Колку ви значи зборот “фала“ односно “благодарам“

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Ми значи многу само ако е кажан искрено ама најчесто фала се вика од формалност...колку онака да се рече...ама не е тоа тоа.

Па.... зависи како е кажан. Ако е кажан безволно и така не е лошо затоа што и тоа денес ретко го сретнувам во вокабуларот кај нас. Но сепак кога на некоја личност и` извршиш услуга и таа ти се заблагодари од срце тоа е веќе the real deal.

bi go pocituvala i bi mi znacelo premnogu toj mal zbor ako e kazen od srce i ako e sostoi iskrenost.

Абе значи многу ама ако е кажан од срце како што пишале скоро сите, а оние на кои и по гласот им се познава дека тешко им е да го изговорат зборот нишо не ми значи

Незнам, не ми значи многу, зошто тешко некој и да ти го речи. :)
Ќе ме замолат, ќе го направам тоа ако можам. Поштовањето не е во Фала, туку во односот со ‘‘нив‘‘. Ако видам дека тоа што сум го направил за нив го злоупотребуваат тогаш толку од услуги и слчно. -Фала- не ми значи.

Сеуште се лажам дека на лугето им значи многу овој збор,па затоа се обидувам да го користам што почесто и да бидам искрен кога го кажувам.
Ако знам дека е искрен,ми значи многу,се осекам дека сум направил нешто добро за личноста од која сум го добил.Еден човек повеке кој се осека подобро поради мене.Тоа е убаво...

Nishto posebno. No bez nego e pak nenormalno polosho.
'Nemash ni blagodaram' -shto bi rekol Toshe!

Па зависи од начинот на кој што ќе ти го кажат или ќе го кажеш некому. А знае стварно навистина многу да ми значи тој збор

Многу внимавам на тој збор, како е кажан и памтам. Ако е кажан онака - реда ради, е да видам дали друг пат ќе му завршам работа. Има моменти кога воопшто не се лутам - како пример, на еден другар му завршив работа и толку беше среќен што веднаш си замина. Утредента дојде и ми се извинуваше бидејќи не ми се заблагодарил. Најголемата благодарност ми ја даде, кога го видов пресреќен. Тој чин на негова среќа ми беше поголем од милион - благодарам.

mene iskrejno fala li blagodaram ne mi znaci nisto!od fala stvarno ne se zivee!treba da se svati ova:PAMTI PA VRATI!!!

Многу ми значи тој збор и често го кажувам било да е за ситница или голема работа.

Ги почитувам оние луѓе кои го користат овој збор,па и одраз е на нивната култура нели...нон стоп го користам за се и сешто и го кажувам само кога го мислам тоа

Mn. mi znacat ovie zborovi dokolku se kazani iskreno.
Mn. me nervira koga ke mu se najdam vo zivotot na nekoja osoba i mi velat fala ama radi reda.So znaci deka ne znat da cenat a jas najmnogu gi mrazam tie luge.
A koga ke mi recat fala i ko ke vidam deka e od srce tolku mn. mi znaci so vo sekoe vreme ke bidam spremna da mu se najdam.
Za zal od site so gi poznavam samo 1 licnost znaj da me ceni.Edna-edna kaj ke najs,100pati poarno od ni edna.

..за секоја услуга кој ми ја рпави..од срце му велам ФАЛА заш ми помогнал..ама до сеа ретко кој направил исто и за мене:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom