Колку луѓето ве сфаќаат сериозно и дали сакате да биде така?

• Креатор на темата Креатор на темата DonJas
  • Време на започнување Време на започнување

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Локација
Дома
Веб-сајт
www.facebook.com
си кажува се насловот... дали кога се зезате со некого ве сваќаат озбилно.. или пак кога кажувате некому вистина пак не ве стваќаат озбилно...

Koga sakam da me sfatat ozbilno naglasuvam i praam seriozen muabet, a koga sakam da se zezam se smeam i normalno znaat deka se zezam. Ama ima i glupi luge sto ne sfakaat i pokraj toa sto naglasuvas kakov muabet prais.

Па некад знаат и да ме сватат сериозно коа се приметува дека се зезам.. А и го знаат тоа и се праат на тошо намерно зошо може тоа им смета.. Нејќам да ме сваќаат премногу сериозно.. Зошо тоа знае и да доведе до проблеми..

Мене ме сфаќаат нормално... Како што сакам-така :)))

Многу често ми се случува кога сакам да ме сфатат сериозно не ме сфаќаат, а кога се зезам, тогаш одма буквално и сериозно ме сфаќаат.:nesvest:Не знам од која причина, ама ме нервира тоа.

Некогаш додуша и сама си го барам, затоа што некогаш ми е срам да кажам или потенцирам нешто директно, па као демек на смеа го кажувам, ама уствари озбилна сум и нормално нема никој озбилно да ме сфати.:pos:Тоа обично со некој што ми се свиѓа.:pipi:

ама па има и луѓе шо коа се зезаат се мртви озбилни и тогаш немоеш да најдеш нзс... и коа ке ги сватиш погрешно се лутат.. епа јебига или кажи дека се зезаш или не се зезај...

обично внимавам на тоа да бидам разбрана според начинот на кој го кажувам тоа...

јас пошто цело време се заебавам, незнаат да погодат кога ја кажувам вистината....:vozbud:

А пази па да не. :icon_lol: Што и да кажувам, никогаш не сум сериозна. Чак и "нормална" кога сум, не сум сериозна. :icon_lol:

Иако, ми се случува да си активирам сериозната страна, најчесто кога треба да скријам дека не ја знам ни дотичната тема, не па дека книга немам допрено. Можам да изглеам као да сум најпаметен чоек во просторијата и знам све и поред тоа што сум труп во моментот. :icon_lol: И пали, што е најтрагично. :icon_lol: Си наместам озбилна гримаса, мускул на фацата не ми мрда четрспет минути, стрелам со поглед наоколу, или професорицата ми директно во очи, и секако, дигам рака повремено, тактички, пошто нели, го знам прашањето, али ете, некој друг ми го собрал, мамето негово. :icon_lol: А и да треба да се убацам, као шлаг му доаѓа не-баш-тенкиот ми глас, што заедно со озбилниот ми сурат е непогрешлива комбинација. :icon_lol: А за шалење, ако захтева таков настап шалата сама по себе, бива и тоа. Само што си имам непријатно искуство, пошто ем беше невкусна финта, да не бидам поописна, не е место, а ја претерав со мртва сериозна - фазонот и ми се налутија. :icon_lol: Ретко ми се дешава ова, само по потреба. Генерално, не сум сериозна. :)

Повеќето работи кои ги лупам се стварно несериозни, не вредат да се слушнат и не мора да ми се замера :):) Но кога сум озбилен (а тоа ретко) знаем да кажем нешто паметно и да влијаем на луѓето (=

..ја и сериозност..хаха..никад не ми успева да ме сватат серизно..се дур не го направам тоа...тогаш сваќаат дека тоа што сум го рекла дека сериозно сум го мислела....но сепак забвиси како ќе се поставам

Кога сум сериозен се смеат, кога се смеам се сериозни :toe: чаре? Или јас или сите тие се одвеани, битно има дружба :pos:

Ретко ме сфаќаат сериозно зашто 90% од времето терам на шала и тропам смешки:)

КАј мене е муабетот што јас и тогаш кога ми е тешко и се ми се срушило пред лице , сум секогаш насмеана, и се трудам да ја гледам посветлата страна, од тука доага и муабетот дека никој мене никогаш не ме сфака сериозно дури тогаш кога сум ептен сериозна, па не значи дека ако се смеам дека не сум сериозна, или пак обратно ако сум сериозна дека вистина го мислам тоа?!
А некад стварно скам да ги убедам во нешто , па уште кога ке ми речат, ЕЈ ај почни да се однесуваш како што ти личи на годините....:tapp:Е косава ми се крева нагоре од нервоза

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom