Колку е Балканот дефектен?

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Многу објаснување не треба на темава.
Балканчето сака да се пијанчи,да лудува,да не работи,да зема пари,да се дрогира и за сето тоа да не добие никаква казна,
Го сака ,,американскиот сон со ,,африкански закони.

Неможам да ги разберам никогаш

Кај е сега америка да ги смири тензиите и да ги осуди инцидентите како овај
а да се случи спротивното да не ги разгоруваме меѓуетничките односи

И овија па виделе на телевизоро оти човеци палат знамиина, ај и они да запалат знаме...
Па полиј го со бензин бе, или ракија, газје... Балканска работа, и едно знаме не можат да запалат како човеци....
Не па да напраат нешто конструктивно...

А кој не направи нас то ти шо викаш ебано гето на европа
сега им се лижиме на европа и америка

Koj не направи ... самите ние, секако со помош на политичарите наши дртави од ’91 навака ...
Неможејќи да ја оправат економијата цело време се создаваат меѓуетнички тензии 20 години наназад е така ...
Бидејќи ако на народот неможеш да му овозможиш колку-толку нормален живот тогаш ќе мора да го храниш со нешто друго, а тоа друго е национализмот ...
Арно ама со национализам се живее ден, два, три... што потоа кога ќе почне стомакот да бара храна, кога ќе треба да се платат сметките, трошковите... со национализам може да се тера на краток рок, на подолг рок нема шанса ...

Еве гледам сега некоја инвестиција имало во Јагодина, зборуваше Дачиќ и не знаеш дали да се смееш или да плачеш. Им дошла некоја италијанска компанија, ќе отвореле кај да е 1.000 работни места (ова читај евтина работна рака) па уште организирале ора за да ја прослават. Се плашам само некој од нашиве да не го видел ова, Танец ќе се искине од работа, на секој темел ќе треба да вртат оро. :pos:

Da idam ja tamu kaj nekoi naslednici na Hitler i toj jazikot nikakov ke im go zboram i na pauza od rabota, zgora na se, ke me izbegavaat i ke bidam prinuden so kinezi da se druzam.
Ne idam be kaj so ne me sakaat. Klosari.
Sedi tuka, cuci si. So malku pari zivotce. Poraboti si, slusaj gazda nekolku godini, soberi pari, biznisce otvori, da ti trgne.

Bolje da ne ziveat preselenive? Daleku od doma, od majka, tatko, brat, sestra, drustvo, daleku od osnovnoto u koe sum ucel?
Niso bolje ne ziveat. Mesto da idat na odmor nadvor od Makedonija (ko nie sto praime, Grcija, Turcija, more, pesok, gluposti), oni za godisen odmor vo Makedonija idat, da se iznaguskaat so rodninite.
Dzabe ke se selam. Ko klosar cel zivot ke go pominam.
A tuka vo Skopje mi e i srednoto, i osnovnoto, i mama, tato, bato, i na dedo mi i baba mi grobot, i na pradedo mi i baba mi, i na toj dedo pred nego.
I ja ko klosar da idam da se selam poso ne sum mozela do pari da dojdam ovde? Nikoj dosega ne se preselil i ja, kukavica, da se preselam?
Pa kolku i da ne gi sakam makedoncite, od sto sme glupavicki, ama ne se selam.

Ja im se cudam i na ovie od drugi gradovi sto se selat vo Skopje. Bolje da ne ke mi e vo Skopje, nego doma?
Niso bolje ne im e...
Doma vo svojot grad, bolje bi si ziveele...

Crazy P0Y0L

Шо ќе ти е тебе Германија, ако за роденден добиваш кола?

Забегувате од темата...

Има луѓе што буквално живеат во БЕДА и спасот е печалба надвор од оваа земја и тоа е нормално поради нивната ситуација.

Тогаш се жртвуваат пријатели,роднини и родниот крај за да отидеш да работиш од јутра до сутра за подобар живот кој не можел да го најде овде.

Сепак Балканот пред се е дефектен поради луѓето тука и повеќето се навикнати на тоа лежи лебу да те јадам а така не се просперира.

Da idam ja tamu kaj nekoi naslednici na Hitler i toj jazikot nikakov ke im go zboram i na pauza od rabota, zgora na se, ke me izbegavaat i ke bidam prinuden so kinezi da se druzam.
Ne idam be kaj so ne me sakaat. Klosari.
Sedi tuka, cuci si. So malku pari zivotce. Poraboti si, slusaj gazda nekolku godini, soberi pari, biznisce otvori, da ti trgne.

Bolje da ne ziveat preselenive? Daleku od doma, od majka, tatko, brat, sestra, drustvo, daleku od osnovnoto u koe sum ucel?
Niso bolje ne ziveat. Mesto da idat na odmor nadvor od Makedonija (ko nie sto praime, Grcija, Turcija, more, pesok, gluposti), oni za godisen odmor vo Makedonija idat, da se iznaguskaat so rodninite.
Dzabe ke se selam. Ko klosar cel zivot ke go pominam.
A tuka vo Skopje mi e i srednoto, i osnovnoto, i mama, tato, bato, i na dedo mi i baba mi grobot, i na pradedo mi i baba mi, i na toj dedo pred nego.
I ja ko klosar da idam da se selam poso ne sum mozela do pari da dojdam ovde? Nikoj dosega ne se preselil i ja, kukavica, da se preselam?
Pa kolku i da ne gi sakam makedoncite, od sto sme glupavicki, ama ne se selam.

Ja im se cudam i na ovie od drugi gradovi sto se selat vo Skopje. Bolje da ne ke mi e vo Skopje, nego doma?
Niso bolje ne im e...
Doma vo svojot grad, bolje bi si ziveele...
Да сите во Скопје се селат со надеж дека еден ден ќе станат скопјани, вистински граѓани на оваа држава, дека ќе го изгубат статусот на провинцијалци и ќе се издигнат на високо културно и интелектуално ниво. Едвај чекам во Скопје да се преселам !
ОТ : Не сите млади сакаат да ја напуштат земјава, постои голема разлика помеѓу оние кои зборуваат дека ќе заминат и оние кои навистина планираат да заминат. Како и да е животот во странство не е којзнае колку поубав, вистина ќе имаш повеќе пари и работа, но од друга страна ќе бидеш далеку од семејството, опкружен со странци и ќе сфатиш што се си имал во Македонија а не си го приметувал....

Како и да е животот во странство не е којзнае колку поубав, вистина ќе имаш повеќе пари и работа, но од друга страна ќе бидеш далеку од семејството, опкружен со странци и ќе сфатиш што се си имал во Македонија а не си го приметувал....

Me заболе мене за мајка ми и татко ми кои и онака ги гледам доста слабо т.е. по работа се/сме по цел ден ...
А па најмалку ќе ме заболи за малкумината роднини кои и онака ги гледам максимум еднаш до двапати годишно ... иако живееме во ист град СК(неколку км далечина) !
За пријателите, колегите и познаниците па баш ќе ми изгори стојкото у гаќи ... денеска не постојат вистински пријатели и вистинско пријателско, башка и во странство ќе си најдеш нови познаници, колеги и пријатели ... и девојка/и секако ... дури и многу полесно од тука ... ;)
Не ми е јасно како при здрава разум може некој да каже дека животот во оваа сјебана Балканска вукојебина бил поубав од некаде во цивилизираниот и успешен свет !
Кој ку* дека Македонија ти/ни е матична земја кога како прво немаш никакви права како човек/граѓанин/поединец, како второ или седиш дома/невработен или пак работиш за смешни суми на пари(узалуд работи-узалуд неседи) и.т.н. и.т.н.
Да овдека е убав животот ама да имаш добра и редовна работа и плата/пара, да си ситуиран(да ти оставиле нешто твоите/станбено да си обезбеден), да не си во никој случај испод 1000 евра на месец и.т.н.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom