Колку сакате да слушате/споделувате детали?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
сакам да слушам детали мн и сум добар слушал (па и за то треба да те бива :)), а да раскажвам детали не ме бива мн а и ретко раскажвам само на мал број на луѓе

Сакам да слушам детали...мразам коа набрзина ми раскажуваат нешто...А и јас коа раскажувам у детали све раскажувам освен коа ме мрзи некат...хаха :)

Претпочитам приказни со детали (меѓутоа само оние кои можат навистина да ме заинтересираат), а со детали не раскажувам никогаш, ме мрзи да доловувам ситуации...

Хехехе,па незнам како да се толкуваам зависи како сум расположен некогаш ми се кажува се како сум си поминал а некогаш си молчам и сум добрата вила самовила и си слушам и давам совети и климам со глава а може и да се исклучам и да си се ставам во таа ситуација што ми ја кажуваат или да си мислам на мојата љубена :vozbud: зависи од расположение

Кога раскажувам, раскажувам се до деталче :) А за слушање не, што побрзо го слушнам, поубаво ми е

не споделувам многу детали, а сакам да слушам :)

Кажувам што можи подиректно, појасно и поконцизно. Инаку добар слушател сум и можам да слушам детали, не го губам лесно трпението со луѓето. Ама кога ќе го изгубам природна катастрофа е :icon_lol:.

да слушам детали обожавам, а и кажувам детали...ама зависи со кој зборам

Деталството од секогаш ме замарало. И знам да направам идеална селекција на описи додека правам муабет, за да не е досадно, а сепак да доловам се`. Кога зборувам со некоја личност која ми е блиска, а почнува да забегува со детали веќе 15 минути, без да добијам информација која ме интересира, и` кажувам да премине на главното. Секоја им чест на психијатрите... Не сакам деталистика. Едноставно не ми е јасно, зошто луѓето мислат дека некој сака да знае во колку саат прднале за да подоцна реата се прошири во остатокот од собата.

Некогаш ми е интересно да слушам некој како раскажува се во детали, некогаш пак ми е досадно, Но се зависи од тоа колку е личноста способна ситуацијата да ја долови и да ја направи интересна за слушателите.
Јас немам обичај да споделувам случки во детали, тоа го правам само со 3-4 многу блиски личности. имам некоја граница до каде да одам и сакам одредени работи да си ги чувам само за себе:wink:

Многу сакам да раскажувам во детаљи... добро не баш се ама сакам да му направам слика на соговорникот како да е таму. Некогаш знам да бидам и досадна, ама секогаш гледам да се одвикнам од тоа, зошто знам колку е досадно.
Инаку, зависи од која ситуација и дали ми е интересно она што го зборува сакам да слушам, а ако не е... епа тогаш нешто ќе направам колку да го скратам зборувањето на другиот...
На пример некое машко во детаљи да ми зборува за фудбал...:nesvest:
Шо е најтрагично ништо нема да го разберам.. ама ај од чиста култура ќе се прам дека сум разбрала нешто:pipi:

Значи при секојдневните муабети,колку сте склони да ги разглабате работите до детали и колку кога на пример правите муабет за како ви поминал денешниот ден навлегувате до секоја можна точка и детал што постои?

Од друга страна колку сакате да слушате детали од животот на луѓето?

На пример дали сте од оние луѓе кои додека да стигнат до главното,ќе кажат уште 100 работи,каде што секој детал ќе биде кажен,па на крај и ќе заборавите што сте сакале да кажете?

во однос на првото не разглабам детали, а и не сум баш по расприкажување за мене и работите што ми се случуваат.. Инаку она што сакам да го кажам, го кажувам и не вртам од околу, не навлегувам во детали...

во однос на второто не можам да кажам дека тоталка не ме интересира ништо...ама почесто многу ме напнуваат муабети, поготово детални, тупачки...

споделувам ама не баш секакви детали....само тие шо мислам дека треба да се споделат...а обожавм кога некој ми кажува некоја случка до детал....тогаш се претворам во уво

Во зависност кој е соговорникот....
кога ми е мила личност која што сака да знае се во детали, кажувам се...
кога е некој друг... кажувам се во кратка верзија...
прашувам кога сум досадна.. не се љутам на позитивниот одговор затоа што мора некогаш да се научам на граница...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom