Колку сакате да слушате/споделувате детали?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Кога разговарам со некои што ми се поблиски да сакам да слушнам детали нормално ако и тие се расположени истите да ги споделат
Истото е и со мене..кажувам детали само на лугето кои знам дека сакаат да ги чујат и ми се блиски..на другите не=)

E најмногу мразам коа ме замараат со детали особено кога тоа е непотребно во целиот муабет,и јас несакам да замарам со многу детали евентуално ако е нешто што само на таков начин може да се објасни или ако е потребно,обично одма на главното преминувам.

Некогаш сакам,некогаш не.
Во зависност од тоа колку сум расположена за зборење и во зависност од тоа колку ми е блиска личноста со која зборам.
И зависи за какви детали се работи.:icon_lol:
Сакам да слушам,сакам кога ми раскажуваат и ако некој сака да си се искаже и поубаво му е така,тогаш немам проблем да го ислушам.
Освен најдобриот другар понекогаш,кој што ќе почне да збори и во кажува се до најмал детал.Ама не е тоа проблемот.Проблемот е што некогаш се сплеткува со деталите,а е прилично расеан,па 20 - 30 секунди цело друштво чека додека ја смисли реченицата,затоа што му бегаат мислите или во сред зборење заборава што сакал да каже.
Мислам го навикнавме веќе,ама некогаш нервира и сите му викаме да скрати,затоа што ако продолжи со деталите,ќе го заборави главното што всушност му била поентата на муабетот.Ама не е толку страшно.:)
А имам една другарка од средно,која сака да споделува,ама сака и многу да слуша детали.Значи некогаш ме исрцрпува кога ме распрашува.Се сака да знае,ама буквално се'.Во ситуацијата со кого се сум се сретнала,со што муабет сум напраила,што ми рекле,што сум рекла.Ама обично буквално сака да цитирам.А мене не ми текнува,секогаш,мислам нормално.
Некогаш деталите и ја прават целата приказна покомплетна и можат сосема нова димензија на ситуацијата или настанот да дадат.Ама не секогаш и не сите детали.

Од ептен блиски луѓе сакам да слушам, а и се навредувам кога нешто кријат од мене, или ќе ми кажат до пола, и после - “ај нема смисла“! Е за ова највеќе се нервирам!

Инаку, јас не споделувам детали со многумина, си сфатив јас на време кој е-што е, ниту сакам од некој не толку близок да слушам за него.

Забележувам детали али не ги кажувам на сите...Често пазам што и како зборам и нејќам многу да ги оптоварувам луѓето со некои ситни безначајни детали....
Слушам детали и не ми смета кога некој ми ги кажува и ги споделува со мене али сепак се со некоја мера...Имам една другарка што и најмалиот детал го кажува и тоа по неколку пати....Интересно ми е да го слушнам еднаш али кога ќе почне истата работа да ја повтара неколку пати ми е досадна....Али сепак ја слушам од чиста култура

Кажувам само важни работи.
А и важни сакам да слушам.Вчера го прашувам другарот шо правеле на школо он ми кажува.
Станал во 8 таму бил во 9.бла бла.
Кога слушам такви право ги игнорирам, не обракам внимание

Детали!?Ууууу обожавам,ама зависит со кој,најчесто со помалку познати лјуге разменвам детали (шо не е мн карактеристично) и појма неам зш е то така

Мрзам тупење на работите со детали,а повеќе од детали,мрзам...НЕПОТРЕБНИ ДЕТАЛИ... Не ми е јасно како може да се замараат и да замараат други со тоа...

Ау да,ама најчесто завршувам слушајќи ги овие детално речити луџе.Само климајте со главата,најчесто зборат само за да зборат :wink:

Ако ми е нешто важно сакам и да слушам и да споделувам детали. Ако е за нешто што не ме интересира не сакам.

Значи при секојдневните муабети,колку сте склони да ги разглабате работите до детали и колку кога на пример правите муабет за како ви поминал денешниот ден навлегувате до секоја можна точка и детал што постои?

Од друга страна колку сакате да слушате детали од животот на луѓето?

На пример дали сте од оние луѓе кои додека да стигнат до главното,ќе кажат уште 100 работи,каде што секој детал ќе биде кажен,па на крај и ќе заборавите што сте сакале да кажете?
Дефинитивно сум од тие луѓе,,што понекогаш навистина и заборавам што сум сакала да кажам,,што била поентата:pos2:...Тоа е затоа што сакам детали...Едноставно според мене,,деталите се тие кои го прават животот интересен...Како што кажав сакам да раскажувам,,но и да слушам детали,,ама навистина е лошо ако се најдам во друштво на некој кој мрази такви работи,,па тогаш се обидувам да бидам попрецизна и да преминам на главното што побрзо:vozbud::helou:

Da sakam da slusnam i kazam detali na bliski luge ,ednostvano mi pricinuva zadovolstvo ,povtorno ozivuvanje na momentot i ne vrtak kako kisa oko kragujavca direktno preminuvam na glavnoto.

Не сум јас од тие луѓе ама имам една другарка и уживам да ја слушам оти баш со тие детали ја доловувам случката. Пример:
јас се жалам за некакви проблеми а другарка ми ми вика НЕ СЕ СЕКИРАЈ КЕ СЕ СРЕДИ..ОТИ НЕ МИ КАЖА ДЕКА СЕСТРА ТИ ИМА НОВИ ЧИЗМИ ЈА ВИДОВ ПРЕЃЕ КО ОДЕВ НА РАБОТА ТАТКО МИ МЕ НОСЕШЕ СО КОЛАТА ОТИ НЕЈЌЕЛ ПАРИ ЗА ТАКСИ ДА ДАВАМ, СЕКОЈ ДЕН ДАВАМ ПО 14О ДЕН ЗА ТАКСИ И ПЛУС ЦИГАРИ И ПЛУС КАФЕ И ПОЛА ДНЕВНИЦА ЗА ТО МИ ОДИ.. АМА ЧИЗМИТЕ НА СЕСТРА ТИ СЕ ПРЕУБАЈ

Добар слушач, многу слаб раскажувач. Многу.
Иако звучи добро, сепак не е. Ќе се форматирам некој ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom