Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Кој успева да наметне вакво нешто секоја му чест.
Абе научници го тврдат ова, не јас :pos:

Во Британија не му дозволија научниците да се вакцинираат помладите. Ама владата си донесе политичка одлука контра науката.

Уште ве лажат бе комунистите ...

Што напиша сега? Повторно, форсираш вакцина на која од мутација до мутација (значи во период од 6-7 месеци) ефикасноста драстично и опадна, а таа тенденција може да се очекува и да се претпоставува и за наредната мутација. Таа ќе дојде многу наскоро, да речеме, за месец-дена. Ти си заштитен, барем по дефиниција, зошто си загрижен?

Зошто вака не форсираш вакцина за сезонски грип? Шансите ми се тука некаде, а и таа се прима за здравје! Тогаш не ти било гајле, зошто ти е сега? Ако се фатиш за товарот врз системот, види ги статистиките кои ти ги посочив. Ако се фатиш за пандемијата, тоа е политичка одлука. :)

Кои статистики? Не се само болниците проблем, има и останати сфери на живот.

Sosema vo red. Ama i od druga strana nema drzava ili opstestvo kade sto mozes da pravis sto sakas, voopsto vikam. Segde ima pravila i zakoni koi mora da gi pocituvas. Zadolzitelna vakcina e mnogu retko prisutna znaci ne deka nemas izbor ama kako sto nekoi vikaat ke si pravam sto sakam i si mi odgovara i ne treba nikogo da interesira de fakto nema, barem za mnogu raboti ne. Toa se vekje filozofski prasanja odamna vo temava sme zaminati vo drugi temi.

vo red e toa de... jas nemam nisto protiv toa. imam drugar sto raboti na aerodrom vakciniran e bukvalno megu prvite vo aus. takva mu e rabotata, morase da primi ili da ide na prinuden odmor, izborot mu bese toa ili toa ili eventualno da si dade odkaz. fer e toa, negova si e odlukata ponatamu.

ovde na vesti imase denovive slucaj kade tatko mu vracil odkaz na sin zasto sinot nekel da se vakcinira... i toa go ima.

Абе научници го тврдат ова, не јас :pos:

Во Британија не му дозволија научниците да се вакцинираат помладите. Ама владата си донесе политичка одлука контра науката.

Уште ве лажат бе комунистите ...

Помладите или децата? Има голема разлика.
Луѓето помлади се чувствуваат и на 30 години.

ovde na vesti imase denovive slucaj kade tatko mu vracil odkaz na sin zasto sinot nekel da se vakcinira... i toa go ima.

мене син ми да е фолијаш, у новина би се откажал од него, а не пак да му дадам отказ.

Кој успева да наметне вакво нешто секоја му чест.
Автоматски споено мислење:

Секако... Затоа познаници и роднини починаа на 30 и 40 години.
Од вакцините, освен болки во рака, никакви други последици.

jas pa znam decko sto pocina posle 2 dena od srcev udar iako zdrav prav, sportist... ima 1000ci takvi slucaevi. fakt e deka ima rizik kolku i da e mal, prisuren e...
Автоматски споено мислење:

мене син ми да е фолијаш, у новина би се откажал од него, а не пак да му дадам отказ.

sin mu ima 2 bajpasi i tezi edno 10 milki.... mesto da se vakcinira tipot resil da zivee na farma vo tropskiot del na kvinslend.

za zal koga startiot ke ide u penzija za nekoja god edno 200 elektricari ke izgubat rabota odkako ke se zatvori firmata

Помладите или децата? Има голема разлика.
Луѓето помлади се чувствуваат и на 30 години.

Под 30 години, грипот е дупло поголем проблем. Ова сега што го прават со вакцинирање на 12-18 и следно со 5-11 е перверзија на филантропите. Ќе лупаат пари.

Акциите на Фајзер се на 6-то место кај конгресмените и сенаторите во САД. Не смее да падни цената.

Па сега ти види дали е наука или пари.

Рони позаебано е да му дадеш отказ пошто новина ретко кој чита...фолијаш со отказ па има ли нешто по долно у животот?Брука на векот...

Фајзер го завршил тестирањето на вакцината за деца 5-11 години. Трвди дека вакцината е успешна. Во тестирањето ниедно дете во плацебо групата не се поболило. Вакциниран/невакциниран 100% си заштитен. :pos:

Битно сега ги поднеле документите до ФДА и очекуваат да им биде одобрено за едно месец дена.

Немам зборови.

Очекувајте Филипче да не ги пушта децата на училиште од нова година ако не се вакцинирани.

Темата е за Кафетин а не пуканки да јадеш:facepalm:
Отворам, 8 нови страни од сабајле до сега, освен за чешит нема друго.

Замени го кафетинот со пиво и ракија.

Фајзер го завршил тестирањето на вакцината за деца 5-11 години. Трвди дека вакцината е успешна. Во тестирањето ниедно дете во плацебо групата не се поболило. Вакциниран/невакциниран 100% си заштитен. :pos:

Битно сега ги поднеле документите до ФДА и очекуваат да им биде одобрено за едно месец дена.

Немам зборови.
daj prati da vidime ova

daj prati da vidime ova

Фајзер:

Тестирањето:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom