Кока Кола Зеро

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
ЗЕРО ВО МАКЕДОНИЈА!
:cuc::cuc:
Покрај класичната Кока-Кола и Кока-Кола Лајт, на македонскиот пазар се појави и Кока-Кола Зеро, произведена во Пивара Скопје.
Zero.jpg
Кока-Кола Зеро на светскиот пазар е презентирана во 2005-та година, а претставува варијација на познатиот светски бренд кој содржи 0.75 калории во 1 литар пијалок.​
Препознатлива е по обвивката во црна боја и е претежно таргетиран низ светот како пијалок за мажи бидејќи „диеталните“ производи на Кока-Кола вообичаено се поврзувале со жените.​

AM_706x264_coke_zero.jpg

Sweeteners and health concerns

Sodium cyclamate, a relatively inexpensive artificial sweetener banned by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) since 1969 and once believed to be a carcinogen, has been used in the Coca-Cola Zero versions produced in Germany, Italy, Spain, Portugal, Venezuela, Chile, and some Central American countries. It was used for a time in Mexico, before a consumer campaign led to its removal from the drink in 2008.[1] In June 2009 Venezuela ordered Coca-Cola to withdraw its Coca-Cola Zero product, as it contained more than the legal levels of sodium cyclamate

Еве една од причините зошто избегнувам првично газирани пијалоци базирани на вештачки засладувачи.

Пијалок за мажи, поради бројот на калории..добра е добра е :D :D

Мене оваа ми е подобра од обичната, и секогаш кога сум во странство ја конзумирав, баш ме радува тоа што ја имаме и ние. (y)

П.С Нека ја премести некој темата во Гурманско катче, на грешка место сум ја ставил..

Ај да се премести во соодветна тема а не тука во музика .

А кога сме кај Кока кола јас би сакал да се врати малото стаклено шише како што тоа некогаш било во маркети и мали продавнички што се продавало , ама сепак не е тоа за нас пошо ќе се употребува како ладно оружје на протести ,митинзи и др

Ja уствари не ги разбирам калорииве, или грешно ги имаш поставено:
0.75 калории во 1 литар пијалок
Има на форумов некој кој убаво ги знае да ми ги сервира? -Зачин после сам ке си ставам.

Само рекламите им ги сакам :Р

Не е дека оваа е одобено здрав производ, напротив, ама гарантирам дека е поздрав пијалок од обичната Кока Кола со еден тон шеќер во неа :) плус мене ми се допаѓа вкусот и на зеро и на лајт а за вас хејтери се што не е благо или солено за јазикот не чини.

Некој нека ми пообјасни ова... како по ѓаволите е возможно... вака пијалоков треба да е 99% вода.

Едноставно е, во Zero имаш 0% на шеќери, а калориите ги даваат претежно шеќерите, така да без шеќери нема калории, а кока колата не се прави само од шеќер, ама другите компоненти не содржат калории и затоа е 0,71.

Нема врска со Лајтот според мене, Лајтот е катастрофа, оваа има вкус приближен до обичната Кока Кола, барем по мој вкус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom