Копа Америка 2019

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    96
Една иднина што да ти речам...Аргентина полека но сигурно влегва во црна дупка..послаба барем во мојот животен век не се сеќавам да била како репрезентација,млади квалитетни играчи што влеваат надеж не постојат..порано барем Бенфика и Порто ќе извадеа по некој Аргентинец ама сега и тие самите почнаа Португалци да си форсираат,во Италија ќе се погодеше некој ама и тие не купваат повеќе Аргентинци бидејќи квалитетот е опаднат..и единствена надеж остана дека ќе се погоди некаков вундеркинд на 20-21 година како Ди Мариа,Агуеро,Тевез,Маскерано пред 10-12 години па со текот на времето ќе се развиваат ...

Лаутаро е добар но сумлив играч..упорен и пргав ама релативно со послаб квалитет ако направиме споредба со Тевез и Агуеро на исти години..плус тоа Интер е глупа екипа за развивање на млади играчи..да играше во Дортмунд на пример ќе дробеше.

Мене ми е драго што конечно изиграа пристојна утакмица и тоа кога Меси беше под неговото ниво. Вака додека чекаат само на него се виде дека нема ништо од успеси. Лаутаро и Акуња одиграа добар меч. Бразил е пак голем фаворит пред дербито ама и тие веќе гледаме дека знаат да ја утнат баш кога треба. Така да ако другите пак покажат пристојна партија и Меси се разбуди се може да биде...

Инаку штета за Колумбија. Изгледа дури невозможно Чиле да изгуби на пенали. Се надевам Уругвај вечер лесно ќе пројде па во полуфинале ќе ги скине во 90 минути. Не можам пак да ги гледам во финале.

Штета е за било кој да отпадне на ваков начин. Без пораз и без примен гол.

Уругвај треба да освои, фаворит број еден за мене, иста екипа и тренер со години, најквалитетна екипа се. Бразил е втор.

3 утакмици 0:0, Уругвај не може гол да им даде на мртвите Перу, ти ебам континентот скапан.

:pos:Каква глупа репрезентација, не можеа скапаниот Перу да го победат во 90 минути. Јас па сигурен дека 3+ ќе е, кој кур да ти ебам 0-2 гола сите утакмици.

Испаднаа главните фаворити и тоа од Перу:pos:

Колку заостануваат репрезентацииве зад Европјаните...
Утакмиците на ораници се играат,сите играат некој мртов фудбал,нема голови...
Едни Перу и Чиле ќе играат полуфинале,никакви играчи немаат,Чиле со Алексис и Видал играчи што се пред пензија.
Ништо чудно Аргентина да освои,ако го елиминираат Бразил,една добра партија на Меси и готово.

Abe i sistemov im e mrtov, koi se ovie gluposti direkt penali a posle toa vo polufinale ili finale ima prodolzenija? :facepalm:

Zatoa ke im proagaat vakvi diletanti ko Peru, im ebam toa mrtovcite. Zicer imaat Brazil ili Argentina vo finale, iako Cile ne e za frlanje ama vo finale ke gi prekocat siguren sum.

Кога ќе ми текне дека некој хардкор барса фан ми докажуваше дека е потешко да се освои Копа Америка со Аргентина, отколку европско со Португалија
:pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom