Колку често се повредувате кога готвите?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Често сум во кујна и не се сечам ама затоа многу често се горам.. еве баш сега сум изгорен од сутлијашот што ми прсна :D:toe:

Скоро секогаш.:pos2:

Паааа , често :vozbud:

Не се сечам, не кршам, единствен проблем ми е зејтинот, скоро секогаш ми се случува да се изгорам особено кога пржам месо-прскање невидено, во тој случај стојам еден метар понастрана од тавчето :)

Еднаш или двапати се имам изгорено со загреано масло и тоа убаво горење :) се имам и исечено на прст со алатката за лупење компири...

Еднаш додека прежев јајца мислам, ми се обрна тавчето и целиот зејтин ми се истури на раката. Две недели носев преврска и после секакви природни лекови за мачкање уште се познава белегот малку. Оттогаш гледам да не се бркам многу во кујната

До сега се имам само еднаш исечено, ама затоа имам проблем со зејтинот. Кога работам со зејтин се околу мене е испопрскано,затоа секогаш стојам подалеку од тавчето :) :)

Ооо..кога и да готвам се правам лом...ми прска зејтин, се сечам со нож,ми пламнува нешто. Последниот пат кога готвев имало пластично шише замрзнато до ринглата..како што пржев јас кога спука шишето летање мраз во тавчето и цел зејтин врз мене..... ме среди по брза постапка :)

aj zhenski nadvor od kujna ochigledno deka ste nespretni ., a i najdobri gotvachi se mazhite :D., :ROFLMAO:

До сеа ни еднаш се немам повредено, веројатно зашто сум одличен готвач.

Или затоа што никогаш немаш готвено во живот :D
Јас знам да се изгорам, кога ме мрзи да земам крпа или кога ќе се залетам да го зграпќам некое тенџере, а не знам дека е жешко. Исто ми се случува кога готвам на плинската боца да си ја запалам крпата, ама срека што тука ми е мијалникот па директно под вода и се спасувам и себеси и куќата од горење до пепел :rolleyes:

најчесто ми се случува да се изгорам со зејтин еднаш со ренде добро си го изрендав прстот и сега се обидувам да внимавам колку што можам повеќе:)

Тоа ќе да е тајната... Браво за тебе
Често се повредувам додека готвам, значи дека не сум добар готвач:( xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom