Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Се инаетиш цел ден. Види ги статистиките и види кој го кочел досега системот, па потоа ќе зборуваме. Не само вакцинирани и невакцинирани, туку и онаа за старосната граница и коморбидитетите.

Пропагираш вакцина која не знаеш дали ќе штити од наредната мутација.
Оваа е на излезна врата, ќе партиципира во извесен % при наредниот бран и ќе замине во историјата. :)

Ама кој знае што ќе биде утре. Моментално состојбата е таа што е.
Вакцина (каква и да е, колку и да штити), штити повеќе отколку да ризикува човек и да се зарази по прв пат без да биди вакциниран. Аналогно на тоа, колку поздрави луѓе, толку пофункционален систем, колку и да е трул.

Освен невакцинираните - непрележани кои треба да се вакцинираат за да не го кочат системот.
Не можи да се силуваат невакцинираните да се вакцинираат, затоа што некој ќе го јади од вакцината. Посебно помладите можи цел живот да му се заеби.

Затоа и те тераат на перфиден начин да се вакцинираш, мора да сакаш и тоа да го потврдиш со потпис дека сакаш.

Не можи да се силуваат невакцинираните да се вакцинираат, затоа што некој ќе го јади од вакцината. Посебно помладите можи цел живот да му се заеби.

Затоа и те тераат на перфиден начин да се вакцинираш, мора да сакаш и тоа да го потврдиш со потпис дека сакаш.

Што е подобро, да го јади 1 од вакцина или 1000 невакцинирани од вирусот?

Што е подобро, да го јади 1 од вакцина или 1000 невакцинирани од вирусот?
Абе не се знае колку ќе го јадат.

Затоа нема потреба од силување на никого. Треба да му се објасни на луѓето, а не овие се заборавија од мерки, вакцинирај се живо и диво, па дури и деца.

Помладите имаат поголеми проблеми од вакцината, а скоро никакви од корона.

Жално е што не е транспарентен процесот. Делумно тоа е така, затоа што во од ги гледаат последиците.

шо се буните, не вакцинираат со Џонсон и АЗ. Шансите да добиеш нус појава се минимални.

Вакцина (каква и да е, колку и да штити), штити повеќе отколку да ризикува човек и да се зарази по прв пат без да биди вакциниран. Аналогно на тоа, колку поздрави луѓе, толку пофункционален систем, колку и да е трул.

siguren si? uste cekame rezultati za kratkorocni posledici od vakcinata a ne pa za dolgorcnite...

za virusot gledame do sega, statisticki ima poveke sansi da se udavis u bazen nego od covid da umres

i kaj mene e vakcinirano pa ne e problem ako neke da ne se vakcinira... ti u AUS isto bese? gledas valjda na tv, pritisok ima ama ne te tera nikoj so sila ako nekes. finalnata odluka e tvoja, taka treba da e sekade, nema sto da mu se odzema pravo na bilo koj za nesto pogotovo tolku neopasno ko ova... za 90% od narodot smrtnosta e pomalku od 1%... ostaj neka si odlucat za sebe

Kano pa skoro segde e taka osven vo nekoi drzavi za cuvstvitelna rabotna sila. E sega ke bide malku neudobno nekoj period za nevakcinirani ama daleku od toa so pistol da se zakauvaat. Tie sto si se protiv i togas ke si bidat, tie sto se nesigurni ke se vakciniraat i koga i da e ke se vrati sve vo normala.
Автоматски споено мислење:

Немаат ум што прават, сега ќе вакцнираат деца од 5-11 години, а потоа и 1-4 години. Ненормална корумпирана банда. :mad:

Еве како е смртноста за деца.

Прегледај го приврзокот 308657

Da bese samo smrt, a ima i trajni posledici, long kovid. Fer bi bilo i tie da vlezat vo riziko-analizata oti neli za vakcinite sekoja pokacena temperatura od 38,1 ja opisuvate kako ekstremen nus efekt blizu na smrt.

Ама кој знае што ќе биде утре. Моментално состојбата е таа што е.
Што напиша сега? Повторно, форсираш вакцина на која од мутација до мутација (значи во период од 6-7 месеци) ефикасноста драстично и опадна, а таа тенденција може да се очекува и да се претпоставува и за наредната мутација. Таа ќе дојде многу наскоро, да речеме, за месец-дена. Ти си заштитен, барем по дефиниција, зошто си загрижен?

Зошто вака не форсираш вакцина за сезонски грип? Шансите ми се тука некаде, а и таа се прима за здравје! Тогаш не ти било гајле, зошто ти е сега? Ако се фатиш за товарот врз системот, види ги статистиките кои ти ги посочив. Ако се фатиш за пандемијата, тоа е политичка одлука. :)

Иначе до пред некое време овде се тврдеше дека вакцинираните помалце заразувале. Ама од студија во студија се поцврсти се доказите. Така да маски и карантини не му бегаат на сите држави што немаат доволно природен имунитет, без разлика колку се вакцинирани.

No Significant Difference in Viral Load Between Vaccinated and Unvaccinated, Asymptomatic and Symptomatic Groups Infected with SARS-CoV-2 Delta Variant

Kano pa skoro segde e taka osven vo nekoi drzavi za cuvstvitelna rabotna sila. E sega ke bide malku neudobno nekoj period za nevakcinirani ama daleku od toa so pistol da se zakauvaat. Tie sto si se protiv i togas ke si bidat, tie sto se nesigurni ke se vakciniraat i koga i da e ke se vrati sve vo normala.

jasno mi e mene kako e... samo majmunov insistase vo eden post deka nema pravo sekoj na mislenje i odluka za sebe i defakto da ne se mesaat edni so drugi. inace jas vo nieden slucaj ne vikam deka ne treba da ne se vakciniras. tvoja odluka si e toa i nema pravila tuka, ti si znaes kolku si zdrav i kolku rizik imas nema sto jas da ti solam pamet

Иначе до пред некое време овде се тврдеше дека вакцинираните помалце заразувале. Ама од студија во студија се поцврсти се доказите. Така да маски и карантини не му бегаат на сите држави што немаат доволно природен имунитет, без разлика колку се вакцинирани.

No Significant Difference in Viral Load Between Vaccinated and Unvaccinated, Asymptomatic and Symptomatic Groups Infected with SARS-CoV-2 Delta Variant
А шо бидна со оној документарецот за потеклотот на вирусот? Ја по трагата на јудеомасоните сум :)

jasno mi e mene kako e... samo majmunov insistase vo eden post deka nema pravo sekoj na mislenje i odluka za sebe i defakto da ne se mesaat edni so drugi. inace jas vo nieden slucaj ne vikam deka ne treba da ne se vakciniras. tvoja odluka si e toa i nema pravila tuka, ti si znaes kolku si zdrav i kolku rizik imas nema sto jas da ti solam pamet

Sosema vo red. Ama i od druga strana nema drzava ili opstestvo kade sto mozes da pravis sto sakas, voopsto vikam. Segde ima pravila i zakoni koi mora da gi pocituvas. Zadolzitelna vakcina e mnogu retko prisutna znaci ne deka nemas izbor ama kako sto nekoi vikaat ke si pravam sto sakam i si mi odgovara i ne treba nikogo da interesira de fakto nema, barem za mnogu raboti ne. Toa se vekje filozofski prasanja odamna vo temava sme zaminati vo drugi temi.

Менче која работи во архива, ќе одлучи да не се вакцинира и ќе го натера цел оддел да го направи истото.
УУуу оваа Менче влијателна у пичку матер.
Менче >>>>> @Darklady
Затоа што глумат борци за човекови права и оставаат на народ што не знае да мисли да носи одлуки.
Значи они се криви а не ние невакцинираните.
Јес, супер.

А шо бидна со оној документарецот за потеклотот на вирусот? Ја по трагата на јудеомасоните сум :)
Во темата за Претседателски избори го постирав. Можеби и треба нова тема за тоа, не знам. Има многу политика. Досега само овие од кај @kano, Sky News Австралија се осмелија да го направат ова.

Абе не се знае колку ќе го јадат.

Затоа нема потреба од силување на никого. Треба да му се објасни на луѓето, а не овие се заборавија од мерки, вакцинирај се живо и диво, па дури и деца.

Помладите имаат поголеми проблеми од вакцината, а скоро никакви од корона.

Жално е што не е транспарентен процесот. Делумно тоа е така, затоа што во од ги гледаат последиците.

Кој успева да наметне вакво нешто секоја му чест.
Автоматски споено мислење:

siguren si? uste cekame rezultati za kratkorocni posledici od vakcinata a ne pa za dolgorcnite...

za virusot gledame do sega, statisticki ima poveke sansi da se udavis u bazen nego od covid da umres

Секако... Затоа познаници и роднини починаа на 30 и 40 години.
Од вакцините, освен болки во рака, никакви други последици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom