Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување
Битна е намерата,секако дека значи :)

Нусет со темиве бе. Три кила и триста, колку ми значи. Зависи од ситуација, нормално...:D

Првите неколку пати, кажан од одредена личност значи. Кога таа личност ќе ти го каже зборов 100 пати, значењето се губи.

Зборот значи барање на прошка. Од друга страна, многу зборови се кажани без никакви чувства.

Многупати овој збор е изговорен без никави чувства и без вистинско мислење на истото. Изговорен како и секој друг збор.
Но, да ми значи овој збор, доколку е со искрена намера. Ми значи, многу. Од тука до месечината, и назад, цик цак. :tapp:

ИЧ не ми значи тоа ИЗВИНИ, од кој сака нека е, кога сака нека е, за што сака нека е......

дела, а не зборови :) !

Ништо не ми значи,ако е само формалнос

Извини го има изгубено своето значење и кај многумина е само дел од општа култура.
Со оглед на тоа дека тој збор нема да го смени минатото и грешките не ми е од суштинско значење, делата што следуваат одпослем доволно ќе зборуваат за сигурноста или каењето за грешката.

„Извини“ во денешно време... хм... чекај да размислам дали воопшто значеше нешто... Нее бе, нема значење. Можеби да бев роден 15 години порано ќе го дознаев значењето на тој изговорен збор. Сепак, многу поважни ми се делата кои зборуваат за извинување отколку самиот збор.

Mi znaci ama vo nekoi situacii ic ne mi znaci,ako nekoj namerno me povredi o posle toa kaze izvini i so koga ke kaze?-bas niso :toe:

џабе е, коа нешто ќе ми згреши некоj готово... може на збор ќе кажам океj е простено е ама длабоко во себе знам дека никогаш нема да заборавам и нема да биде се исто ко порано

Извини ништо не ми значи а и не го знам неговото суштинско значење:nenene:
Од Извини и Од Фала не се живее:bravo:

Зборот ништо, само чувствата проследени при неговото искажување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom