Прво почни од почеток, врати се малку назад мораш прво да ги совладаш мерките за единица, па после повтори поголемо помало на пример 2 е поголемо од 1 ама така земи повеќе примери.
И на крај бенефит вс козбенефит.
Е после отспи една партија ама убава така да ти се разбистри мозокот па после прашувај го докторот.
Па сподели де некое знаење, некој извор.... ти како поглавните кењатори на темава, што ништо
корисно немаш кажано, оправдај го твоето исмејување, биди фер и да сподели од
твојата наука, па да помогнеш...
Бидејќи
@Psyside и Асеко
немаат време, а може се себични, кријат што вика нивната наука, ти покажи се. Доста тролаше без основа.
Сподели некое научно истражување за % на смртноста од ковид. Фаучи со пријателчињата, засукале ракавите, напишале колкава е смртноста и наведените бројки одговараа на реалноста т.е. случајот со крузерот. Додека бараш такво научно истражување, бидејќи ме советуваше да се вратам од почеток, биди фер и сподели објаснување, во кој период вирусот од мртва материја (синџир на протеини) добива својства на жива материја. Сигурен сум во твоите знаења, па твоите одговори ќе помогнат што повеќе луѓе да се вакцинираат.
Ќе те разберам ако бидеш себичен како другите и не споделиш од
вашата наука.
Можно е да
не си сфатил што беше муабетот со членот Фауст..., па да ти дообјаснам.
Ако почитуваниот член, се сомнева дека вакцините
прават проблеми кај помладите, тогаш кај повозрасните, кои се со послаб имунитет и секакви дијагнози,
кај нив треба партали да прави. Во реалност, тоа
не е случај. Односно кај луѓето над 50г и со тешки дијагнози,
нема такви негативни последици. Па ако веќе пропагира задолжителна вакцина, тогаш треба да
биде за сите, од самото раѓање, па до 101г.
Значи за конкретнава работа, ти, Псај, Асеко
потврдувате дека вакцините биле штетни кај одредени луѓе, а јас пишувам обратно, дека не може да има штета (бар на краток рок).
Значи со вашите тврдења придонесувате луѓето да имаат страв од вакцините, му помагате на Тенеке
Се надевам не ти поставив тешки барања, но ќе те разберам ако немаш време да одговориш на нив.