Колку штедите? Колку сте трошаџии?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Се додека иам во мене трошам...неам осет.Додуша ако сакам,можам да штедам,ама ако решам да идам во град и да ги потрошам...ќе ги потрошам:)

Сакам нешо да зашпарам ама не иде зашо ако ги зеам со мене ди еба. а ако ги остаам дома ги еб. брат ми

Како дошло така ошло :) Не сакам да штедам со сила и да се стискам.Плус на овие години не му ја мислам многу.Сето она што сум го заработил,спечалил и сум го тргнал на страна,без размислување би го потрошил на нешто што ми го прави кејфот.А воедно и парите се за да си го направиш меракот.

HeRbEs напиша:
Како дошло така ошло :) Не сакам да штедам со сила и да се стискам.Плус на овие години не му ја мислам многу.Сето она што сум го заработил,спечалил и сум го тргнал на страна,без размислување би го потрошил на нешто што ми го прави кејфот.А воедно и парите се за да си го направиш меракот.

егзактли!
иначе понекогаш штедам ама ако здогледам нешто што ми се свиѓа нема бегање :helou:

Па да речеме дека сум некаде во средина.Не сум некој голем трошаџија и обично не ги трошам сите пари што ги имам во мене без разлика дали се мои или ми ги дал некој од моите.Имам мерка и гледам да остане нешто и за другпат.Ама далеку од тоа дека го штедам секој денар и оставам на страна постојано.Колку ми треба или ми се сака во моментот толку трошам.

Abe koga ke se stegnam za nekoja rabota sto mi treba stedam ko LUD! Obicno nemam navika da stedam i kako doslo taka otislo!
EDNAS SE ZIVEE!!!

Јас и трошење.. 2 различни поими. :):) Не сум од оние кои трошат многу пари на глупости..

Кога трошам, трошам многу. Е кога ќе немам другиот ден, си свиркам малку

Кој ме знаеле од мал,секогаш го знаеа оној "Михаил цицијата",но тоа беше некогаш,во дамнешни времиња,што повеќе растев,џепарлак се немав,ама секад кога ќе му побарав пари на татко ми,ретко да ме одбиеше....и така почнав да бидам oнака потрошаџија,ама ете,кога на пример,купувам облека,секогаш гледам на цената,па дури и одбивам да пробам ако видам некоја репната цена,па и да е најквалитетно,па и да е марка...ма не! Ама затоа пак ситни работи си купувам,и така 10,по 10,50,по 50,100 по 100 денари и сите пари ќе ги истрошам,и после пак барај пари. Не знам,сепак не сум некој со кој не може да се живее од што ќе те истроши,едноставно да ми даде некој 1000 денари,не трошам,ќе ги чувам и не ги ситнам,ама малите пари некако жал ми е да ги чувам и секогаш летаат од џеб у првата секунда шо стигнале. Значи ова би било некаде ин д мидл....не штедам многу,не трошам многу...тука секако има влијание и тоа дали ќе бидам во можност да стапам во контакт со татко ми за нови пари,дали сум на летување со другари или идам до продавница да си купам фанта :)

koga imam pari gi trosam do posledno!uzivam koga si kupuvam ili castam!nikogas ne razmisluvam za sledniot den!toa e gadno!ponekogas nemam da si kupam cigari-zatoa sto predhodnata vecer sum bil so drustvo i sum castel!
taka pravam so parite koi sam sum gi zarabotil!

pariii .... koga ima ke sa prais dzek a koga nema ke zeis na gore ...... sekoaga se vrakam doma so prazni dzebovi do denar mora da se potrosi se, utre e nov den .... ke sa saogum .... za stedenje ne sakam ni da pomislam

НЕ СУМ ИЧ ТРОШАЧ,го купувам само тоа што м е потребно
ЗАШТЕДУВАМ НЕСАКАЈКИ

Дали знаеме да штедиме?

Умеете ли да ги штедите парите?
Јас искрено неможам да чувам ни 100 денари во џеб. Веднаш ги трошам за нешто.:) А вие?

Зависно од тоа колку сум расположена и колкава сума на пари имам во моментот.Обично кога имам помала сума со мене не ги трошам сите,некако така ми се погаѓа секогаш,чудно,а кога имам собрано повеќе одма одам во шопинг и за два саата нема ништо од нив.На тоа одсекогаш сум си се чудела:nesvest:Ееееее...колку чешкаат тие пари:zlo:Вака во глобала кажано,не знам да штедам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom