Колку се врзувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Se vrzuvam za osobi, no samo so onie koi epten ke uspeat da mi vlezat pod koza, ne so sekoj. So mesta ne se vrzuvam, a so premeti se slucuva da se vrzam ali epten retko.

јас повеќе се врзувам за предмети, отколку за луѓе. Можам да набројам 5-6 луѓе со кои сум ептем врзана и со кои би ми било тешко да се разделам макар и на одредено време. А со предмети да не правиме муабет, се што имам почнувајќи од облека па се до некоја книга не ги фрлам за жива глава, а за места сум врзана само за дома.

Потребно е да помине извесен период за да се приврзам кон некој. По природа сум резервирана на почеток,и ми се случило намерно да исчезнам само за да не се приврземе премногу и да останеме на тој јазол кој сме го направиле,но подоцна ако поминувам многу време со таа личност,и увидам дека не се чувствувам како вакумирана виршла додека зборуваме,се дружиме,споделуваме,креираме,одлично.:)
Во пракса се покажало дека кога ќе покажам поголемо количество на доверба истата ќе биде на некој начин искористена,се ндевам не сте го искусиле тоа,а и да сте го искусиле не се грижете тоа е една точка во процесот на растење и созревање :pos:. Само мал број на луѓе кои се бројат на прсти од една рака и остануваат слободни прсти,биле комплетно исти и кога ми е се погодено и кога не ми е денот.
Со предметите го немам тој проблем на запознавање,со нив веднаш имаме развиено бесусловна љубов и разбирање :)

Премногу.И за предмети,ама сепак за личности многу повеќе.Сепак се работи за човечко суштество и сигурно повеќе ќе ми значи отколку некој предмет.Токму поради тоа и разделбите секогаш ми паѓале ептен тешко и ми требало премногу време додека да се навикнам на она новоно.Сум била разочарана многу пати,но кој не бил ?! Секој греши и заслужува втора шанса,но понатаму којзнае дали ќе биде исто ко што било некогаш.:pipi:

Премногу често и брзо се врзувам за одредени личности или предети ... било што.
За брзо време може некој да ми се бутне под кожа и да се врзам за неа/него .... онака многу ..
А за предмети се врзувам со оние кои ми се подарени од некои драги и важни личности и кои многу ми значат :smir:

Не се врзувам за ништо.:)
На изненадување на самата себе,за многу брзо време се навикнувам,а уште побрзо се одвикнувам од се.
Не знам,можеби искуството си го прави своето,изгледа како што стареам:) сваќам дека ништо и никој не е незаменлив.

Премногу се приврзувам за луѓе. Сега сум крај на 8 одд и знам дека ќе треба да тргнам по мојот пат и ќе морам да се разделам од многу деца, а тоа премногу тешко ми паѓа често плачам... неможам да си го замислам животот без нив:nesum:

Se vrzuvam najmogu za zivotni, primer koga mi go snema maceto placev skoro cela sedmica i nemav apetit vo meguvreme, a na kraj zavrsiv vo bolnica so infuzija...Moze da se kaze deka i za luge se vrzuvam, ama kako rastam nekako se pomalku i pomalku...:baeh:

Ептен често, не само од потреба туку самата личност знае да ме приврзе до неа со муабетот.Сум научила дека не треба да се приврзуваш лесно, иако не го применувам и ден денес.Си го сметам за маана тоа шо дозволувам луѓето лесно да се приврзат со мене.Имам доверба во нив уште на почеток и не секогаш таа доверба не потфрлила.I can't help it...

Единствено за нешто што сум се врзал е женската...
За се останато no comment :smir:

Не е убаво да се приврзува човек, затоа гледам тоа да биде што помалку.

Добро могуче ли е јас за телефонот да се приврзав ?
Можно ли е за куче да се приврзав ?
Можно ли е ова ?
Е даааа!
Многу се врзувам за работи, за луѓе, а подоцна кога ги губам патам. Епа превртена од роџење што да праам ...

многу зависи за што би се приврзал ако се работи за луѓе не се приврзувам лесно но кога ке се приврзам е тогаш ела одврзиме(да те видам) а за предмети(со душа ко лаптопов пред мене и телефонот) се врзувам лесно(ако се во мене(да ги поседувам не буквално да се во мене не сум педер) 2-3 дена...)се врзувам многу лесно а исто така и за животни и за нив се врзувам многу брзо и разделбата ми е многу тешка

За предмети не се врзувам ама ич ама за личности мн и тоа ако ми се погодени .....јас 10 дена шо одам да одмор коа си идам ми се плаче и мн ми недостасуваат.

Зависи.Ако некој ми влезе под кожа што не е многу често знам да се приврзам многу,дури и претерано.Се трудам да не им бидам напаст на луѓето кои ми значат ама поради тоа понекогаш давам погрешна претстава дека не ми значат.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom