Колку странски јазици знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата filip_sk
  • Време на започнување Време на започнување
germanski na prvo emsto odi (znam da citam kako sto citam makeodnski i da zboram najnormalno), na vtoro mesto angliski (znam da se snajdam ne nesto perfektno ali ok e), albanski(nekoi zborovi-toa sakam da naucam) i na grcki znam nekolku zboram ama malce se :vozbud::vozbud::vozbud:

Англиски речиси перфектно, српски и бугарски исто така, а знам и по малку италијански.

Англиски најдобро ,германски онака колку да не се изгубам ако отидам некад у Германија :pipi:...тоа српски...хрватски не ги ни сметам...не ми требаше нешто посебно за да ги научам и француски мааалку колку да се направам фраерка некогаш и да треснам нешто романтично :kesa:

Англискиот јазик го знам доста добро зошто веќе 7 години го учам нашкола.
Германски исто така учам долго време ама не го владеам многу добро:kesa:

Српски, Хрватски, Босански, Црногорски (ама не се рачунаат тие) :pipi:
А од другите Англиски, Словенечки, Шпански и Бугарски по малце

Англииски,Германски,Српски,Бугарски(малко),хрватски....
Толко сега за сега:baeh:

Англиски го владеам одлично, Францускиот добро ми оди , од пред некое време учам и Германски... Српски, Хрватски не ги рачунам :)

англиски веке скоро целосно го знам...
германски знам ама немозам да запамтам зборој... тешки ми се... :toe:

Англиски и Германски( ама тој јазик мнооогу ме нервира незнам ни зошто го учам):toe:

Шпански и англиски. Германскиот го знам 2 %. Wieviel Uhr ist es? Es ist 18:00 Uhr. Welche Staatsangehorigkeit hast du? Ich habe Makedonische Staadsangehorigkeit.:pos2:

Англиски, Германски, Шпански, Српски, Бугарски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom