Комарци

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Во мојата куќа во 2те соби кадешто спиеме има тоа Раид.И нормално не касат.Али имало периоди кога и имало Раид а моите пак се жалеле.Ја да си се пофалам си немам проблем со комарците и да има и да нема мене не ме касаат ;)

Во Украина заради променливото време веројатно или .....којзнае од каква друга причина се појавиле невидено до сега многу комарци - Жителите запрепастени - немаат коментар за појавата( за таквиот ужас)

1337005059_3.jpg

1337005085_1-e1337033202185.jpg

1337005078_2.jpg

1337005078_5.jpg

1337005088_11.jpg

1337005141_9.jpg

1337005162_12.jpg

1337005116_4.jpg

--- надополнето: 27 мај 2012 во 23:10 ---
http://oko-planet.su/pogoda/listpog...avlenie-komary-zakryli-nebo-nad-narochyu.html

eve uste malku leto i ke kasaat, noga, raka..no najmnogu me nerviraat koga mi zujat vo uvo okolu 4:30 i 5 sabajle :mad:

Мене почнаа да ме касаат.
А најтрагично е што на Кејот врие од комарци. Цела патека е со комарци. Па мислат ли да ги чистат или да не јадат како ужинка. :mad:

Само уште они ми фалат да ме испокасаат :cautious:

Се цитирам од друга тема ;)
Бубашвабата е инсект/животно кое со изечена глава може да живее и 5 дена се додека не умре од потреба на храна и вода..

Е ај едно интересно решение одмене..
Земате квасец,шише и топла вода..го сецкате квасецот ситно,водата ја ставате во шишето и потоа квасецот го ставате во шишето,квасецот со сврзување испушта јаглерод диоксид што ги привлекува комарците и мувите..ставете го во некој крај на собата и мирна работа..не ви досаѓаат вас му досаѓаат на шишето иначе малце ке мириса но испрскајте со спреј,мирис за попријатен мирис а јаглерод диоксидот повторно ке ги привлекува комарците..

Иначе повише користам еден како спреј со пријатен мирис "buffy" тато од софија го купува,ептен е ефективен :)
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 12:39 ---
Чисто колку да ве информирам кога имате комарци а немате средство,истовремено и досадно ви е со малце креативност ке си го решите проблемот :) (y)

И мене многу ме касаат комарците, а кога ќе ме каснат на некое место кај што не можам да се исчешам е тогаш... :mad::mad:

И мене многу ме касаат комарците, а кога ќе ме каснат на некое место кај што не можам да се исчешам е тогаш... :mad::mad:
Во мој случај тогаш доаѓам до ситуација на некој да му досаѓам да ме чешка :pipi::love:

Freedy T. тоа само комарци привлекува или и бубашваби?
Иначе јас на комарците (и сите останати инсекти) сум им како подвижна храна, летни залетни кај мене кацни. И со аутан се имам прскано и раид имам користено и се и пак ништо не ми помага. :(

Freedy T. тоа само комарци привлекува или и бубашваби?
Иначе јас на комарците (и сите останати инсекти) сум им како подвижна храна, летни залетни кај мене кацни. И со аутан се имам прскано и раид имам користено и се и пак ништо не ми помага. :(
Помага и за комарци и за бубашваби,нив ги привлекува јаглеродот диоксид што ти во моментов го испушташ дишеејки :)
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 16:24 ---
П.С ем е ефтино ем покорисно од се...ти кажувам од лично искуство :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom