Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ma gi dvam bre na site bez razlika dali zasluzile ili ne na lugjeto im pomagaat vo samodoverbata a i poubavo e na covek da mu kazes ubav zbor nego los
Не викам дека не ми годат комплиментите и дека не ми се пуни егото со тоа нормално ако се кажани искрено а не со некоја задна намера.На нив одговарам со едно "фала", ќе се насмевнам, некад знам и да поцрвенамКако вие ги примате комплиментите?
Давам кога стварно го мислам тоа и не чекам некои посебни ситуации за да делам комплименти увек е спонтаноКако ги давате, кога, има ли посебни ситуации или треба да бидат спонтани?
Ми се десило и тоа и многу мрзам кога некој ми дава комплименти само за да ме придобие...Колку и да ми смета тоа само културно ќе се заблагодарам и ќе си продужам со разговорот али ќе си имам во глава и нема да дозволам да ме придобие или па да му направам услуга само заради тоа што ми дал комплиментДали понекогаш имате чувство дека ги добивате онака само колку да се „добие„ нешто од вас, средство за манипулација?
Сакам кога ми даваат комплименти, па има ли некој што не сака?!Како вие ги примате комплиментите?
Треба да бидат спонтани, според мене. Не мора да е некоја посебна прилика за да се даде комплимент, иако нормало е во такви ситуации да ги има. Едноставно е, треба само нешто да ти се допаѓа.Како ги давате, кога, има ли посебни ситуации или треба да бидат спонтани?
Се случуваат и такви работи, некој да ти даде комплимент иако не го мисли тоа, а за возврат да очекува да добие нешто од тебе(ватевр).Дали понекогаш имате чувство дека ги добивате онака само колку да се „добие„ нешто од вас, средство за манипулација