Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
И јас сум против референдум и против играње со нашето исконско име МАКЕДОНИЈА!!!

Мора да се делува брзо и да се организираме масовно, не само ние од Скопје туку и во другите градови, да биде на ист ден во исто време низ цела Македонија, а и во дијаспората. Да се обедини еднаш после толку години Македонија. Да се обединат сите оние кои Македонија ја носат во срце без разлика на етникум, религија...

Да докажеме дека имаме цврсти ставови, да не дозволиме светот да си поигрува со нас!!! Да се знае дека македонското име нема да загине!

Да докажеме дека имаме цврсти ставови, да не дозволиме светот да си поигрува со нас!!! Да се знае дека македонското име нема да загине!

... крајно време е СИТЕ МАКЕДОНЦИ да бидеме обединети!
Ако за ова не вреди, не знам за што би вредело...

СО ТЕБЕ СУМ... Фала богу имало уше има луѓе со циста совест нормално дека ке се дигнеме .. ако треба и граѓанска војна!! мора да ја исцистиме оваа земја од оваа клето семее!И дај малку покази мускули Грујо и речи:
1.Компромис го Грција можи само да им ги ебеме жените!
2.Нато (Благодарам НЕ)и така си имаме потпишено со америка и израел доволни се
3.Да ја испееме песната (ОСТАЈЕМ БАЛКАААНАЦ.ПУТУЈ ЕВРОПО ЖЕЛИМ СРЕЧАН ТИ ПУТ0)
4.Пермиерот да ангажира советници од Израел (знаат они со вакви соседи како со ги имаме ние како да работат)
5.Визен репроцитет кон Грција,Бугарија и кон еу пошо овие некни си кажаа дека нема да ги скинаат визите така да нема со да си правеме КЕЗ МЕЗмуабти ти реков ми рече ..ДАЈТЕ МАЛКУ МАШКИ ЕБАГО!!

... крајно време е СИТЕ МАКЕДОНЦИ да бидеме обединети!
Ако за ова не вреди, не знам за што би вредело...

Така е Андреа.

Принц, бато.... се сложувам со тебе, со една забелешка: СЕГА Е НАШЕТО ВРЕМЕ. Сега ние сме Македонија. Не е грујо или бане или некој трет... НИЕ СМЕ МАКЕДОНИЈА!

Како ќе ја градиме, како ќе и го трасираме патот - зависи од нас.

И знам дека ќе си до мене, кога ќе се бориме против наметнатата гомнарија, прифатена од нашите политички кругови!

Додека некои остваруваат, народот треба да оствари единство и да не дозволи некои ситни лидерчиња да му го матат умот за КЛУЧНИ работи и да ја фрлаат топката на одлуката.

И ги повикувам малцинствата да ја земат работата сериозно и да бидат гласни за името на нацијата како што се за други работи!

НИшо батка, ке се викате горна и тоа ти е. Два милиона народ сте бе, eeej и то половината Албанци коj ве тркала шо сакате вие. Па и уште се мислите дека сте некаков фактор.

Пико, зашто да се протестира против референдум.
Кажи си, протести за СТОП на преговорите!
Се знае дека грција нема да прифати ништо друго освен сменето име(и ред други курци). Зашто не се излезе масовно за прекин на преговорите со Грција...да не ги слушам Нимец и Васулакис веке.

п.с Капа му симнувам на овој што направил да излегува Грција, кога ке се напише зборот Грци(ј)а

Луѓе без име кое ќе гласи Македонија, нема ништо!
Нема живот тука повеќе.

Ако сега не се избориме, нема да има кога пак.
Ова е буквално работа да се биде или не!

Свестете се!

Се знае дека грција нема да прифати ништо друго освен сменето име(и ред други курци). Зашто не се излезе масовно за прекин на преговорите со Грција...да не ги слушам Нимец и Васулакис веке.

п.с Капа му симнувам на овој што направил да излегува Грција, кога ке се напише зборот Грци(ј)а

Види тоа требаше да се реши уште тогаш кога беа меки грчиштава. Имаше опција да се вика Македонија, само за нив да биде Скопје например. Сега тешко. Се запнале и ке си ебат мајката. А пак и европа и нато кој ги ебе уствари, бугарите само загазија со нив.

Малку ми е чудно и неприродно што сакате да удрите кога би се донело прашањето за името на референдум. Луѓе, ние преговараме за промена на име. Преговараме, иако гејција постави вето на приемот на нашата земја во НАТО, направи нешто недозволено. Требаше (а и сега не е касно) да се прекинат преговорите. Или ако веќе се продолжуваат, да се удри.

Ако веќе некој решил да даде труд, време и енергија за протести многу поефектно е да се протестира за нешто кое веќе постои отколку за нешто кое теоретски можеби ќе дојде.

Референдумот е чедо на преговорите но преговорите се мајката.

Протестирајте за прекин на преговорите и автоматски го уништувате референдумот во корен.

Не ме интересира кој што се договорил. Ако планирате да идете јас сум со вас. Ви текнува Грујо пушти една реклама ЈАС СУМ МАКЕДОНИЈА!!! ДА, ДА ЈАС СУМ МАКЕДОНИЈА И НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА НИ ЕУ НИ НАТО НИШТО БЕЗ ИМЕ. КОГА СЕ МЕНУВАШЕ ПРВИОТ ПАТ НИКОЈ НЕ МЕ ПРАША Е СЕГА САМА ЌЕ КАЖАМ!!! Се сеќавам на прославата на плоштад, се сеќавам на Кљусев со денарите, се сеќавам на велепредавството. Тогаш бев мала и не го рачунаа мојот глас, сега мојот глас значи многу. Никој нема да се заебава со мојата иднина доста беше. Не ме интересира кој е власт а кој опозиција ниту пак ме интересира што викаат другите. Педерите еднаш се дрзнаа и ги избркаа Македонците од нивните домови, сега повеќе нема да може. Сега некој ќе ми труби за добрососедски односи? Сега сме други генерации, генерации на кои името им значи живот. АКО ВЛОГОТ Е СМРТТ ТОГАШ ЈАС СУМ СПРЕМНА ДА УМРАМ ЗА МАКЕДОНИЈА!!!

Добро е ако маваме со јајца, ако ме накурчат може да земам и една табла бомби....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom