Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Друг пат кога ме прозиваш тагирај ме а не вака "од страна да читам"...дали е лаички кога би пишал дека Дамби "гори" по тебе и неможе да измери температура пошто му се топат топломерите кога ги става под мишка...:coffee:
@Aceso ми е bff на форумов. Така и ќе остане! :love:

бафра не се возбудувај многу та одма да ги вадиш големите пушки, односно еден хедлајн на јаху уз некој твитер статус што нема ниту еден лајк.

Поголема пушка од истражувањето на Фаучи колкава е смртноста, јас немам сретнато на форумов. Како некоја таинствена секта, себично ја чувате вашата "наука", не ја споделувате со нас рамноземјашите.

Еј ова хуморот колку ви е излитен чоек. Се тоа па тоа го тупите, Дамби па Дамби. На Дамби можам дури и мајка да му бидам ама ок.
Добро,прифатено е!Ти го понудив најефтиниот лек што постои во вид на насмевка на твоето лице а ти го одби...оди сега намрштена цел ден...:coffee:

Престанав да читам, да слушам ...освен што ни напикаа страв у коски, не убија у поим, не направија дебили, уништија економија, образование, друштвен живот и тн.....Состојбата што ја гледам секојдневно на терен НЕ Е ВООПШТО алармантна.
Скринингот во училишта покажа и докажа дека нема заразени деца, нема кластери, никој дома ништо не однел...настинки има, алергии има, други болести има, како и секоја година ...но волку пумпање на податоци за болни, починати и оздравени е навистина неточно.
Хоспитализирани пациенти во цела држава е смешна бројка, а кревети болеснички и цели одделенија фаќаат пајажина.

Престанав да читам, да слушам ...освен што ни напикаа страв у коски, не убија у поим, не направија дебили, уништија економија, образование, друштвен живот и тн.....Состојбата што ја гледам секојдневно на терен НЕ Е ВООПШТО алармантна.
Скринингот во училишта покажа и докажа дека нема заразени деца, нема кластери, никој дома ништо не однел...настинки има, алергии има, други болести има, како и секоја година ...но волку пумпање на податоци за болни, починати и оздравени е навистина неточно.
Хоспитализирани пациенти во цела држава е смешна бројка, а кревети болеснички и цели одделенија фаќаат пајажина.

тетке стави си розеви наочари и свиркај си. Иначе прочитав дека секаде освен за во маркет ќе се бара потврда за дупла доза.

тетке стави си розеви наочари и свиркај си. Иначе прочитав дека секаде освен за во маркет ќе се бара потврда за дупла доза.

А за во градски јавен превоз, каде автобусите се прљави, недезинфицирани ниту еднаш, каде луѓето се тискаат како компири у вреќа, секој на некого му дише у врат, за таму треба или не треба сертификат!??
Види теткино, јас тебе се те разбирам, но до толку да им веруваш на овие ретардирани мерки....ај боље да премолчам, да не те навредам.

СЗО наредува да има построги мерки, ама никако да кажат колку од луѓето кои работат во СЗО се вакцинирани :D

Исто и во CDC, директорката не сака да кажи оти тоа било нарушување на приватноста на луѓето.

:pos:

А за во градски јавен превоз, каде автобусите се прљави, недезинфицирани ниту еднаш, каде луѓето се тискаат како компири у вреќа, секој на некого му дише у врат, за таму треба или не треба сертификат!??
Види теткино, јас тебе се те разбирам, но до толку да им веруваш на овие ретардирани мерки....ај боље да премолчам, да не те навредам.
Ретардирани мерки за ретардиран народ.

Најглупата работа е што народот се дели на повеќе групи и ги читам каде се навредуваат по социјалните платформи. А во реалноста во исти гомна се и едните и другите. А мерки какви и да се донесат нема да имаат никаков ефект, кога во пракса не се применуваат.

Невакциниран заболува со лесни сиптоми, никому ништо.

Вакциниран заболува, лесни симптоми, вакциниран е, делува.

Невакциниран заболува, умира, сите вести потенцираат дека бил невакциниран.

Вакциниран заболува, умира, имал хронични заболувања, бил обезен, бил слаб, бил пушач, дрогираш....

Вие трчајте да се боцкате, за да не ви избега кафето.

За да го скенирам Eu дигиталниот сертификат мора ли да ја имам и користам таа апликацијата што ја пишува на Вакцинација.мк?

За да го скенирам Eu дигиталниот сертификат мора ли да ја имам и користам таа апликацијата што ја пишува на Вакцинација.мк?
... а каде се спремаш да идеш со тој ЕУ дигитален сертификат?

... а каде се спремаш да идеш со тој ЕУ дигитален сертификат?
А каде може со тој сертификат во кој земји да се патува?

Јас нема да патувам засега никаде но ме интересира дали може да ја скенирам некако и да видам дали ја пишува така третата бустер доза? Пробав со апликација но не отвара а обичниот сертификат кога се скенира вади информација само за втората доза.

Еве ти ја апликацијата што ја користат во Грција за скенирање сертификати. Ако ти пројде QR-от со нејзе (а ќе ти пројде), ќе ти пројде секаде во ЕУ.
Ќе ти дадев линк и за германската, но за таа треба да си на VPN со Deutschland IP адреса за да работи. Грчката работи од било која IP.

@Darling :(

256752199_4700106856719049_3499188742821715620_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom