фантазијата и стравот си го прават своето.
Бил Гејтс најавува можност за 3 години нова пандемија. Е овој пат, веројатноста е голема дека ќе е во право, ама сигурно вакцината ќе биде од голема помош (бар психичка), па со среќа на младите, а и на постарите.![]()
Ama i treba poise od tretooddelenska logika da imas...A ocigledno poslednava godina se vide deka pogolem del od narodov e operiran od common sense.Од каде се сигурни, добро бе друже ја гледаш ли контагиозноста каква е? Есен е, заладува, се затвораат отворени простори, се оди по гости, на народот му се смачи веќе, навистина не треба медицина да имаш завршено за да знаеш дека ќе има есенски бран.
"Samo starci faka hehe"Што е работава што се поголем број на млади се хоспитализирани со тешка клиничка слика? Не навикна вирусов па се прилагоди?
Маските не штитат, за к*ро ти е да ја носиш, ќе умриш за воздух ..."Samo starci faka hehe"
Mentalitet