Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дека ќе ја сопре болеста, тикви него големи пари се у прашање. Затоа притискаат против сите закони, устави, човечки вредности, против секоја нормална логика.
Ја се чудам како овие вакцинирани испаднаа вакви лигуши, полтрони, да не кажам нешто полошо.

Фалете ми го уште тој петличарески сци дзи...

Филипче со нови рестриктивни мерки :tapp: за вработените (јавни установи, локални самоуправи) и препорака за приватните компании, вакцинација или тест 1 неделно:tapp:

Не можеш да не ебеш бре копито, колку што ние можеме да издржиме.

Човекот уби 14 души во тетово(неофицијално многу повеќе). Можеби треба да почнеме да користиме заштита, или евентуално, ние него да го изебеме ?

Ја се чудам како овие вакцинирани испаднаа вакви лигуши, полтрони, да не кажам нешто полошо.
Ова е кршење на Уставот, ама гледаш, и таткото на нацијата, и народниот правобранител и опозицијата молчи, а сега има огромна политичка моќ. Самата Сдссм е на колена. Треба да удрат кога имаат моментум.

Не се проблем проваксерите, следат наратив. Проблем се оние кои го диктираат наративот, како оној Александар кој само се избламира. :)

шалтерушиве нешто вознемирени од новите мерки
Се пронајде ли. За разлика од тебе и таквите, ја и вакциниран ќе се придржувам до она што сега го зборам-против вакви ненормални мерки.

Не се проблем проваксерите, следат наратив. Проблем се оние кои го диктираат наративот,

А тие што го диктираат наративот, зашто би отстапиле од планот, кога никој не се буни.... Народот баш е проблемот, не може да амнестираш никого, кога ем е против уставот, ем е против здравата логика, ем на штета на целокупнатата нација. Кој сакаш да го натера тој што го диктира наративот, ако не самиот народ.... Замисли 300.000 (вакцинирани и невакцинирани) да излезат заедно и да кажат СТОП на фашистичките мерки, со кои намерно се руши системот. Претходно нашите дедовци здравјето и животот го дале за слобода, а сега ние меѓусебе очи ќе си извадиме. Јбг комунизмот ни е во крвта.

Ова е кршење на Уставот, ама гледаш, и таткото на нацијата, и народниот правобранител и опозицијата молчи, а сега има огромна политичка моќ. Самата Сдссм е на колена. Треба да удрат кога имаат моментум.

Не се проблем проваксерите, следат наратив. Проблем се оние кои го диктираат наративот, како оној Александар кој само се избламира. :)
Оние што се самонарекуваат проваксери, ако тие не ги поддржуваат овие ненормални потези, се виновни колку и оние кои ги диктираат истите.
Ако немаат поддршка кај маса народ, нема така лесно да им проаѓаат вакви небулозни предлози. И притоа да останат неказнети од истиот тој народ, медиуми и ред регулаторни институции за огромните грешки со огромно доцнење на вакцините, смртноста па и пожарот.
Само на изјавата на петличарковски за пружање здравствени услуги требаше да реагираат институциите и медиумите.

Него, адверс ефектс од разни вакцини за различен период

258199645_10221660449965066_4452324148357187275_n.jpg

А тие што го диктираат наративот, зашто би отстапиле од планот, кога никој не се буни.... Народот баш е проблемот, не може да амнестираш никого, кога ем е против уставот, ем е против здравата логика, ем на штета на целокупнатата нација. Кој сакаш да го натера тој што го диктира наративот, ако не самиот народ.... Замисли 300.000 (вакцинирани и невакцинирани) да излезат заедно и да кажат СТОП на фашистичките мерки, со кои намерно се руши системот. Претходно нашите дедовци здравјето и животот го дале за слобода, а сега ние меѓусебе очи ќе си извадиме. Јбг комунизмот ни е во крвта.
Мене ме чуваат моментално на hold, линијата е зафатена, а понудата важи до Нова. Баш ме интересира дали живеат со наративот кој го препроповедаат, дали веруваат во начелото на хуманизам, но и дали се другари во буквална смисла на зборот. Животот е полн со изненадувања.

Опозицијата го има цело Скопје, може да организира секој ден протести, секој ден блокади. Имаат политичка моќ. Претходно немаа, мала популарност и грст општини, тоа беше сѐ. Сега власта нема ни парламентарно мнозинство (60-60 во овој момент). :love:

Само на изјавата на петличарковски за пружање здравствени услуги требаше да реагираат институциите и медиумите.
Треба да биде разрешен по кратка постапка. :)

Кога сме кај поддршка, за или контра, што бидна со Резолуцијата на Левица до Собрание во септември за морално-правните аспекти на ковид вакцинирањето?

Невакцинираните го оптеретувале здравствениот систем.
А што правиме со вакцинираните, тие не го оптеретуваат здравствениот систем?

Зошто некој да плаќа ПЦР тест 1 неделно, на свој трошок, ако веќе плаќал здравствено осигурување години наназад, а при тоа ништо не добил.
Нека не се плаќа месечно здравствено осигурување, па кога ќе ми затреба, тогаш ќе си платам. А вака, ем се плаќа, ем за возврат добивам среден прст.

Глупиов куртон со таа НЕПИСМЕНА комисија за заразни болести(ако беа писмени ќе си го ставеа прстот на умот), предлага задолжителна вакцинација за сите здравствени работници. Што доколку одбијат? Ќе ги отпуштат од работа?
Е па треба да се организираат и сите колективно да си дадат отказ. Здравствениот кадар не е лесно заменлив кадар, не е јавна администрација на комјутер пиши, бриши. И онака во сите здравствени институции се кубури со здравствен персонал.

Во исто време кога Федералниот апелациски суд на САД ја суспендира наредбата издадена од администрацијата на Бајден за задолжителна вакцинација против коронавирус на вработени во американски компании или нивно тестирање секоја недела, ние сега ќе ја воведуваме :tapp:

Мене ме чуваат моментално на hold, линијата е зафатена, а понудата важи до Нова. Баш ме интересира дали живеат со наративот кој го препроповедаат, дали веруваат во начелото на хуманизам, но и дали се другари во буквална смисла на зборот. Животот е полн со изненадувања.

Опозицијата го има цело Скопје, може да организира секој ден протести, секој ден блокади. Имаат политичка моќ. Претходно немаа, мала популарност и грст општини, тоа беше сѐ. Сега власта нема ни парламентарно мнозинство (60-60 во овој момент). :love:

Треба да биде разрешен по кратка постапка. :)

Голем временски период си дал, не те бива за преговори :D. Но штом линијата е зафатена, други понуди моментално обработуваат, значи понудата нема да ти биде прифатена.

Опозицијата знаејќи од претходно кои се, какви се и на што се се способни, веруј, нема да ти се допадне тие да спроведуваат мерките. Тек тогаш ќе има лов на луѓе со лажни сертификати и разни други забрани. Како и да е, планот е системот да се сруши, народот со задоволство помага во таквото нешто, иако страдал, страда и ќе настрада уште повеќе.
Но штом 95% од народот тоа го сака, приклучи се. Затоа јас одамна напишав, задолжителна вакцинација од раѓање до 101година, па да видиме дали ковидот ќе толку насилен :sakasuste:.

Насилен, освежување на имунитет итн итн, па па па, колку стручни и вистинити работи.:icon_lol:

ќе им го прцнат на антиваксериве со тој прц тест еднаш неделно, дамби цела плата ќе треба да ја дава на тестови. Освен ако не се вакцинира нормално.

ќе им го прцнат на антиваксериве со тој прц тест еднаш неделно, дамби цела плата ќе треба да ја дава на тестови. Освен ако не се вакцинира нормално.
Ќе ми го пушат куров. Ако ми побара некој тест куров ќе му го извадам.

Сега веќе кога приближува зимата, аеро-загадувањето ќе биде заборавено, кризата за енергетика и сите останати проблеми споредна тема во сите медиуми. А главна тема? НЕВАКЦИНИРАНИТЕ.

Општо, сите држави во светот го најдоа спасот од дефокусирање на реалните проблеми. Ама овде се уште има луѓе како @Ron Burgundy што се убедени во секој збор на психопатот венко на филипче.

Сега луѓето не умираат од рак, уништени бели дробови (од аерозагадувањето и животните навики), дијабетеси и слично. Умираат од ковид. Најчесто се и вакцинирани. Место сите власти да тераат кампањи за водење здрав живот и градење на природен имунитет, тие форсираат вакцина за личен профит. Ама не, постојат магариња што им веруваат. Ваше право, што да ви кажам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom