Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Заштитата од зараза е минимална, веќе има неколку кластери во фирми од новогодишните забави каде само вакцинирани можеа да присуствуваат.
Британија, Франција , Шпанија, Италија рушат рекорди со веќе 100к+ некои и 200к ново заболени. Но смртноста на сиве овие земји да ја собереш е помала од смртноста во Полска(за вчерашниот ден). Најверојатно омикронот сеуште не е доминантен во Полска и кај нас.
Обединетите Арапски Емирати имаат 99% со минимум 1 доза и 90% со минимум 2 дози и бројките се зголемуваат.

Имаше добра емисија вчера со Пановски и Данаиловски со многу рационални работи. Убаво вели Пановски дека треба да се види зашто имаме толку огромна смртност и дека веќе имаме и 50% вакцинирани + огромен број на прележани. Данаиловски вели дека сите ќе дојдеме во контакт со Омикрон и дека пандемијата кај нас ќе заврши пред лето.

Британија на скоро 200к вчера имаше 54 починати. Ние денес на 373 новозаболени имаме и 18 починати. 50% степен на вакцинација имаме и плус прележаност и пак имаме процентуални високи бројки. Според treker.mk смртноста во болниците веќе е 48.1%. Според спасителот Венко тоа е затоа што доцна доаѓаат.

Ние денес на 373 новозаболени имаме и 18 починати. 50% степен на вакцинација имаме и плус прележаност и пак имаме процентуални високи бројки. Според treker.mk смртноста во болниците веќе е 48.1%. Според спасителот Венко тоа е затоа што доцна доаѓаат.

Мислам дека моментално таа бројка не е реална бидејќи многу малку се прават официјални тестови. Мајка ми е моментално позитивна со тест од аптека и симптоми ама не се води во систем. Матичната и кажала дека нема термин за тест на државно ако сака приватно ама 1800-2000 денари не и се даваат

Мислам дека моментално таа бројка не е реална бидејќи многу малку се прават официјални тестови. Мајка ми е моментално позитивна со тест од аптека и симптоми ама не се води во систем. Матичната и кажала дека нема термин за тест на државно ако сака приватно ама 1800-2000 денари не и се даваат
Тоа си во право, реалната бројка новозаболени не е таа. Нема термин на државно(ако немаш врски) во Скопје и луѓе да испитаат крвна слика и ддимери, ова за оние што веќе се официјално излечени но сеуште примаат терапија. Наредни 2 месеци немало.
Сепак бројката од 48.1% смртност во болниците е реална и ептен висока.

Mi se cini deka stigna ova omrikroncevi kaj nas, dosta lugje so gi znam pozitivni. Bukvalno pola godina se idese po diskoteki masovni zurki i nikomu nisto, sea za edna nedela ripnaaa slucaevite.

Гледам на вести викат дека Израел ја суспендирал барем моментално четвртата доза.

Некој да има инфо повеќе?

Нека испари веќе еднаш оваа северна стока од јавноста. Маски, не се групирајте за празниците, бла, бла, бла а глејте го вчера се сликал бре, па и на ФБ се пофалил. Групирани, сите без маски. Мерки/препораки за пример.
Кабелот е крив, ситуацијата е под контрола, вакцини ЌЕ дојдат во "нашата земја" (дојдоа, но убедливо последни на балканот и пошироко). Ма не го можам одамна веќе.
Нека дојде ЗУБАР БЕЌИМ или кој и да е, само овој да не го гледам.
Прегледај го приврзокот 317805
...аууууу цунами, како од поплава избацени, хаотичен чопор, а посебно е смешен министерот ВФ, со такви кратки нозе и широки кукови и широк газ, нит знае да се облекува нит знае да позира, а тоа што во чопорот нема ниедна заштитна маска, па макар во рака демек ради фоткање ја тргнале, укажува колку веруваат во тоа што го кажуваат, наредуваат, казнуваат, не знам каде ќе им иде душата колку им имат згрешено на македонскиот народ!

Гледам на вести викат дека Израел ја суспендирал барем моментално четвртата доза.

Некој да има инфо повеќе?

Минатата недела имаше панел дискусија на научниците нивни за 4 доза и имаше скептицизам на некој од нив дека можи да се јави имуно истоштување со 4-та доза.

Но, сепак одлучија да ја даваат над 60 години.

Сега гледам ја смениле одлуката да биде само за имунокомпромитирани.

Мислам дека најавија промена во начинот на справување со короната и ќе дозволат да се шири Омикорн.

Така да ќе го искористат Омикрон како природна бустер доза. Ми се чини најпаметната одлука досега.

И се разбира бизнисот најави штрајк, ако се воведат нови мерки :D

Така да луѓето почнаа да се освестуваат.
Автоматски споено мислење:

Еве и Канада ги смени правилата.

Тестирање само ако си за во болница. Сите со лесни симптоми нема да се тестираат.

The province is also changing its COVID-19 testing guidelines. Beginning Dec. 31, PCR tests will be available only for symptomatic high-risk individuals and those who work in highest risk settings, as well as vulnerable populations.

Members of the general public with mild symptoms are now being asked not to seek testing.

In addition, most individuals with a positive result from a rapid antigen test will no longer be required or encouraged to get a confirmatory PCR or rapid molecular test.

Последно уредено:
Ако веќе секојдневно не бомбардираат со сарс ков информации (некои медиуми имаат и посебни рубрики), убави прашања поставени во групата за поддршка за ковид.
Зошто нема информации за реинфекциите, колку од нив се прележани без вакцина, прележани со една и прележани со две вакцини. И некои 10 смртни случаи на која возраст биле и дали имале коморбидитети.

Минатата недела имаше панел дискусија на научниците нивни за 4 доза и имаше скептицизам на некој од нив дека можи да се јави имуно истоштување со 4-та доза.

Но, сепак одлучија да ја даваат над 60 години.

Сега гледам ја смениле одлуката да биде само за имунокомпромитирани.

Мислам дека најавија промена во начинот на справување со короната и ќе дозволат да се шири Омикорн.

Така да ќе го искористат Омикрон како природна бустер доза. Ми се чини најпаметната одлука досега.

И се разбира бизнисот најави штрајк, ако се воведат нови мерки :D

Така да луѓето почнаа да се освестуваат.

Еве и Канада ги смени правилата.

Тестирање само ако си за во болница. Сите со лесни симптоми нема да се тестираат.

The province is also changing its COVID-19 testing guidelines. Beginning Dec. 31, PCR tests will be available only for symptomatic high-risk individuals and those who work in highest risk settings, as well as vulnerable populations.

Members of the general public with mild symptoms are now being asked not to seek testing.

In addition, most individuals with a positive result from a rapid antigen test will no longer be required or encouraged to get a confirmatory PCR or rapid molecular test.
проблем може да биде како ќе се вакцинираат ако не се тестираат.

Последно уредено:
Прележаниве од 2020та на уште една тура се пуштени деноиве. Скоро сите што ги знам кога пиеле ладна вода испотени, имале потешка настинка од ова. Нека остане ова говново така, а мора да се укине изолазицајата веќе скроз нема поента.

Драги мои коронаши :)
машки ја истеравме годината и ваксери и антиваксери... ќе искористам неколку преубави реченици од еден лекар...

На сите Ви пожелувам да:

КОРОНА повторно стане само бренд на едно пиво.

Зборот ПОЗИТИВЕН повторно да значи нешто убаво.

ТЕСТОВИТЕ да се пишуваат само во школите.

МАСКИТЕ да се носат само на маскенбал.

ДИСТАНЦИРАЊЕ само од зло, а не помеѓу нас.

Останете ми со здравје, се читаме нареднава година :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom