Комплименти

• Креатор на темата Креатор на темата sagaqua
  • Време на започнување Време на започнување
ada напиша:
Можда сум егоцентрицна и смешна, али комплиментите ми значат многу(На кој Лав у хороскоп не му значат:icon_razz ).Ко што комплимент може да ме усреќи и мотивира нишо не може:kesa: (тука мислам на искрен и одржан комплимент..оние кажани "ради реда" ги игнорирам).
На комплименти возвраќам со фала, а ептен ме нервираат луѓе кои кога ќе им дадеш комплимент ти одговараат со 'знам' или почињаат самите да се омаловажуваат.
И да, ретко давам комплименти:)
Neli? :)

Комплименти...па не ги примам при срце нешто посебно,ако некој ми даде комплимент ќе речам фала и толку.Ме иритираат само оние луѓе што даваат комплименти за што се вели...фрли си пред себе да си најдеш зад себе.Зависи од расположение,и зависи како е даден комплиментот.Се познава кога е даденколку да се рече нешто,кога некој ќе ти се залепи како пијавица за да измолзи од тебе нешто во фазон-срце мрце прце итн.и кога е искрено даден.Лично за мене,давам комплименти кога навистина сметам дека треба да се даде.
Иако морам да признаам,годат комплиментите:)

RealGirL напиша:
Лажеш!Се запознавме на роденденот!:helou:

Не ми расте егото и самодовербата,ако некој проба да ме изруга!
Еве еден пример...имаш клемпави големи уши,знаеш дека не ти стои врзана коса,али мрсна ти е си немала време да ја измиеш бла бла и во школо одиш со репче!И ти приоѓаат 2 од клас и тука пред сите ти викаат Лилееее колку си најубава со врзана косааааа,прекрасно изгледаш,ти го отвара лицето(секако мислат на...ти се гледаат ушларите) итн итн...
Ова лицемерие и јавно исмејување ќе ти го нахрани егото?:toe:
Е добро де, сеа да не претеруваме. :) Мислев на комплименти што е очигледно дека се кажани во вистинско време и за вистинска работа, а и ти самата си свесна дека навистина е така. Само не си сигурна дали се кажани со искрена намера или со некоја задна цел. (манипулација).

Има разлика меѓу лажни комплименти и ругање.

PSYtisfaction напиша:
Е добро де, сеа да не претеруваме. :) Мислев на комплименти што е очигледно дека се кажани во вистинско време и за вистинска работа, а и ти самата си свесна дека навистина е така. Само не си сигурна дали се кажани со искрена намера или со некоја задна цел. (манипулација).

Има разлика меѓу лажни комплименти и ругање.
Шо збориш ти бе :pos: :pos:
Ако ти си свесна дека е така тогаш коплиментот нема да ти годи пошто нели ти го знаеш више ти тоа...
Ако не си сигурна нема ни да бидеш сигурна дали лаже некој нели како што кажа Бети...
Еве ако ти имаш убави очи на пр. и ја ти речам имаш убави очи такви ствари...Која ќе ми биде задната намера? :pos:

Mac)) напиша:
Шо збориш ти бе :pos: :pos:
Ако ти си свесна дека е така тогаш коплиментот нема да ти годи пошто нели ти го знаеш више ти тоа...
Ако не си сигурна нема ни да бидеш сигурна дали лаже некој нели како што кажа Бети...
Еве ако ти имаш убави очи на пр. и ја ти речам имаш убави очи такви ствари...Која ќе ми биде задната намера? :pos:
А шо, демек комплимент спрема тебе е само нешто што некој ќе ти го каже за тебе, а ти претходно не си бил свесен за тоа?!

Шо и да ти беше поентава... Од кај знам која ќе ти биде задната намера. Може ми викаш дека имам убави очи само за да ме придобиеш, а не пошо стварно ти се свиѓаат моите очи. Може да ми делиш комплименти чисто у име на добрите односи, штознам, колку да ми се упикаш.
Ја на пример такви комплименти им делам на професорки. “Професорке, шо ви е убава фризурата„. А она личи на страшило.
Сфаќаш? :wink:

на сите ни годат комлименти т.е. пофалби без разлика од кого се кажани.
јас лично не се трескам од земја кога некој ке ми даде комлимент,доволно сум свесна каква сум и сигурна сум во себе,а секако и задоволна...не сум нарцис,сакам да делам комплименти посебно на личности со не толку јако его зошто знам дека една обична пофалба во стил МАИЧКАВА ТИ СТОИ ГРОМ,ке направи таа личност да се осеќа супер цел ден

Од 15-мина што ти ласкаат барем 14 те лажат. На комплименти возвраќам со благодарам секогаш имајќи го во превид горепишаното. јас ретко комплиментирам а најчесто од тие комплименти се точни. Од друга страна критиките најчесто ги прифаќам за вистинити. Само непријателите ќе ти ја кажат вистината, пријателите едноставно немаат срце тоа да го направат.

PSYtisfaction напиша:
А шо, демек комплимент спрема тебе е само нешто што некој ќе ти го каже за тебе, а ти претходно не си бил свесен за тоа?!

Шо и да ти беше поентава... Од кај знам која ќе ти биде задната намера. Може ми викаш дека имам убави очи само за да ме придобиеш, а не пошо стварно ти се свиѓаат моите очи. Може да ми делиш комплименти чисто у име на добрите односи, штознам, колку да ми се упикаш.
Ја на пример такви комплименти им делам на професорки. “Професорке, шо ви е убава фризурата„. А она личи на страшило.
Сфаќаш? :wink:
Ама пак ти сама викаш дека она личи на страшило и пак ќе кажам за тоа Бети збореше...
Ај кажи ми како може ако ти си убава и знаеш да си убава...ја да не мислам дека си убава или имаш убави очи и да ти делам од рука комплименти...Многу контрадикторно ти е ова

Mac)) напиша:
Ама пак ти сама викаш дека она личи на страшило и пак ќе кажам за тоа Бети збореше...
Ај кажи ми како може ако ти си убава и знаеш да си убава...ја да не мислам дека си убава или имаш убави очи и да ти делам од рука комплименти...Многу контрадикторно ти е ова
Побогу, не ми е јасно што не сфаќаш толку...:)

Ако јас си се сметам себеси за убава, тоа не значи дека мора и ти да ме сметаш за таква, и дека според сите општи светски правила ја сум убава. Само значи дека јас така сум си се проценила. Ипак е прашање на вкус.

А зошто би ми делел од рука комплименти... Кажав у сите постови претходно, сеа испаѓа се повторуваме тука без везе, а не се ни сфаќаме еден со друг.

Поентата ми беше, ако ти мене ме сметаш за убава (а и самата си се сметам за таква) и ми делиш комплименти, тоа значи дека комплиментите се искрени и чисто си си го кажал мислењето. Ама ако не ме сметаш за убава, а сепак ми делиш комплименти, значи комплиментите се лажни и имаш некоја друга причина што ми ги кажуваш. Не знам шо е толку нејасно и контрадикторно у ова...:toe:

PSYtisfaction напиша:
Побогу, не ми е јасно што не сфаќаш толку...:)

Ако јас си се сметам себеси за убава, тоа не значи дека мора и ти да ме сметаш за таква, и дека според сите општи светски правила ја сум убава. Само значи дека јас така сум си се проценила. Ипак е прашање на вкус.

значи комплиментите се лажни и имаш некоја друга причина што ми ги кажуваш. Не знам шо е толку нејасно и контрадикторно у ова...:toe:

RealGirL напиша:
Еве еден пример...имаш клемпави големи уши,знаеш дека не ти стои врзана коса,али мрсна ти е си немала време да ја измиеш бла бла и во школо одиш со репче!И ти приоѓаат 2 од клас и тука пред сите ти викаат Лилееее колку си најубава со врзана косааааа,прекрасно изгледаш,ти го отвара лицето(секако мислат на...ти се гледаат ушларите) итн итн...
Ова лицемерие и јавно исмејување ќе ти го нахрани егото?:toe:
И пак доаѓаме на тоа Бети што ти го пиша као основно и што ти го негираше а ја пробав да ти објаснам...Еве прочитај го уште еднаш.
Па види си сама што не ти е јасно:vozbud:

Komplimenti dobivam i davam.Ne veruvam deka ima nekoj sto ne mu godat komplimentite.Jasno ni e na site deka site deka mozebi nekoj ne ni dava dobronameren kompliment no toa si e negovo neka mu stoi.
Koga davam kompliment ne sakam koga mi vozvrakaat so kompliment imam vpecatok deka takviot kompliment ne e vistinski

Cesto delam komplimenti sakam da si znaat lugeto so mislam nekam zad grb da im zborvam vakvi se takvi se. Sakam kako sto davam taka i da mi vrakaat :)

сакам да делам комплименти доколку навистина ги мислам!никогаш тоа не го правам со цел да се допаднам некому!
но кога станува збор за комплименти кажани за мене секогаш сум скептичен!мислам дека луѓето ми се исмејуваат преку комплиментите!и воопшто не ги прифаќам убаво!

Не знам зашто ама никогаш не знам како да одговорам на комплимент.Едноставно се засрамувам,се вцрвенувам и кажувам едно срамежливо "Фала".И не знам зашто ама не верувам многу многу кога некој ми дава комплименти затоа што се чувствувам дека ми го даваат комплиментот не затоа што тоа навистина е така,туку затоа што сака таа личност да добие нешто од мене.

А инаку,јас ретко давам комплименти,но кога ги давам се 100% искрени и кажани од срце.

На мои битни личности, комплиментите ми излегуваат од уста сами зашто навистина сакам да им дадам до знаење дека навистина ми се допаѓа тоа што го гледам или слушам, а знам дека тоа им е важно.
Јас, комплиментите, вистински ги прифаќам само од битни личности, а за другите има само едно- фала (и иди бркај работа)... Јбг :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom