Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам пак почнаа на големо да пишуваат за тој Делта сојот. Британија по 10к случаи дневно, Израел враќа мерки бла бла бла.

Пошо ова е втора година со коронава како живееме во "новото нормално" слободно може да заклучиме дека шемата во иднина ќе биде оваа: октомври - мај локдаун, јуни - септември ќе не пуштаат да се прошетаме малце. Јас не гледам друг начин да ве натераат да се вакцинирате, пошо ако нема страв од вирусот која будала би се вакциниралa. А веќе најавуваат и трета доза.

кој вакциниран умрел кажи ми ти? дури и да умрел некој пензионер тоа е еден случај, не се педесет души како нас дневно што ни идеа до скоро. Имате ли вие нешто у тоа главите или колку да се рече нешто?

Мене ми изглеа дека ти немаш ништо у главата и само чекаш некој што твоето мозоче мисли дека е попаметен да го слушаш.

Зашто критичкото мислење ви боде очи незнам. Го пратам Бафра од сам старт и моите мислења се слични. Не се исти но се слични. Најповеќе ми се допаѓа дека постои критичко мислење и не западна во таа хистерија која лани беше и сите мислеа дека се криви и со прсти покажуваа правеа public shaming. Пикнете си ги тие PhD луѓе фактори у гз бре.

кој вакциниран умрел кажи ми ти? дури и да умрел некој пензионер тоа е еден случај, не се педесет души како нас дневно што ни идеа до скоро. Имате ли вие нешто у тоа главите или колку да се рече нешто?
Ете ти ја статијата, прочитај, полека и ќе разбереш што ти зборам. Ако не, јбг толку дал господ.

Гледам пак почнаа на големо да пишуваат за тој Делта сојот. Британија по 10к случаи дневно, Израел враќа мерки бла бла бла.

Пошо ова е втора година со коронава како живееме во "новото нормално" слободно може да заклучиме дека шемата во иднина ќе биде оваа: октомври - мај локдаун, јуни - септември ќе не пуштаат да се прошетаме малце. Јас не гледам друг начин да ве натераат да се вакцинирате, пошо ако нема страв од вирусот која будала би се вакциниралa. А веќе најавуваат и трета доза.

Prasanje na vreme e koga ke se stabilizira. Vo minato drugi bolesti pominuvale ili stanaa neopasni. Esenva i zimava ke imame uste seriozen problem no ne kolku lani. Lugjeto zastiteni vlagaat vo toj bran. Plus mutaciite imaat granica tie se odnesuvaat povekje na toa kolku se zarazni nego sto stanuvaat posmrtonosni. Pa nataka dali kako prelezani ili vakcinirani, ete i so treta doza, lugjeto ke imaat osnoven imunitet i virusot ke izgubi od opasnosta.

Последно уредено:

Работата е што во тие земји аптејкот на вакцина е 90 посто, не мораше никој да ги тера. Значи имаат идеални услови да ја покажат ефикасноста.

Dovolno?

Не е доволно. Посочи кој негов труд кажува колкава е смртноста и преносливоста од Бетменчо.
Од Фаучи јас го споделив трудот.

Има уште 180 илјади пријавено, макс да иде до 250 илјади и толку ќе биде до есен, па рачунајте проценти, дури и вакцини ќе останат.

Е арно де, нека останат, ќе ги донираме на Косово...

1624616330609.png1624616373790.png1624616452142.png1624616590746.png

Овие се дел од најмоќните министри за здавство што ја буткаат агендава. Мене ме чуди зашто не се тера агенда за здрав живот ко што беше за вакциниве.

Од овие не би купил ни еден совет за здравје него шо и да кажат обратно би идел.

High level of Organ harvesting from "Covid" victims is happening at the moment.
Автоматски споено мислење:

Нема да се вратиме во нормала се додека сите не се вакцинираме. Ова се вика уцена, отидете проверете кај сакате ова е уцена, ако не го напраиш ова ја ке напраам ова. Тоа се вика уцена.

Последно уредено:

Сега знаеме рокфелер од каде ги набавува срцата, пошо не може да најде срце, бели дробови, или бубрези од здрави луѓе, почнале милијардериве да вадат органи од пациенти починати од ковид.

Има има, како нема.

Оти Фаучи ти е гомнар невиден...
Оти со последните изјави дека Делта се шири кај младите, дикретно алудира да се вакцинираат.

Педер невиден.

Во цела пандемија во САД досега умрени се 2800 луѓе до 29 години.

А од друга страна има 1200 срцеви проблеми од вакцината кај младите до 29 години.

Не е толку страшно да се заразуваат повторно вакцинирани луѓе се додека не завршуваат во болница. Ако вакцинирани завршуваат во болница и имаме починати, ондак тоа е сериозен проблем.

Еве како работи мојот кликер:
За некој организам да мутира од претходниот, треба условите за живот да му се променети, нешто да го натера. Ти како вакциниран, ја менуваш средината. ВО таа средина, тој обичниот вирус, кога ќе дојде кај тебе (од што е многу паметен), се прилагодува на таа нова средина и почнува да мутира. Значи кај тебе прво ќе мутира, ќе ојача, после бидејќи си вакциниран, нема да носиш маска ниту да држиш растојание, ќе го рашириш кај сите.
Фино си ги смислил работите, сеа спореди со ситуацијата на терен.

Јужноафриканската варијанта се јавува во мај 2020
Бразилската во ноември 2020
Англиската во септември 2020
Индиските(Делта и Капа) октомври 2020
Американската во март 2020

Ретко кој е бил вакциниран во тој период. Така да крајно неверојатно дека вакцините имаат придонес за варијантиве.

Side note:
Еволуцијата продолжува и во константна средина, бар на тоа укажуваат долгорочните експерименти од област еволуција.

Прегледај го приврзокот 299628Прегледај го приврзокот 299629Прегледај го приврзокот 299630Прегледај го приврзокот 299631

Овие се дел од најмоќните министри за здавство што ја буткаат агендава. Мене ме чуди зашто не се тера агенда за здрав живот ко што беше за вакциниве.

Од овие не би купил ни еден совет за здравје него шо и да кажат обратно би идел.

Нема да се вратиме во нормала се додека сите не се вакцинираме. Ова се вика уцена, отидете проверете кај сакате ова е уцена, ако не го напраиш ова ја ке напраам ова. Тоа се вика уцена.
Не, акутна ментална ретардација се вика твоево.

Кој ќе ти пресади бели дробови од починат од ковид? Онакви наквасени од вирусот му ги ставаш на човек и му препишуваш имоносурпресивна терапија за да не ги отфрли.

:pos:

Последно уредено:
Не е толку страшно да се заразуваат повторно вакцинирани луѓе се додека не завршуваат во болница. Ако вакцинирани завршуваат во болница и имаме починати, ондак тоа е сериозен проблем.
Ќе видиме од Ук неделава, имаат повисок степен на вакцинација од израел во моментов. Не е ни прашање дека вакцинирани завршуваат у болница и умираат, веќе го има тоа, туку дали ќе се исто ко претходниот бран. Моментално кривата за заразени е доста слична.

Фино си ги смислил работите, сеа спореди со ситуацијата на терен.

Јужноафриканската варијанта се јавува во мај 2020
Бразилската во ноември 2020
Англиската во септември 2020
Индиските(Делта и Капа) октомври 2020
Американската во март 2020

Ретко кој е бил вакциниран во тој период. Така да крајно неверојатно дека вакцините имаат придонес за варијантиве.

Side note:
Еволуцијата продолжува и во константна средина, бар на тоа укажуваат долгорочните експерименти од област еволуција.

Пеер има попаметни од мене:
In addition, military intelligence has been warning of such a scenario at least since January, when a report was published that suggested a mass vaccination campaign would lead to vaccine-resistant strains of Covid-19 emerging.

Значи јас нема што да мислам, си има луѓе платено за тоа. Како ќе ја протолкуваш изјвата тогаш на овие " шалабајзерите", од военото разузнавање на Израел ???

Врска периодите претходно што се потсмеваше и што тврдеше дека болниците сите оддели работеле и функционирале како и претходно:

Имаше уште многу тврдења од членови тука, ама нели ти смешкото наш...

Оти со последните изјави дека Делта се шири кај младите, дикретно алудира да се вакцинираат.

Педер невиден.

Во цела пандемија во САД досега умрени се 2800 луѓе до 29 години.

А од друга страна има 1200 срцеви проблеми од вакцината кај младите до 29 години.

Е Тенеке Тене, во право си, педер е тој Фаучи

Но има една работа, сепак тој е професионалец, толку децении се занимава со оваа проблематика. Суштината која јас сакам ад укажам, е дека ваквите луѓе, кога прават вакви салто мортале, тоа го прават со причина, со агенда, се тера пропаганда. Нема да си дозволат такви 180 степени различни изјави да даваат без причина.
Значи не дека се глупи, туку манипулираат со нас, додека вие, те ги слушате, те ги пцуете :D

Врска младите тие 1200, не мора да значи дека е од вакцината, бидејќи многу работи се сменија во последниве 18 месеци. Не сметам дека вакцината е виновна за тоа, мерките сигурно имаат многу повеќе допринесено да им се влоши ситуацијата.

...од 9 души болнички третирани пациенти:
-тројца се со примена прва доза вакцина со непрележана К19,
-еден со прележан К19 пред година невакциниран,
-еден е невакциниран ни прележан К19,
-еден со прележан К19 и примена прва доза вакцина,
- еден со прележано К19 пред година и примени двете дози на вакцина,
- еден ги има сите сиптоми на К19 но неколку последователни негативни тестови и се третира како болен од пневмонија,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom