Колку луѓето ве сфаќаат сериозно и дали сакате да биде така?

• Креатор на темата Креатор на темата DonJas
  • Време на започнување Време на започнување
Кога запознавам нови луѓе секогаш гледам да ме запамтат како позитивна и весела личност..повеќето мислат дека сум откачена(не во вистинска смисла).
Сепак малку се тие што ме знаат кога ми е тешко..дури и кога се смеам

Па по обичај не сум некоја сериозна личност па најчесто се смеам и зарди то ретко кој ме сваќат сериозно дури и ко ќе нагласам, ама добро се навикнав на т, иако по малку ми пречит.

Секогаш сум сватена,како шо треба. Многу ретко се прават сериозни муабети кога сме собрани повеќе души и тогаш се е на заебанција, значи сериозните мислења ги делам со посебни и добри другарки

Hmmm...Мене Скоро никогаш не ме сфаќаат сериозно ( дури ни тогаш кога стварно сум )...Некат тоа ми смета, али ...Шо ќе се праи...Живот...:)

и кога серриозно им зборувам мислат дека се зафркавам:vozbud:

Ne sum bila seriozna megutoa nauciv da bidam ,vo sustina vlegov vo svetot na vozrasnite a tamu nema mesto za kiksovi.....

Поголем дел од времето сум несериозна, тоа при дружби, муабети и слично, па луѓето што ме познаваат (или што се троа попаметни, па знаат да разликуваат шала од озбилност) знаат дека се зезам и така и ме сфаќаат.
Кога треба да се уозбилам, во соодветни ситуации, знам да се уозбилам, и тогаш е малку потешко да ме сфатат озбилно пошто се навикнати од претходното несериозно, па тука настапува мал проблем, ама брзо им станува јасно. :icon_lol:
У принцип, неам проблеми со тоа како се разбирам со луѓе.

Доволно многу за да ми поверуваат, ама и доволно малку за да не побеснат кога ќе ги заебам.

И да, сакам да биде така.

Ме сфаќаат како што треба да ме сфатат :)
А многу мразам кога јас не знам како да сфатам некој кога ми кажува нешто уз заебанција... Па најчесто си сфаќам како ми одговара :) Али многу се нервирам у тие моменти....

Обично секогаш ме сфаќаат серизоно, затоа што сите работи ги кажувам на сериозен начин, а во 99% од случаите јас само се зафркавам. Ама што е тука, иако заради тоа сите викаат дека сум ненормална. Нека ме сфаќаат како сакаат не му се секирам многу.

Секогаш сум сериозен кога станува збор за сериозни работи така и ме сфаќаат,.:toe:

Кога сакам да бидам сфатена сериозно, бидувам сфатена така. Е сега... некогаш се шалам со сериозната фаца на мене, и ме сфаќаат сериозно ама не сум имала некој поголем проблем поради тоа.
Мислам дека секој мора да најде начин да се постави сериозно во дадена ситуација, зошто од тоа зависи и колку ќе биде авторитативен и колку ќе го почитуваат.

у моменти тешки за сите ( и за мене лично ) ја се зезам пошо, шо знам ,смешно ми е ... :) дали дека сум љубител (не преголем)на црниот хумор ... а и шо?! ај ке тажиме ке се нервираме Бог да чува! " Насмеј се утре ке те нема " :)

а иначе не изигравам кловн да не се сфатиме погрешно :)

Хм, интересна темава. Ја пак кога дома се нешто лути и ми пискаат, секогаш ми иде на смеење, незнам зашто. За другите, ги сфаќам ок, најчесто. Проблемот е што јас сфаќам по bodylanguage, по тонот на гласот или како е кажано, и се случува некој да се зеза со чисто озбилна фаца па да верувам како за озбилно. Иначе, неможе да се случи некој да мисли дека сум зезам, а ја сум озбилен, зашто по дифолт сум насмеан, што значи кога не сум, имам нешто паметно за кажување.

Мене обично не ме сфаќаат воопшто, па дополнително се трудам за да ме сфатат вака или онака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom