Комплименти

• Креатор на темата Креатор на темата sagaqua
  • Време на започнување Време на започнување
у последно време многу ги добивам.. многу... а и ги дава,... шо к**

женско како женско често добивам комплименти, но знам и да поделам посебно кога ќе видам нешто за што има да се коментира позитивно.

Ако нешто може да ми го разубави денот тоа сигурно се комплиментите:pipi:Епа што да правам лав сум во хороскоп:salut:

Комплименти само кога се залужени. Никогаш за само да се „пушти вода“ („удри четка“).

Во принцип сум многу строг и „скржав“ кога станува збор за делење на комплименти. Секој комплимент мора да биде заслужен.

Денес го дадов најчудниот комплимент кој гласеше:
„Само ти би можел да се извлечеш со масакар“свит:

А воедно го добив најслаткиот комплимент евер:
„Да не те имавме на психологија, ќе требаше да те измислиме„

Неќум комплименти зашо осеќам обврска да вратам со комплимент...
А да давам не ми е тешко, некад и претерувам :)

Секој сака комплименти и машките и женските(посебно женските) Кој вели дена не му пријаат-лаже.

Ne znam zosto no koga ke dobijam nekoj kompliment mislam deka toa e licemerie, no od odredeni licnosti mi godat mnogu i vlijaat na samodoverbata.

Работата ми повлекува 90% неискрени комплименти, така да станав дисфункционална по тоа прашање. На времето, ме збунуваа. Сега, не ги приметувам буквално.

Од кога бев бебе не ми дале комплимент , а да делам немам навика.

Често слушам комплименти, а колку ги примам....е тоа е прашањето. Не паѓам на комплименти, мислам дека знам да распознаам искрен комплимент од лажен, даден колку ради реда.
А за давање...тешка сум и за тоа. Од мене комплимент добил само тој што стварно заслужил:icon_cool

Кога ќе слушнам комплимент, прво гледам кој го кажал затоа што очигледно е дека денеска се помалце има искрени комплименти. Преовладуваат оние кои се кажани од ради реда или со некоја задна намера.
А што се однесува до давањето комплименти, давам но многу ретко, така што знаат дека кога ќе дадам, навистина го мислам тоа.

Можеби мислењево нема сосем да се вклопи во темава, ама бар делумно фаќа простор овде:)
Ми текнува пред неколку години во некој весник прочитав дека Мајкл Даглас ја освоил Кетрин З. Џонс така што и пришол на некоја коктел забава и и го рекол следново : Сакам да бидеш мајка на моите деца. Уште тогаш ми остави впечаток тој комплимент, зашто навистина не можам да замислам поголем комплимент за една жена, бидејќи мажите многу строго ја бираат како што велат и самите мајката на своите деца, ака својата животна сопатничка. Споредено со ова, оние класични комплименти од типот многу си убава навистина имаа намалено значење.

Колку што ме лажат толку и јас лажам понекогаш.Убаво е да се слушне комплимент јас си знам кога е вистински а кога не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom