Кока Кола Зеро

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска со Лајтот според мене, Лајтот е катастрофа, оваа има вкус приближен до обичната Кока Кола, барем по мој вкус.
the difference between Coke Light and Coke Zero is that Coke Light is only sweetened with Aspartame ( a dangerous sugar substitute that is dangerous in a short and long scale with 92 side effects) and the formula is different from the original coca cola which is the same formula of the Coke Zero. And also the Coke Zero is sweetened with a mixture of Aspartame ( the bad sugar substitute) and Acesulfame Potassium which is another sugar substitute which is approved by the FDA making it ''the good sugar' but i'm not still convinced of that statement'. In addition, the Coke Light is more associated with woman and their diets so Coke Zero has a ''masculinity'' promotion as in the ''diet coke or coke light for men''.
The Verdict:
Twenty-four editors blind-tasted the two cokes, side by side, and...
    • 54 percent of our tasters were able to distinguish Diet Coke from Coca-Cola Zero
50 percent of our tasters preferred Diet Coke to Coca-Cola Zero, and vice versa
http://www.huffingtonpost.com/2012/01/11/diet-coke-vs-coca-cola-zero_n_1199008.html

Иако има разлики, сепак се е маркетинг. Најголемата разлика е што Зеро се рекламира за машки што не сакаат да порачуваат „диетални“ производи (да ви го ебам глупото его на сите што се срамите од диетални производи, демек исклучиво женска особина е да си се грижиш за телото и изгледот?) и што има поинаков вид на вештачки засладувач кој некои луѓе го забележуваат, некои не.

Најдобрата Кока-Кола и за мене, иако конзумирам во доста умерени количини. Кампањите дека е штетна се без врска според мене, колку луѓе умреле од нормално конзумирање на диетален пијалок? Ако гледаме така од пиво имаат настрадано далеку повеќе. Не е толку битно што човек јаде или пие, туку КОЛКУ.

И да, има разлика со Кока Кола Лајт, ама не верувам лесно да ја забележи некој кој не пие многу туку чат-пат. Самата Лајт кога е направена на почеток на осумдесетите била со намерно изменет вкус (рецепт) за да се разликува или слично. Со Зеро пробуваат да направат безкалорична Кока Кола со вкус на оригинална.

Не е дека оваа е одобено здрав производ, напротив, ама гарантирам дека е поздрав пијалок од обичната Кока Кола со еден тон шеќер во неа :) плус мене ми се допаѓа вкусот и на зеро и на лајт а за вас хејтери се што не е благо или солено за јазикот не чини.

Нема врска.

Знаеш ли дека во Зеро и Лајт користат вештачки засладувачи кои што се МНОГУ поопасни и позасладени од шеќерот во обичната Кока Кола.

Конкретно се користи вештачкиот засладувач Sodium Cyclamate кој што е 30 - 50 пати позасладен од обичниот шеќер ;)

Јас кога би бирала, попрво би пиела обична Кока Кола со тон шеќер во неа, отколку Зеро или Лајт со вештачки засладувачи.

Да не бидам скроз оф-топик ... имам пробано Кока Кола Зеро кога бев на одмор во Грција и вкусот е многу сличен како на обичната Кока Кола.

Нема врска.

Знаеш ли дека во Зеро и Лајт користат вештачки засладувачи кои што се МНОГУ поопасни и позасладени од шеќерот во обичната Кока Кола.

Конкретно се користи вештачкиот засладувач Sodium Cyclamate кој што е 30 - 50 пати позасладен од обичниот шеќер ;)

Јас кога би бирала, попрво би пиела обична Кока Кола со тон шеќер во неа, отколку Зеро или Лајт со вештачки засладувачи.

Да не бидам скроз оф-топик ... имам пробано Кока Кола Зеро кога бев на одмор во Грција и вкусот е многу сличен како на обичната Кока Кола.
Sodium cyclamate, a relatively inexpensive artificial sweetener banned by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) since 1969 and once believed to be a carcinogen, has been used in the Coca-Cola Zero versions produced in Germany, Italy, Spain, Portugal, Venezuela, Chile, and some Central American countries.
Според ова, забранета е супстанцата во САД веројатно друг засладувач користат, а лично имам пиено таму кока кола. Е сега ако тука ја донесат верзијата што е во Германија, да, се согласувам.
--- надополнето: 8 март 2013 во 17:12 ---
пс. Од сајтот на Кока Кола (знаеме дека нема да не излажат :icon_lol:)
Is aspartame safe?
Aspartame is one of the most thoroughly studied food ingredients, with more than 200 scientific studies confirming its safety. In 1983, the U.S. Food and Drug Administration (FDA) approved aspartame for use in carbonated beverages. In addition to the FDA, regulatory agencies in more than 100 countries have found aspartame to be safe. Aspartame does contain the amino acid phenylalanine, and, therefore, should not be consumed by people with phenylketonuria, a rare genetic condition for which infants are tested at birth in the U.S., as well as in many other countries. More information about aspartame and other sweeteners »

“Не се здрави вештачки засладувачи“.
Онака обичната така нели здрава е.
Запалето едно цигарче сеа, почастете се со малце чад, и пијте кока-кола од здравата со вистински шеќер.
fucking hypocrites

Повеќе од пола од вас што викате дека не е здрава и е штетна на организмот ја конзумирате. ;)
Штетна не штетна, цел живот ќе ја пијам па да видам дали ќе умрам баш од тоа ај.

Додека даваш пари за овој глуп пијалок (добро барем рекламите се добри) можеш едноставно сам да си напрајш здрав и многу поосвежителен пијалок од овошје. Кој кур да го пијам она срање :eek:. Еј демек Кока-Кола пијам, патетично! Па уште ова со калорииве, со природен сок нема да се замараш со вакви глупости.

Ел Президенте, Хуго Чавез, лесна му земја, го забрануваше овој пијалок. Затоа и јас го сметам за штетен и непотребен. Не знам зошто, ама не е ни битно.

И покрај тоа што многу ретко пијам кока-кола, како и други газирани пијалаци, сепак баш ме израдува оваа вест, бидејќи не знам зашто ама мене по вкус ми е далеку подобра оваа од обичната и кога сум во странство често пати земам од нејзе, додека лајт кока-колата ми е ептен без врска и никаква. А што се однесува за дебатава за здрави работи, денес не спаѓа ништо во таа категорија, освен сам дома ако не почнеш да си правиш. Нема ништо да ти биде од пиење газирано и како што викаат, со ништо не треба да се претерува, па така и со газирани пијалаци.

Незнам за другите ама оваа зерото ич ама баш ич не ми се свиѓа...
Not that anyone cares :D

21 век - Македонците сеуште се радуваат поради тоа што во Македонија дошол нов вид на шеќердисана вода и боја :rolleyes:

Не се радуваат :icon_lol:
Сите се жалат и имаат негативни мислења кон Кока Кола Зеро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom