Колку често се повредувате кога готвите?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто работам во шанк често се си отсекувам по некој дел од прстот кога сечам лимон. А дома само кога пржам нешто може да ми се истури врел зејтин на рака нога и сл.

Со оглед на тоа што речиси никогаш не се мотам низ кујна ретките моменти кога сум таму и кога ќе земам да правам нешто не поминуваат без полесни повреди!:kesa:
Не ме бива што да прааам..ама се учам полека...:wink:

Ретко да се повредам, башка не се мотам многу низ кујна :tv:

На секој кој што се задржува некое време во кујна му се случува да се исече или да скрши нешто:))
Идеја за топиков ми даде секојдневното кршење чаши при секое мое одење во кујна и крвавите прсти при секој допир на нож:)))

Дали нешто слично ви се случува и вас!?
Фала богу не ми се случува да се сечам или пак да кршам кога нешто готвам али многу често се горам на шпоретот макар и кога кафе варам се случува тоа.

retko mi se slucuva toa samo koga brzam mnogu i koga sum nevnimatelen

Eve eden mal sovet od mene.
Nikogas koga seckate ne gledajte film so nindzi u isto vreme.
Jas letoska si praam sopska a na televizija davaa film so nindzi,
i aj si vikam da probam i ja da nepraam nekoja finta so nozot.
Kaj se iskasapiv,pa i patlidzani pocnaa da letaat na site strani:kesa:

ја коа готвам најчесто стојам на тазе перени плочки... и неколку пати бев у гипс поради повреди при готвење

Ретко,скоро никогаш.:)

Јас не се повредувам, ама после додека се измијат сите тави, тенџериња и други помагала кои ги коритам (повеќето не се потребни) треба цела вечност :pos: :pos: :pos: уште да научам попедантно да работам другото е топ!

:bilokojzbor:Доста често сум во кујна и веќе не ми се случуваат било какви незгоди, освен куп садови за миење.:smir::smir::smir:

Можно е само да ми прсне зејтин од тавата кога пржам нешто али ретко :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom