Комарци

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
ЈАС СУМ ИМУН НА КОМАРЦИ!!!
Dosega me nema nieden komarec kasnato izgleda deka sum mnogu jak zatoa:toe:
Koja saka bezbedno spienje bez da i zujat komarcite neka mi kaze, mojot krevet sobira 2ca
POZDRAV:salut:

У соба иам апаратче Raid, а за надвор се мачкам со една крема и не ме јадат многу (:

Оооо леле,оваа лето "ме јадат" како никогаш до сега....нозете ми се како во војна да сум била,цели испогризани...:kesa:

Многу ме нервираат,ги мразам...:nerv:

Јас се мачкам со ракија и ги замалушувам :toe:
Еве нешто како стапица за тие што имаат големи проблеми со комарците.

Многу лесен сон имам и цела мината ноќ ги слушам кај што ме надлетуваат, пола литар крв ми испијаа. Изгледа ќе треба да си го купам онај производот што се става во штекер за да ги брка. А има некој пробано со такво нешто да се одбрани од нив? Ефикасно е? На кој принцип работи? Кои се болестите кои можат да ги пренесат? И како можи човек да се заштити најдобро од нив, па да си спие слатко и лесно како зима да е. Значи темата во општи муабети е општо комарци.

Раид ден и ноќ - ставаш во штекер и 7 дена нема шанси ни да ти се приближат до собата.

пази не купувај непроверени прозиводи. јас пред 3-4 години отидов во грција, ама го заборавив раидот (тогаш немаше раид ден и ноќ, ама имаше едно шишенце со течност), па затоа отидов во нивниот масутис (ака наше веро) и купив еден со грчко име и тоа 2 во 1.
воопшто не фаќаше, па бев приморан да применам стара метода - затворање врата пред спиење, тепање на сите комарци па заспивање.

леле од тие комарци живот се нема летово, баш сабајле кога станав се гледам по раце лом ме направиле.....абе ѓубриња, јас незнам од кај влегуваат кога има мрежа на прозор :toe: сигурно некој ми ги подметнува

Скоро вејќе сум Имун на комарци...во Кочани летно време од оризите излeгуваат по 1 тон.. цел живот е така... :pos:

Оваа лето што помина нешто не осетив некој комарец да ме уапи али претходното лето целиот бев изеден:nesum:.....:toe:

Последниве неколку лета не ме сакаат баш комарциве, за моја среќа.

Почнаа да леткаат овие неподносливте. Вчера утепав три а сега се борам со еден низ соба.
Мрзам комарци. Многу. Посебно ко ќе те укасаат на некое мрднато место.

Кога си легнувам ако нема еден комарец во мојата соба јас од балкон да рипам, од нив без сон останувам.Вчера ме направија лом и се драпав ко наркоманка.Аутан инаку никакво друго чаре и Raid секако.

Мразам комарци !! Цел сум дупки од нив , ќе треба на трансфузија да идам , да ми ја вратат загубената крв од овие вампирски , летачки мотherfuckers !!

Ме нервира тоа што зујат,а имун сум на нив. Ме немаат укасано со години :vozbud:

Не ги убивајте, ќе ве тужат од друштвото за заштита на животните (инсектите и растенијата) :wink:

Оваа година нешто ко велеа -малку задоцниле со прскање па спремајте се за славен бој со досадњаковичите

Неколку техники
Стапица за комарци со пластично шише, кафен шеќер и квасец
http://www.365.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=468&Itemid=2

или
Star Wars технологијата тепа комарци во лет

или народски
стајте лаванда, босилок до вас на тераса (или во соба), стајте мрежи на врати и прозори...ако не сакате да се мавате со нив гради в гради...а тоа е најопасно :pishtoldz

Мразам комарци и секакви летачки копилиња.Еднаш се сеќавам неможев да спијам ми зуеше нешто цело време на уво...матер им ебам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom