Колку е битна висината?

• Креатор на темата Креатор на темата sajSiGa
  • Време на започнување Време на започнување
Ja метар и осумдесе и три и пол висок..И барам женска висока од метар и шеесе и пет до метар и седумдесе и три.А кога ќе се накачи на штикли да не биде повисока од метар и осумдесе и три и пол.

189 сум висок па биле ниски биле високи се ми одговара со штикли без штикли абе се

Ја бев 172 цм не ми текнува ам толку 1 година дигав тегови и се уз тегови и пораснав 10 цм 182 цм сум 14 год. Сите другари останаа исти а тег немаат дигнато море каков тег склек немаат напраено значи вежбајте:)

Порано ич не ми беше гајле додека бев средношколец мада од 16 год сум 176 и се укочив тука, во мое време женските не носеа штикли така да супер ми беше... Е последно време си набив комплекс и сватив дека висината е стварно понекогаш битна поготово кога ке треба да излезеш некаде или со некоја која е 170 или 175 + уште 10-12цм штикла, a машала денешниве генерации напредни... No comment. За друштвото да не зборам 95% сите се над 185-190... Си се тешам дека сум повисок од Том Круз и Зак Ефрон :unsure:

Ја бев 172 цм не ми текнува ам толку 1 година дигав тегови и се уз тегови и пораснав 10 цм 182 цм сум 14 год. Сите другари останаа исти а тег немаат дигнато море каков тег склек немаат напраено значи вежбајте:)
Немаат врска теговите со твоето растење.

Арнолд е висок а билдер бил сегашниве се ниски нез зш.

Имаш некој извор што би го потврдил твојот став?
Има ли извори кои го потврдуваат обратното?
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 11:48 ---
Арнолд е висок а билдер бил сегашниве се ниски нез зш.
Затоа што ниските имаат поголема потреба од компензација преку набивање мускули поради комплексот од висината.

А што толку се комплексиранте со висината ?? Ај некој што е екстремно низок 160-165 машко,па да му е криво за тоа,ама со 170-175 да имаш комплекси стварно не ми иде во главата.Статистички тоа е некој просек и најголем дел од мажите се на тоа ниво.
Јас сум по најновово мерење 174/175 (го фатив изгледа на 21 година последниот воз за да накачам 3-4 цм) и воопшто не ми е гајле и не се замарам со тоа.Ни на крај памет не ми е висината,нит сум размислувал за нејзе,ниту пак сум се изнервирал некогаш.
Е сега кога барам женска секогаш е тоа некоја пониска од мене,едноставно високите не ми биле никогаш привлечни.Стварно не знам дали некоја повисока сум погледнал.

Никогаш не ми била висината проблем некаде сум 182-3 меѓутоа прашањето е што кога некоја со 175 ќе акне штикла од 10 цм иако е реткост сепак се наоѓаат и високи женски...

Јас не изнесувам тврдење, тој што изнесува е должен да приложи докази.
Недостатокот на научни докази ниту научни тврдења дека одредена активност предизвикува одреден билошки ефект е доказ дека не постои таков ефект. Кревањето тегови е широко распространета активност веќе долго време - доколку предизвикуваше намалување на висината, науката досега тоа ќе го утврдеше.

Висока и проблем ми е мене висината ДА:pipi:, секогаш наогам некој момци кои се пониски од мене па се мислам како да излезам да не бидеме француски пар низ град, и затоа претставува проблем ама треба да научиш да се справиш и со тој како и со сите други, ке е откажеш од штиклите и ке се префрлиш на ники потпетици иако и ова не е решение:pos2:

имам 180 а дечко ми 173! воопшто не се замарам дека тој е понизок од мене или па дека сме француски пар низ град...во хоризонтална положба ама баш ништо не се приметува :свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom