Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам, за ова, јас баш пред некој ден го слушав дека маските се штетни, затоа што можат да предизвикаат хипоксија и бактериска инфекција.
Биди и ти реален на почетокоти сите имавме по неколку маски па ги перевме потоа со пегла ги пеглавме за да дезинфекцираш па ако ја изавадиш ја менуваш со нова чиста,а сега истата цел ден ја носиш ја тураш во џеб или под брада нос и сл.

Биди и ти реален на почетокоти сите имавме по неколку маски па ги перевме потоа со пегла ги пеглавме за да дезинфекцираш па ако ја изавадиш ја менуваш со нова чиста,а сега истата цел ден ја носиш ја тураш во џеб или под брада нос и сл.
Добро ај да не те мачам повеќе, значи единствено нешто за што Вело излезе во право беше за асимптоматските случаеви. Тој прв тврдеше дека има носители на вирусот кој што не се болни.

Иначе и вирулентноста ја утна, тврдеше дека е слична на грип.

Добро ај да не те мачам повеќе, значи единствено нешто за што Вело излезе во право беше за асимптоматските случаеви. Тој прв тврдеше дека има носители на вирусот кој што не се болни.

Иначе и вирулентноста ја утна, тврдеше дека е слична на грип.

Се што Вело кажувал, истото и Фаучи го има напишано.
Арно ама, за тебе и остала тајфа, ни Вело, ни Пановски, ни Фаучи не се доволно стручни.
Ти си Стојанче посебен случај, сам имаш напишано дека маските не помагаат, сам напишано дека смртноста е мала и слично.

Каква само имагинација си имате, секоја чест. Се што ќе ви прдне на газот му го препишувате на "подмолниот" Бетмен.
Подмолен бе :lolzz: , кој знае со каква интелигенција располага вирусов.

Караџо без око да му трепне си кажа дека секој што е позитивен, без разлика како умрел (куршум, сообраќајка, рак, срцев/мозочен удар итн) е заведен дека е поради Бетмен. Поретардирано, здравје, ама ете има што му веруваат и го воспеваат.

Иако физички е невозможно вирус да се однесува се како што си замислувате, иако патолози кажуваат дека нема докази за такво нешто, фантазијата и стравот си го прават своето.

Бил Гејтс најавува можност за 3 години нова пандемија. Е овој пат, веројатноста е голема дека ќе е во право, ама сигурно вакцината ќе биде од голема помош (бар психичка), па со среќа на младите, а и на постарите. :popce:

Зошто армијата би обезбедувала здравствени објекти и магацини со лекови? Ова ми личи на воена состојба, како пред неколку години што обезбедуваа Велигден со автомати. Дали е потребно вакво присуство на улица на војска, по поликлиниките се колат? има дојава за кражби на лекови..?

a sto ocekuvas ti od stojance? vo sekoja normalna drzava kade armijata ja upotrebija uglavno gi koristea nejzinite medicinski resursi i kadri, nivnite protokoli i kadri za karantin, kontakt trejsing i slicno... stojance strazi ke ogranizira i resil problem, ke si lapa po ekstra 5000e mesecno kako rakovoditel na krizniot stab i toa e...
Автоматски споено мислење:

Jas smetam. Mi e gajle mene sto imas zavrseno ako ne se ja vadis platata. Nekoj so sredno ili vecerno ako mi zarabotuva povekje od tebe normalno deka ke zema povekje od tebe, ne fakultet, pet imaj ako sakas. I ne samo sto ke zema povekje od tebe tuku i ako ne te otpustam ke ti bidi nadreden. Toa tvoeto vazi samo vo drzavno i ako firmata e na tatka, na drugo mesto ne.

vlade nejzinoto vazi vo zdrastvoto. ako treba da si ja vadi platata ona moze mnogu lesno, dovolno e da kaze 10 000e za sekoj zabolen ako saka da se leci i odma ke stane profitabilna ama ete rabotat vo mizerni uslovi so mizerni plati nekogas i kotek jadat nedolzni...

nekoj struki nemozes da gi vrednuvas vrz baza na produktivnost a sepak se neophodni. loso e sto vo mkd mizernata ekonomija bas na tie sto treba da se produktivni a voglavno i ne se e dotepana so uste pomizernata administracija.

imase slicna diskusija na niskata za kelneri i tip, mislam nekoj bas dobro prokomentira koga ke se vidi kolku i kako se plateni treba i blagodarni da sme sto sepak ima kakva takva usluga. mesecna plata na doktor vo mkd e kolku edna, preku sila dve dnevnici na pocetnik doktor na zapad pa sega ti vidi...

Последно уредено:
од каде се сигурни дека ке има втор бран и продолжува можеби и ќе нема
Од каде се сигурни, добро бе друже ја гледаш ли контагиозноста каква е? Есен е, заладува, се затвораат отворени простори, се оди по гости, на народот му се смачи веќе, навистина не треба медицина да имаш завршено за да знаеш дека ќе има есенски бран.

Treta vakcina pred izlaganje, okolu 70% zastita dava.

Последно уредено:
Не знам, за ова, јас баш пред некој ден го слушав дека маските се штетни, затоа што можат да предизвикаат хипоксија и бактериска инфекција.

Иначе ги обожавам неговите конструкции на реченици, како на пример...

Овој вирус не е нов, познат е уште од 1970 година, но дадено му е името Ковид-19 оти е откриен во 2019 година.

Маските се штетни ако се носат долго време, но сепак помагаат колку толку кога сме околу луѓе. Тоа што ги направија задолжителни надвор на отворено и кога има и кога нема луѓе околу нас е тешка глупост, типично политичко генерализирање и тоа скоро секаде низ светов.

Инаку еве го наградниот корона ценовник во Франција:
За секој пациент кој треба да се прегледа а е сумљив за ковид 30 евра
За секој пациент кој докторот го потврдува како позитивен 55 евра
За секој контакт кој докторот ќе го наведе во извештајот 5 евра
За секој починат кој е дијагностициран со ковид, значи не умрен од ковид, но дијагностициран, болницата добива по 1500 евра од assurance mutuelle. Ова е второто осигурување кое го имаме овде, кое покрива 30 проценти од целокупното здравствено осигурување, државата покрива 70 проценти.
Ова е информација до која случајно дојдов на состанок со газдата на една компанија за информатичка технологија, се размуабетивме во петокот и ми кажува како е платена жена му докторка во болницата во градот каде што живеам.

Е сега, во Франција, за да некој се дијагностицира ко позитивен, не е како во Македонија, па да го пише без веза позитивен за да земе некоја пара, но и во Македонија мора да има некој специјален ценовник по кој докторите и болниците се платени за болните од ковид, бидејќи после ќе бидат плаќани пари на државата дали од ЕУ дали од ММФ.

Друго нешто интересно што ми кажа човекот, тестовите овде и во Германија не се исти, овде биле со поголема фреквенција или циклус или како и да е стручниот термин, а во Германија со помала, така да овде покажувале позитивни резултати на многу поголем број на луѓе од колку во Германија. Ова ако може некој да го пообјасни, бидејќи јас не ги разбирам овие фреквенции /циклуси на тестовите.

Се што Вело кажувал, истото и Фаучи го има напишано.
Арно ама, за тебе и остала тајфа, ни Вело, ни Пановски, ни Фаучи не се доволно стручни.
Ти си Стојанче посебен случај, сам имаш напишано дека маските не помагаат, сам напишано дека смртноста е мала и слично.

Каква само имагинација си имате, секоја чест. Се што ќе ви прдне на газот му го препишувате на "подмолниот" Бетмен.
Подмолен бе :lolzz: , кој знае со каква интелигенција располага вирусов.

Караџо без око да му трепне си кажа дека секој што е позитивен, без разлика како умрел (куршум, сообраќајка, рак, срцев/мозочен удар итн) е заведен дека е поради Бетмен. Поретардирано, здравје, ама ете има што му веруваат и го воспеваат.

Иако физички е невозможно вирус да се однесува се како што си замислувате, иако патолози кажуваат дека нема докази за такво нешто, фантазијата и стравот си го прават своето.

Бил Гејтс најавува можност за 3 години нова пандемија. Е овој пат, веројатноста е голема дека ќе е во право, ама сигурно вакцината ќе биде од голема помош (бар психичка), па со среќа на младите, а и на постарите. :popce:

Да ти кажам повеќе не морам со никого да се расправам за ова, едноставно вирусов е инстант карма. И да ти кажам сега после толку време доскусии, жал ми е затоа што некој луѓе што си го однесоа беа супер луѓе, вредни, работливи и прекрасни луѓе. Само не веруваа во вирусов, шеруваа се и сешто по интернет. На времето си велев, батали го нека си тера со умот, што сака нека прави, ама сега не ми е сеедно.

Сега пријателиве што ми пуштаа секакви глупости гледам, превзеле мерки, многу повеќе од јас што му велев. Носат маски N95, пијат витамини, Д3, цинк, Ц. Се помалце луѓе се заебаваат, откако видоа дека се оди на респиратор од вирусов и се умира.

Од каде се сигурни, добро бе друже ја гледаш ли контагиозноста каква е? Есен е, заладува, се затвораат отворени простори, се оди по гости, на народот му се смачи веќе, навистина не треба медицина да имаш завршено за да знаеш дека ќе има есенски бран.
Ama i treba poise od tretooddelenska logika da imas...A ocigledno poslednava godina se vide deka pogolem del od narodov e operiran od common sense.

Што е работава што се поголем број на млади се хоспитализирани со тешка клиничка слика? Не навикна вирусов па се прилагоди?
"Samo starci faka hehe"
Mentalitet

"Samo starci faka hehe"
Mentalitet
Маските не штитат, за к*ро ти е да ја носиш, ќе умриш за воздух ...
Дезинфициран сум јас сабајлево со ракија ...
Ако се разболам судбина било ...
Нема вирус, не трујат со авиони, не прскаат ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom