Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.917
Vangja ne rekla deka u sirija ke pocne ww3...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има лично сум попаднал на тоа, многу пред да почне арапаската пролет. Ќе парафразирам малку, некојси ја прашува ќе има ли трета светска војна? Ванѓа одговара: не се плаши рано е, Сирија уште не паднала, но победникот нема да е тој што мислиме...Исто така му вика да не бидете против Русија.Vangja ne rekla deka u sirija ke pocne ww3...
Добро оди ослободувањето на Сирија, но и злосторниците САД не спијат, по Руски извори САД заедно со саудијците планираат да играат жмурки при "ослободувањето" на Мусул во Ирак, слично со "ослободувањето" на Фалуџа. Планот им е да ги префрлат тие 9000 терористи во Сирија, за напад врз Дејр е Зор и Палмира. Не само тоа а
американски изтребувачи F/A-18 Hornet, префарбани како руски С-34, се префрлени од Европа во воздушната база Al Udeid во Катар.
Источник рассказал о плане США перебросить боевиков ИГ из Мосула в Сирију
Тие авиони ќе бидат со задача да бомбардираат болници, училишта, џамии, хуманитарни конвои и автобуси, полни со бегалци. Според планот, подготвен од американците од долго време, западните медии ќе создадат информационана хистерија, ќе ги игнорираат доказите, претставени од Русија и Сирија. После тоа ќе следува тотално ембарго на Сирија и Русија, се разбира и ослободително бомбардирање на Белград (Дамаск), се тоа нас ни е многу добро познато.
Од пишаното не може да се избега, како што предвидела и Ванѓа, ТСВ ќе започне од Сирија и доброто ќе победи, сегашново јудеомасонско ропство и не е некој живот.
http://nypost.com/2016/10/12/putin-could-be-readying-for-war-calls-russians-back-to-motherland/
Ова се врти на повеќе медиуми. Официјално нема ништо но којзнае што се крчка
Епа ако сега некому не му е јасно кој ја создаде ИСИС и кој ја контролира, за кого обработува чии вазали се овие крвопијци и главосечачи , а и нивните гоподари се такви, сега би требало на сите да ви е јасно.
Ете колку било едноставно да ја победиш ИСИС. Само речи им да си одат кај Асад и тие одма го напуштаат своето упориште Мосул и одат да носат демократија и западни вредности во сирија, пошто таму е диктаторки режим нели?
Ми се гади од оваа политика и такви власти кои се спремни буквално на најголемите злочини на човештвото само за да дојдат до нафта.
US and Turkey bribe ISIS in Mosul. US led coalition is relocating ISIS to Syrian city of Deir Ezzor
Пред пола саат- саат почна офанзивата кон Мосул.. Со среќа на Ирачаните и Курдите...