Колку често се повредувате кога готвите?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
И мене сите прсти ми се на број фала Богу ама имам изгореница и често се повредувам во кујна....:(
Во секој случај големо БРАВО за оние кои не се повредуваат во кујна, тоа е голема умешност кој верува :D

"Колку често се повредувате додека готвите!?" Интересен наслов, готвењето сте го преставиле како опасен спорт.
Речиси никогаш не се повредувам најверојатно затоа што не готвам често.

јадењето не е јадење ако не се подгорам со све него... обавезно ми прска масло на очила, нема шанси прстите да не ги залепам на некое гејно тело и кога мијам чинии обавезно мора да се набодам на нож/виљушка па дури и лажица ( и да ми паднат неколку позади мијалникот) но јас не се откажувам.. прилично сакам да готвам

Многу пазам кога готвам и никогаш не се сечам. Порано се горев од рерна ама сега и на тоа пазам и немам веќе „незгоди“ при готвење :).

Не се повредувам често, претпазлива сум.Последната повреда ми е од пред 3 месеци, се пресечев со нож несакајки.

Еднаш се имам изгорено од рерна, многу далеку ја бутнав раката. :icon_lol:
Се имам исечено од конзерва риба. Али не сум ја крива, немаше вградена рачка. :icon_mrgr: Два прста си исеков, сега малку ми се познава. :cautious: Мрзам конзервиии. Мрзам! Мрзам! И мрзам! :D
Еднаш рендав компир за домашен чипс, али пошто компирот беше тврд камен, јас ја употребив цела сила и за малку и прстето ќе си го изрендав. Али добро се заврши. :ROFLMAO:
За со нож... па еве да не е секојдневние ама неделодневие е. :X3: Ипак ништо сериозно, ко на кутре проаѓа. :D
И неколку пати зејтин ме има испрскано, али сеа е све у реду. :oops:

Среќа некоја што не лумпувам... да не се урочам, али оддамна неам скршено ништо. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom