Колку штедите? Колку сте трошаџии?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Eпа вака..не ни штедам премногу а не ни трошам..може некој ден на излегување да потрошам само 50 денари а некој 300....
а ако треба да заштедам за нешто .. не ми прави никаков проблем..
Некои викаат дека штедам..а мене не ми личи така..секогаш колку и да трошам пак си имам резерва а тоа е добро :)

Не сум од денес за денес ама и не штедам ...:salut:

pa so znam,znam i da trosam i da stedam zavisi od periodi ili podobro da kazam od denot,mi se slucuva da trosam i po 30-40 evra dnevno nekogas a mi se slucuva i da pominam i so 100 denari na den,koga sum so drustvo nekade ne mu ja mislam mnogu mnogu denes za denes ama pak si imam edna smetka vo prokredit banka i imam nekoj denar za da mi se najde za nekoi so vikat za "crnite denovi"hahaha vo globala poveke trosam nego stedam ama i toa so go trosam se moi pari licno so gi zarabotuvam znaci ne zimam od tatko-majka.

Е па не штедам баш многу.. во обичен ден трошам околу 100 ден, на училиште за јадење, за кафе или сок на одмор..
А во викенди зависи од расположение. Некогаш ќе потрошам 100-150 ден, но некогаш ако се запиеме со другари може и повеќе од 1000 ден.. зависи од расположение и атмосвера.

E kolku ne sum stedler toa e cudo... Gi trosam parite vo isitot momenta koga gi dobivam, a posto ne studiram u Mk i ja nema mamicka da i se pozalam, si dremam cel mesec ili izmisluvam deka treba da se kupat novi knigi, ili da se plaka ne znam sto..

Лелееее, ич не штедам а трошам како ненормален!
Моите ме разбиваат заради тоа

Шо е тоа штедење?
Парите кај мене влезат и излезат од џебот. Собирам само ситнурии (железни) парички во каса, и имам над 700 ден.

Какво штедење за црни денови,сакам да проживеам додека има "бели" денови.Кога работев зимав плата која што ми траеше најмногу 2-3 дена.Немам фамилија ,немам деца, немам жена за што да штедам?

znaci kolku nemozam da stedam, toa e cudo, koa iam pari u dzeb ko da me cesaat i provociraat da gi potrosam :) , deluva smesno ama taka, a odkoa ke gi potrosam se nerviram poso neam pari :)

штедење? леле треба да почнам малце да штедам..... не знам шо е тоа сеа за сеа :icon_lol:

porano stedev sega ne a dojdam do pari ke gi potrosam nekako a da sobiram ne

Кога треба да купам нешто за компјутер тогаш штедам максимално.а сеа компјутерот ми е ок и така да нема потреба да штедам

Ноооооооооооооого трошам, а ич не штедам :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom